• Anonym (Noooo­!)
    Sat 3 Dec 2022 20:07
    7895 visningar
    71 svar
    71
    7895

    Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??

    Brukar äta kyckling. Häller i allt i en större stekpanna, 2 kg. Förut tog det 2 h när man lät det puttra på. Men nu sen senaste sändningen till butik blir ju aldrig klart!!!


    Vad har hänt ???? Köpte ju 6 kg på en gång sist. Ska det va såhär o aldrig bli ätligt, va tusan ska jag göra ??

  • Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??
  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sat 3 Dec 2022 20:37
    #2
    Tow2Mater skrev 2022-12-03 20:11:25 följande:

    Gamla hönor nuförtiden, eh? De måste väl värpa sin fulla kvot av ägg innan de dör.


    Ok kanske. Men nu har jag haft det igång i 3 timmar o det är fortfarande rosa inuti.


    Förr förra smakade t om blodig o det förra smakade mögligt. Har inte ätit den jag lagar just nu än. Vet faktiskt inte om jag vågar det.

  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sat 3 Dec 2022 20:47
    #4

    Seriöst.. den är verkligen ROSA inuti o då hackade i tärningar som har stått ca i 1,5h på 7:an o därefter 4:an i 1,5 timme o nu är vätskan helt slut så på 2:an. Hade lock på hela tiden. Men har ju haft det förut med utan problem!


    Vad händer ?? Vågar jag äta den eller inte??

  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sat 3 Dec 2022 21:00
    #7
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-12-03 20:55:39 följande:
    Man äter inte rå kyckling. Efter så lång tid tvivlar jag på att den är rosa däremot.
    Varför skulle jag ens ha startat en tråd om den inte var det ? 
  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sun 4 Dec 2022 21:39
    #17
    -2
    flygrl skrev 2022-12-03 22:13:50 följande:
    Precis, det borde ju knappt va nåt kvar i pannan. Håll brandsläckaren i högsta beredskap ffs!

    Shit vad dryg du var då. O jag som gillade dig :( Fick du luft efter "favorit användare" här på familjeliv där du lyftes upp? 


    Den var rosa men lät det stå på en stund till utan lock o den såg bättre ut därefter.


    Jo, den kokade som jag kallade för "puttra" i 3 h. plus lite till därefter utan lock som sagt.

  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sun 4 Dec 2022 21:41
    #18
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-12-03 22:25:31 följande:
    Hahaha :D Ja även med en "trasig" spis så ska de vara klara, OM man har vätska som täcker eller ser till att röra runt osv.
    Jag brukar låta det koka i stekpannan (ingen vanlig svart tefllon panna) utan en med höga kanter o rent stål. Brukar ha det på i 2 timmar o så är det klart, denna gången tog det 3 timmar +!!!!
  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sun 4 Dec 2022 21:42
    #19
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-12-03 22:11:53 följande:

    Ts, har du skurit upp bitarna så du faktiskt ser att de är rosa inuti....?


    Självklart gjorde jag det, annars hur ska jag veta att den var rosa inuti? Visserligen så hade jag rätt stora tärningar den här gången.
  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sun 4 Dec 2022 21:46
    #22
    Anonym (Dido) skrev 2022-12-03 21:03:21 följande:
    Kör i en stektermometer och kolla tempen, över 72 grader kan du äta den. Måste ju vara tillagad även om den är rosa.
    Men säkert inte gott om det puttrat så länge, kyckling brukar ju gå ganska fort.

    Tack för tipset! 


    Kan det ha varit att jag hade locket på ?


    Använder ingen sås utan det blir ganska mycket vatten ändå som dom är.


    Brukar värma upp kycklingen när det är fryst i hett vatten i diskhon. Hört att om man tinar upp det snabbt så måste det tillagas längre. Därav som jag brukar låta det stå med lock på i 2 h. Den här gången blev det 3 o var fortfarande rosa inuti.

  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sun 4 Dec 2022 21:47
    #23
    Anonym (Huh?) skrev 2022-12-03 22:10:05 följande:

    Tärnad kyckling blir ju klar på nolltid så antingen har det inte kokat pga fel på spisen eller också är kycklingen av nåt skäl rosa i sig självt. För annars är den klar för några timmar sen typ. Eller har du nåt i såsen som färgat kycklingen rosa?


    Hur snabbt gör du din kyckling?


    O hur gör du? Jag brukar inte steka det då jag delar det med hunden. 


    Har ju lagat kyckling många gånger men aldrig varit med om liknande tidigare.

  • Anonym (Noooo­!) Trådstartaren
    Sun 4 Dec 2022 22:00
    #26
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-12-04 21:54:30 följande:
    Ok, NU kommer sanningen fram! Nej, du kan inte bara ångkoka kyckling i en stor klump och tro att den blir klar.
    Fast det har ju gått alla andra gånger. O självklart rör jag omkring i det. Har heller aldrig kommit med osanning.
Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??