Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Besviken på regeringen

    Hedda04 skrev 2022-12-02 19:48:25 följande:
    De var väldigt konkreta i sina löften innan valet. Bensin 5 kr billigare, diesel 9 kr billigare och ett elhögkostnadsskydd som skulle rädda folks ekonomi FÖRE jul. Det här är ett riktigt fiasko. Nu står de o skryter om hur mycket de ger Ukraina istället 
    Länka gärna. Annars kan man lätt tro att detta bara är ytterligare en del av Socialdemokraternas pågående kampanj på internet mot den nya regeringen. Särskilt som du använder exakt samma ord som exempelvis Aftonbladets ledarsida, om saken.

    * tips *

    Det finns inget sådant exakt löfte på kronor och ören.

    .
    Skatten har sänkts, vilket var löftet

    Reduktionsplikten kommer att sänkas den 1 januari 2024. Att det inte sker innan beror på att S-regeringen bundit upp den nya regeringen i leveransavtal av "biobränsle" från leverantörerna.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    mammatill6 skrev 2022-12-03 19:48:03 följande:
    Jo de lovade kronor o ören. Ebba lovade 5 kronor på bensin, Uffe 10..
    Länka det är det du snäll

    Vi HAR tagit den här en gång förut på forumet ...
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2022-12-04 16:14:05 följande:
    Du har fått flera länkar men det duger tydligen inte till dig... Du fortsätter med Trumpstilen och förnekar sanningen. Faktum är också att ingen i högern har förnekar vallöftena om kronor och ören, de säger bara att det "inte går just nu". Utom Persson som sa rent ut att vallöften gäller innan valet, efteråt gör man på ett annat sätt.

    Regeringen har lurat väljarna, det är uppenbart för alla. idiotiskt att ge så tydliga och lätt kollade löften och det syns redan i opinionen. Frågan är hur länge SD-väljarna håller sig på mattan, de är ganska otåliga av sig...
    Jag har inte fått en enda länk. Jag har frågat två olika signaturer om saken. Nil, zit, nada.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2022-12-04 16:14:05 följande:
    Du har fått flera länkar men det duger tydligen inte till dig... Du fortsätter med Trumpstilen och förnekar sanningen. Faktum är också att ingen i högern har förnekar vallöftena om kronor och ören, de säger bara att det "inte går just nu". Utom Persson som sa rent ut att vallöften gäller innan valet, efteråt gör man på ett annat sätt.

    Regeringen har lurat väljarna, det är uppenbart för alla. idiotiskt att ge så tydliga och lätt kollade löften och det syns redan i opinionen. Frågan är hur länge SD-väljarna håller sig på mattan, de är ganska otåliga av sig...
    HÄR har du moderaternas löfte på området

    moderaterna.se/var-politik/bensinskattochdieselskatt/

    > Sänk bensinskatten ytterligare och ta bort överbeskattningen på bensin och diesel som den rödgröna regeringen har infört. 

    > Sveriges krav i reduktionsplikten ska ligga i linje med EU:s krav. Det skulle leda till ett sänkt dieselpris med 5 kronor litern vid pump.

    Man nämner 5 kronor för dieseln och förklaringen till detta ges i stycket före:

    Den svenska reduktionsplikten går långt utöver vad EU kräver. Sverige har ett krav på 30,5 procent biodrivmedel i dieseln, trots att EU:s direktiv endast kräver 6 procents inblandning. Sverige ska år 2030 höja kravet på inblandning till 66 procent, jämfört med EU-kommissionens förslag på 13 procent. Om Sverige fortsätter med dessa krav väntas dieselpriset öka med 5 kronor till 2026 och 9 kronor till 2030. Det är inte rimligt.

    De fem kronorna är i jämförelse med hur det skulle se ut om S/MP-regeringens inriktning skulle gälla.

    Sänkt beskattning är, rent tekniskt, genomfört

    Reduktionsplikten kan inte sänkas innan 1/1 2024 på grund av tidigare regerings ingångna avtal men det lär komma
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2022-12-07 15:46:19 följande:
    Haha, du menar alltså att en utebliven höjning är detsamma som en sänkning? Nä du, det var tydliga besked att sänkningen skulle komma DIREKT och det trodde väljarna på. 
    Man kan förstås också räkna med uteblivna höjningar om man vill men skattesatsen i såg sänks, så vitt jag vet, med 34 öre i den nya budgeten och vi måste väl ändå vänta på att den blå-gula regeringens första budget börjar gälla?

    Det kan vi väl ändå ge dem?

