Inlägg från: Så allting gick |Visa alla inlägg
  • Så allting gick

    Besviken på regeringen

    Hedda04 skrev 2022-12-02 17:47:14 följande:
    Besviken på regeringen

    Jag var en av de som röstade för regeringsskifte men nu känner jag mig grundlurad och desillusionerad. Vi blev utlovade elstöd innan jul och kraftigt sänkt bensinpris. Det enda som levereras är skattesänkning för höginkomsttagare. Någon mer som ångrar att ni röstade för ny regering?


    Men bensin o diesel är billigare nu, här har vi 24,07 liter, dvs lägre än när sossarna satt sista tiden.

    Har du sedan så tajt ekonomi med el kostnader att du inte klarar några månader, ska du jämför med obunden ränta på lån. El pengar kommer du få, men sossarna verkar tro det kommer direkt, även fast det är dom som ställt till allt med elpriser med avveckling av kärnkraftverk i söder.
  • Så allting gick
    Padirac skrev 2022-12-13 18:04:28 följande:
    Ja, det är väl det enda görbara om regeringen vill komma till skott, men å UK lät det i debatten i söndags att han krävde av andra partier att de förbehållslöst ställde sig bakom Ms politik i fråga om kärnkraften annars var regeringen inte intresserade alls.

    UK verkade mest intresserad av att få ha rätt och att de andra skulle ha fel.   Det är en sorglig syn att det är vår statsminister 

     
    Vad vi vet nu är att Kristersson klarat sig bättre än både Löfven o Reinfeldt.

    Han är en fin trygg man herr Kristersson.
    .

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson-har-klarat-sig-battre-an-bade-reinfeldt-och-lofven
  • Så allting gick
    nihka skrev 2022-12-13 22:12:22 följande:
    Ja, det är helt otroligt duktigt av Kristersson att han inte har några ministrar som inte betalat TV-licensen nu när den dras automatiskt
    Man ska jämföra han med sossarna, Löfven fick inte ens igenom sin budget, där han själv hota med ny val.
    Magda hade själv en svart städare hemma.

    Känns skönt att Kristersson går fram så tryggt o fint. Vi kommer få bra fina år med Ulf. Sverige ska känna sig nöjda.
  • Så allting gick
    Tecum skrev 2022-12-25 15:04:25 följande:
    Orsaken till att landsbygdsväljarna sviker C är inte deras agerande i konkreta sakfrågor utan för att de (precis som media) är fast i blockpolitiken och ogillar att C stöder S-blocket. Men framför allt för att de lät sig luras av SD och M som lovade billig el och drivmedel snabbt.

    Undrar vad dessa väljare tar vägen nu är högerns lögner blivit tydliga för alla?
    Du tror inte det handlar om andra saker?

    Ta bara att Sverige har haft 13 st misstroendeomröstningar i Svensk historia och majoriteten har hållits sedan S tog över regeringsmakten 2014.
    Tycker det visar på tydliga signaler att det är mer som är fel inom rödgröna blocket.
    Finns undantag 1980 då var det mot Thorbjörn Fälldin, resterande mot socialdemokratiska statsministrar o statsråd.
    Signalerna är tydliga S har förändras, folket är mer o mer missnöjda med S.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-03-07 07:48:39 följande:
    Sveriges SD styrda M/KD/L regering är sämst

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringens-historiska-ras-i-fortroendebarometern
    Ganska snedvriden undersökning, enligt media skulle även blåa förlora valet.
    Men vi vet att det blev tvärt om.
    Man skriver även övervikt för pessimisterna i såna här undersökningar.

    Som sagt 1200 dagar kvar till nästa val för regeringen o uppfylla sina vallöften, vi vet via erfarenhet att allt blir helt annorlunda vid val, undersökningar o opinionsundersökningar utförs bara till några personen.
  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-03-07 09:45:50 följande:

    Du tolkar resultatet av undersökningen helt fel och den är inte snedvriden. 

    Undersökningen visar svenska folkets uppfattning om olika samhällsfunktioner och politiska partier under februari 2023. Undersökningen har årligen genomförts samma period sedan 1997. 

    SD, M, KD och L valet i september 2022 och en slutsats som kan kan dra av undersökningen är att om det vore val idag så skulle Magdalena Andersson bli statsminister. 


    Man ska se det som läget är, vi har lågkonjunktur, sky hög inflation, enorma räntehöjningar, höga matpriser, köer till sjukvård, rekord i kriminalitet.

