Inlägg från: Anonym (Dido) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dido)

    Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??

    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-03 21:00:18 följande:
    Varför skulle jag ens ha startat en tråd om den inte var det ? 
    Kör i en stektermometer och kolla tempen, över 72 grader kan du äta den. Måste ju vara tillagad även om den är rosa.
    Men säkert inte gott om det puttrat så länge, kyckling brukar ju gå ganska fort.
  • Anonym (Dido)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:41:40 följande:
    Jag brukar låta det koka i stekpannan (ingen vanlig svart tefllon panna) utan en med höga kanter o rent stål. Brukar ha det på i 2 timmar o så är det klart, denna gången tog det 3 timmar +!!!!
    Blir den inte hemskt seg och tråkig när du kokar i 2 h?

    Kyckling blir ju klart på 10-15 minuter.
  • Anonym (Dido)

    Ts du ska aldrig tina mat i varmt vatten.

    Lägg påsen i kallt vatten istället.

    Skär kycklingen i 2 cm bitar, fräs dem först lite i taget i smör, sen i med vatten. Koka ca 10 min. Klart.

    Men bästa är kanske att göra hundens kyckling för sig, så att du kan krydda upp din och ha lite andra goda saker i grytan?

  • Anonym (Dido)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-06 17:06:41 följande:

    tack för tipset ! Kanske testar det i helgen. Enda problemet är ju att det inte lär ta 10 min att göra 2 kg kyckling? Ska jag fräsa det lite i taget så tar väl bara det ca 1h. Plus att jag då måste stå vid spisen hela tiden... 


    Men tack för tipset faktiskt ! Genuint tacksam. 


    Men fortfarande.. så är det ju aldrig ytan som är problemet utan inuti kan jag tycka då jag vill ha bort allt rosa för att inte råka få salmonella?


    Eftersom du gör så mycket kyckling så är det ju ännu bättre att tina upp den helt först, steka lite yta snabbt på alla bitarna och sen på en plåt in i ugnen.

    Äter du bara kyckling, inget annat?

    Jag tror att den kyckling du köpt är färgad rosa, läste om någon som köpt kycklingburgare på något snabbmatsställe och kycklingen var rosa. Men då visade det sig att den var färdig redan och att köttet var färgat på något sätt.

    Köp svensk kyckling så minimerar du risken för salmonella. 


    Sedan tycker jag att du kanske ska laga hundens mat för sig? Det gör ju inget om maten blir seg för hunden bryr sig ju inte.
    Men tycker lite synd om dig som äter kyckling kokad utan något alls i 2-3 h.

    Testa fräsa lite lök/vitlök, i med kyckling, stek till yta, i med tex grädde eller kokosmjölk, kycklingbuljong och de kryddor du gillar, lovar att din mat blir så mycket godare!

Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??