    Tekniskt är löftet från åtminstone M infriat: "Sänk bensinskatten ytterligare"

    Sedan blev den första sänkningen (jag tror det kommer fler) lägre än vad många hoppats på men det är ett steg i rätt riktning
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2022-12-11 19:53:58 följande:
    Jag var absolut beredd att ge dem en chans (och är än) men faktum är att missat alla chanser hittills. De hade väldigt stora förhoppningar på sig efter 8 år av vänster(mitt)styre men har gjort de flesta av sina väljare besvikna. Att priset på drivmedel fallit beror på sänkt råoljepris, inte på regeringens åtgärder. Om man istället vågat göra en rivstart, t ex genom att tillfälligt sänka momsen på drivmedel, hade de både uppfyllt sina löften och behållit väljarnas förtroende. Nu måste det återerövras, vilket inte är så lätt. Signalen är att de inte bryr sig om vanligt folk och deras problem. t ex med elpriserna, utan kör i samma spår som den gamla regeringen.
    Klart man vill ha fler och större sänkningar men det som pågår nu i media och på nätet, exempelvis här, är ju bara ett politisk orkestrerat drev från Socialdemokraterna. 

    Rätt många i min omgivning har röstat på dagens regering. Väldigt få,om ens någon är upprörd över att sänkningen av bensinskatten än så länge är lägre än förväntat.

    Allt sådant drunknar i det faktum att elpriset just nu, i skrivande stund ligger på runt sju kronor per kilowattimme, alla kostnader och avgifter inräknat.

    En kris i taget, det är allt vi mäktar med som människor, och för allas bästa är det bra mycket viktigare att regeringen inte sviker löftet om att pressa fram de förändringar som behövs för att kunna återställa vårt elsystem
    Blå och gul
  • Flash Gordon

    Regeringen har ärvt ett moras till situation:

    - för hög invandring som inte kan assimileras in i samhället

    - vårdköer och vårdkvalitet

    - skjutningarna och bomberna. Kriminaliteten.

    - inflation på 9-10% och en arbetslöshet på en 7-8-9 %.

    - ett underfinansierat och anorektiskt försvar när Ryssland går till öppet angrepp på ett grannland

    - bränslepriser som hotar såväl folk som företag. 

    Med mera.

    Alla dessa ovan har vi en eller annan tidpunkt varit det stora samtalsämnet i samhället och media.

    Men just nu är det istället energikrisen och elpriserna som allt handlar om.

    Det som kommer att krävas av denna regering är handling. Ändrade lagar. Ändrade direktiv. Beslut om riktade stöd. Reformer. Massvis ...


    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2022-12-12 17:27:32 följande:
    Jag håller med, det som krävs är handling! Jag röstade inte på regeringen men jag är pragmatisk och de hade många bra förslag, allt var inte dåligt. Men det händer ju inget! Ta kärnkraften, de påstod att det är superviktigt att bygga nytt. Men ingen vill bygga utan att det finns en bred energiöverenskommelse, så varför är inte förhandlingar igång med S? Varje dags försening innebär en dags senare byggstart och igångkörning. Intrycket är att det inte är så himla viktigt med ny kärnkraft...

    Det känns som att högeralliansen var totalt oförberedda på regeringsansvar! När Reinfeldts allans tillträdde 2006 var de helt redo och drog igång direkt. Likaså när S vann 2014. Men nu är läget mycket mer kritiskt på många områden men det enda som händer är att man backar från egna förslag.
    Att ändra lagar och direktiv tar tid, man måste igång direkt. Men förslagen från valrörelsen tycks varit tomma ord, inget var konkretiserat för då hade förslagen redan legat på riksdagens bord. Alltfler tvivlar på att regeringen har den kompetens och det driv som krävs för att få till förändringar.
    Gissningsvis är förhandlingarna med S inte igång för att S fortfarande har ett behov av att lajva opposition i frågan.

    S hela maktinnehav har än så länge byggt på tre stycken anti-kärnkraftspartier: C, V och MP. De ska alltså gå emot en av de viktigaste frågorna för sina tre samarbetspartier. De är för övrigt även själva, officiellt, emot kärnkraft. Trots att det var de som lede Sverige under kärnkraftsutbyggnaden en gång i tiden.

    Som jag skrev i en annan tråd. Jag tror S vänder men det kan vara så att det behövs otvetydiga bevis för behovet av denna vändning i form av samhälleliga effekter av tre-fyra månader med ett elpris på 7-8 kronor per kilowatttimme för att de skall kunna ta ett pragmatiskt beslut.

    Regeringen har bjudit in till samtal men kräver att det ska vara samtal om HUR vi ska bygga kärnkraft, inte OM vi ska bygga.
    www.nyteknik.se/energi/kristersson-s-maste-ge-entydigt-besked-om-karnkraften-7041404

    Ställer inte S upp på detta är det meningslöst med samtal - än så länge.

    Socialdmeokraterna svävar på saken och vill inte låsa sig vid ATT det ska byggas ny kärnkraft. Istället vill man ha "breda" samtal.
    omni.se/s-tanker-inte-stotta-buschs-politik-utan-breda-samtal/a/nQ9Vqo

    Regeringen säger att tiden för "breda samtal" är över och att det nu måste börja hända saker och där står vi nu.

    Det regeringen kan göra (och gör, så vitt jag vet) under tiden är att titta på bland annat lagändringar och hanteringen av Vattenfall AB.

    Sedan är jag säker på att M och S har en varsin tjänsteman som träffas och pratar kärnkraft, vid sidan av.

