Inlägg från: Anonym (Enkelt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enkelt)

    Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??

    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-03 20:47:53 följande:

    Seriöst.. den är verkligen ROSA inuti o då hackade i tärningar som har stått ca i 1,5h på 7:an o därefter 4:an i 1,5 timme o nu är vätskan helt slut så på 2:an. Hade lock på hela tiden. Men har ju haft det förut med utan problem!


    Vad händer ?? Vågar jag äta den eller inte??


    Man äter inte rå kyckling. Efter så lång tid tvivlar jag på att den är rosa däremot.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-03 21:00:18 följande:
    Varför skulle jag ens ha startat en tråd om den inte var det ? 
    Du, det finns gott om okunniga personer som startar trådar om allt möjligt. Jag vill påstå att det är en fysisk omöjlighet att koka kyckling i små kuber i en och en halv timme och den fortfarande är rosa i mitten. Men du kan ju motbevisa mig med en bild annars.
  • Anonym (Enkelt)
    flygrl skrev 2022-12-03 21:53:40 följande:

    Köra kycklingfiléer 3 timmar i stekpanna och dom är fortfarande rosa? Yeah right hörru. Du kanske glömt slå på spisen? Drömmer


    I tärningar dessutom.... 
  • Anonym (Enkelt)

    Ts, har du skurit upp bitarna så du faktiskt ser att de är rosa inuti....?

  • Anonym (Enkelt)
    flygrl skrev 2022-12-03 22:13:50 följande:
    Precis, det borde ju knappt va nåt kvar i pannan. Håll brandsläckaren i högsta beredskap ffs!
    Hahaha :D Ja även med en "trasig" spis så ska de vara klara, OM man har vätska som täcker eller ser till att röra runt osv.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:39:31 följande:

    Shit vad dryg du var då. O jag som gillade dig :( Fick du luft efter "favorit användare" här på familjeliv där du lyftes upp? 


    Den var rosa men lät det stå på en stund till utan lock o den såg bättre ut därefter.


    Jo, den kokade som jag kallade för "puttra" i 3 h. plus lite till därefter utan lock som sagt.


    Rörde du om någonting? Var all kyckling täckt av vätska?
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:46:17 följande:

    Tack för tipset! 


    Kan det ha varit att jag hade locket på ?


    Använder ingen sås utan det blir ganska mycket vatten ändå som dom är.


    Brukar värma upp kycklingen när det är fryst i hett vatten i diskhon. Hört att om man tinar upp det snabbt så måste det tillagas längre. Därav som jag brukar låta det stå med lock på i 2 h. Den här gången blev det 3 o var fortfarande rosa inuti.


    Ok, NU kommer sanningen fram! Nej, du kan inte bara ångkoka kyckling i en stor klump och tro att den blir klar.
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 22:00:05 följande:
    Fast det har ju gått alla andra gånger. O självklart rör jag omkring i det. Har heller aldrig kommit med osanning.
    Du kanske inte är så värst kunnig kring matlagning...? Ärlig fråga, lovar. För även om det funkat tidigare så brukar man inte göra så. Man rör runt, en hel del, och med såna mängder tar det tid att få runt all kyckling så bitarna blir tillräckligt varma. Med så mycket kyckling som två kg i bitar så är det bra att ha vätska i som värmer upp mer än bara runt botten.

    Kyckling ska inte ta mer än säg max en kvart om man gör på rätt sätt och har små mängder, med större mängder tar det lite längre men även om jag tar i från tårna så är det under en halvtimme ändå.
Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??