    Detta ökar på pessimismen i samhället och har inget med partier o göra, det hade inte spelat någon roll vem som sitter i regeringen.
    Ta däremot kärnkraften, nu är majoritet positiva, man vill ha en stabil energimarknad, alla dörrar verkar öppnas för kärnkraften, vi har några roliga nyheter på sistone, centrala Stockholm, visst släng in ett litet kärnkraftverk där oxå, bara energipriserna går ner.

    Kort, det är priserna, räntor och inflation som utgör resultatet för dessa mätningar.
  • Så allting gick
    Rataxes skrev 2023-03-07 11:09:43 följande:
    Det verkar ju inte vara någon större brist på pengar...
    Handlar om prioriteringar, man reser hellre till Grekland o Spanien än att köpa en en ny TV, slår man på tv möts man oftast en bitter sosse som gnäller och är negativ.
    Bättre o resa istället.
    -

    Resebranschen blomstrar just nu ? desto trögare går det för elektronikföretagen, som brottas med stora utmaningar på grund av en minskad köpkraft hos svenska konsumenter. 


    Svenskarna lägger hellre pengarna på en resa till Grekland, än köper en ny tv.


    Trots lågkonjunktur, inflation och ett pressat ekonomisk läge, vill konsumenterna inte spara in på resor. Det är snarare budgeten för hemelektronik som stramas åt.

  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-03-08 07:42:37 följande:
    Så allting gick skrev 2023-03-07 11:25:20 följande:
    Det är lustigt att se hur ni regimtrogna skyndar till för att posta inlägg om att läget inte är så allvarligt men Svensk Handel delar inte er uppfattning. 

    Man kan inte blunda inför sanningen. vi vet att sossarna tappa ordentligt sista decennium bland väljare, inte bara i Sverige utan även i Europa.
    Vi vet orsaker.
    -

    Magdalena Andersson har försökt sätta om att riksdagsvalet 2022 var en framgång eftersom partiet gick fram med 2,1 procentenheter och sju riksdagsmandat. Att man samtidigt förlorade regeringsmakten anses mer ha att göra med att samarbetspartierna gick så dåligt.


    Men som jag skrivit förr var inte valet någon framgång. De fem senaste valen är de fem sämsta valresultaten som svensk socialdemokrati har gjort i demokratisk tid. Det var ingen framgång och det är något man måste kunna erkänna och äga för att komma vidare. 

  • Så allting gick

    Det räcker med o gå tillbaka i historien för att förstå varför Sverige inte få komma med i exempel Nato.
    Ta Carl Bildt, han förklarar hur socialdemokrater "satt o mös" med förtryckare.

    Snacka om att förklara hela sossepacket i detta svar, samt förklara vad Nato turken berättar om Sverige. Måste vara ett av Carl Bildt bästa o ärligaste tal, snacka om att sparka en socialist i röven på ett förnedrande sätt via sin överlägsen intelligens.



  • Så allting gick
    KillBill skrev 2023-04-08 08:28:59 följande:

    Att Ulf Kristersson inte ens lyckades förhandla fram en överenskommelse med politisk likasinnade i Turkiet får nog tillskrivas SD som finansierade koranbränningar och sa att om turkarna blev upprörda så skulle det brännas 100 till och ansåg att statsministern kröp för diktaturvurmande islamism. Uttalanden som fick den turkiska regimen att tugga fradga av ilska.


     


     


    Nu har vi ett läge där Turkiet jämför Sverige med Nazityskland och kräver åtgärder för att Sverige ska släppas in. Well played av Putinlakejerna i SD så att säga..


    Fast samtidigt gjorde polisen fel som stoppade koranbränningen. det har domstol kommit fram till och vi ska följa svensk lag, inte vad enskilda poliser tycker o tänker.
    -

    Samma dag som Natoländernas utrikesministrar möts i Bryssel för att tillkännage Finlands inträde i försvarsalliansen och diskutera Sveriges fortsatta utanförskap kommer det känsliga avgörandet om koranbränningar i förvaltningsrätten i Stockholm. 


    Förvaltningsrätten konstaterar att mötes- och demonstrationsfriheten är grundlagsskyddade rättigheter.


    - De möjligheter som finns att vägra tillstånd till en allmän sammankomst är mycket begränsade. Förvaltningsrätten anser inte att den hotbild som redovisats och som har legat till grund för Polismyndighetens beslut att neka tillstånden är tillräckligt konkret och kopplad till den aktuella sammankomsten. Polismyndigheten har därför inte haft tillräckligt stöd för sina beslut, säger lagman Eva-Lotta Hedin.


    Beskedet lär bli ett hett samtalsämne i Natohögkvarteret. 

Svar på tråden Besviken på regeringen