    Dagens regering är förstås inte alls samma som Alliansen.

    Nu hade vi först ingenting för alla skydde SD som pesten. Sedan hade vi de tre partierna i det blå-gula-blocket. Sedan, på slutet så ville Liberalerna klämma sig in också. Det slutade med ett väldigt detaljerat avtal där framförallt L verkar ha svårt att acceptera alla delar fullt ut.

    Det går inte att jämföra hur pass förberedda man varit inför att ta över.
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    Tecum skrev 2022-12-13 16:25:52 följande:
    Nej det finns ett stort stöd inom S för ny kärnkraft, mest tydligt bland väljarna men även högre upp. Att ändra ståndpunkt är alltid svårt men nu är rätt tid, med elbrist och skenande priser. Plus att det är långt till nästa val och ramaskrin från V och Mp hinner glömmas till dess. Möjligt att det pratas på tjänstemannanivå men det behövs officiella förhandlingar och det är regeringen som måste driva dem. Och som sagt, nu är rätt tid för bägge partierna, de kan visa ansvarstagande. Låt dem kalla det för breda samtal om det känns bättre, huvudsaken är att det händer något.

    Alla fyra högerpartierna var väldigt samkörda under valrörelsen och en av de frågor de var mest överens om var kärnkraften. Då är det bara att köra - om man vill.
    Oklart varför du tror att det finns ett stort stöd för kärnkraft inom S.

    Deras partiordförande hånade kärnkraften i sitt installationstal på partikongressen för bara ett år sedan och deras officiella text om saken säger att de vill fasa ut kärnkraften.

    "Genom fortsatt utbyggnad av förnybar energi, energieffektivisering, energilagring och ökad flexibilitet i elsystemet ska vi se till att rätt förutsättningar finns på plats för att möjliggöra en successiv utfasning av kärnkraften, samtidigt som vi behåller en trygg elförsörjning."

    De har kongressbeslut på att kärnkraften ska avvecklas och sedan säger de att "marknaden saknar intresse för att bygga kärnkraft"

    Alla aktörer tror att om S kommer till makten igen med CVMP så kommer de återigen att offra kärnkraften för makten. Nä, då bygger ingen när den politiska risken är så stor.

    ---

    Att ändra ståndpunkt gick på en kvart för sossarna när det gällde Nato. Så fort M sa att "vi kör oavsett vad sossarna säger" och sedan och SD sagt "ja" så vände S på en femöring, från nej till ja. Lite grand samma är det nu med kärnkraften. Det finns en majoritet i riksdagen för ny kärnkraft så den kör på. Sedan får vi se när sossarna väljer att haka på.

    ---

    Ja, det behövs förhandlingar, ja det blir ramaskri från MP och V och C, ja Ulf säger i artikeln jag länkade att regeringen vill samarbeta med alla som är för en fossilfri produktion - än har inte S svarat jakande på den och det finns faktiskt ingen anledning att stoppa arbetet med att förbereda ny kärnkraft som pågår bara för att föra "breda samtal" som S har önskat.

    ---

    Alltså, den vändning S måste göra är jättestor. Bara för några månader sedan när de var regering vägrade de att ändra i kärnkraftslagen på det sätt so behövs för att etablera ny kärnkraft.
    www.svd.se/a/ALyPzn/regeringen-vill-inte-andra-lag-om-karnkraft

    Men vändningen kan gå fort. Effekterna av ett totalpris på elen på 10-11 kronor per kWh, allt inkluderat, som igår under några månader bör ge ursäkter nog för att ändra i partiprogrammet.

    Sedan ligger det i bakgrunden att sossarna vill ha tillbaka de subventioner på upp emot 100+ miljarder  till vindkraft som den nya regeringen tog bort och i och med det så signalerar man att man inte är riktigt beredda att jobba för ny kärnkraft ännu.

    ---

    Ja, kärnkraft var en av sakerna man var överens om. Såvitt jag vet så jobbar man också efter detta.

    Långt svar men sammanfattat så är inte S mogna för att föra samtala om ny kärnkraft. Då får det vänta så länge medan regeringen jobbar på med saken och etablerar "facts on the ground".

    Sedan förväntar jag mig en gemensam presskonferens framåt februari/mars där regeringen och S säger att nu ska de ta ansvar gemensamt för vårt lands infrastruktur. 
    Blå och gul
  • Flash Gordon
    theotherone skrev 2022-12-14 16:58:58 följande:
    Testar att fråga igen, eftersom du inte verkar vilja svara. Har du någon källa till ditt påstående om att det pågår ett av Socialdemokraterna orkestrerat drev på Familjeliv?
    Det pågår ett socialdemokratiskt orkestrerat drev "överallt". I såväl media som på nätet och det sitter socialdemokrater här på FL och sprider detta.

    Eller pågick, kanske man ska säga. Det verkar inte riktigt vara samma shwung i det nu som för någon vecka sedan.
    Blå och gul
Svar på tråden Besviken på regeringen