• Anonym (Noooo!)

    Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??

    Brukar äta kyckling. Häller i allt i en större stekpanna, 2 kg. Förut tog det 2 h när man lät det puttra på. Men nu sen senaste sändningen till butik blir ju aldrig klart!!!


    Vad har hänt ???? Köpte ju 6 kg på en gång sist. Ska det va såhär o aldrig bli ätligt, va tusan ska jag göra ??

  • Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??
  • Anonym (Dido)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:41:40 följande:
    Jag brukar låta det koka i stekpannan (ingen vanlig svart tefllon panna) utan en med höga kanter o rent stål. Brukar ha det på i 2 timmar o så är det klart, denna gången tog det 3 timmar +!!!!
    Blir den inte hemskt seg och tråkig när du kokar i 2 h?

    Kyckling blir ju klart på 10-15 minuter.
  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (Dido) skrev 2022-12-03 21:03:21 följande:
    Kör i en stektermometer och kolla tempen, över 72 grader kan du äta den. Måste ju vara tillagad även om den är rosa.
    Men säkert inte gott om det puttrat så länge, kyckling brukar ju gå ganska fort.

    Tack för tipset! 


    Kan det ha varit att jag hade locket på ?


    Använder ingen sås utan det blir ganska mycket vatten ändå som dom är.


    Brukar värma upp kycklingen när det är fryst i hett vatten i diskhon. Hört att om man tinar upp det snabbt så måste det tillagas längre. Därav som jag brukar låta det stå med lock på i 2 h. Den här gången blev det 3 o var fortfarande rosa inuti.

  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (Huh?) skrev 2022-12-03 22:10:05 följande:

    Tärnad kyckling blir ju klar på nolltid så antingen har det inte kokat pga fel på spisen eller också är kycklingen av nåt skäl rosa i sig självt. För annars är den klar för några timmar sen typ. Eller har du nåt i såsen som färgat kycklingen rosa?


    Hur snabbt gör du din kyckling?


    O hur gör du? Jag brukar inte steka det då jag delar det med hunden. 


    Har ju lagat kyckling många gånger men aldrig varit med om liknande tidigare.

  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:46:17 följande:

    Tack för tipset! 


    Kan det ha varit att jag hade locket på ?


    Använder ingen sås utan det blir ganska mycket vatten ändå som dom är.


    Brukar värma upp kycklingen när det är fryst i hett vatten i diskhon. Hört att om man tinar upp det snabbt så måste det tillagas längre. Därav som jag brukar låta det stå med lock på i 2 h. Den här gången blev det 3 o var fortfarande rosa inuti.


    Ok, NU kommer sanningen fram! Nej, du kan inte bara ångkoka kyckling i en stor klump och tro att den blir klar.
  • Hobgoblin
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:47:56 följande:

    Hur snabbt gör du din kyckling?


    O hur gör du? Jag brukar inte steka det då jag delar det med hunden. 


    Har ju lagat kyckling många gånger men aldrig varit med om liknande tidigare.


    Just kyckling är ju vääääldigt viktigt att få helt klar - MEN har aldrig någonsin lagt den tiden på att laga kyckling oavsett hel filè eller strimlor eller ... Kan det vara så att du börjat med djupfryst?
    Det kan aldrig någonsin ta så lång tid att laga kyckling. Någonsin!
    Kan nog helsteka en liten gris på samma tid, hahaha
  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (Enkelt) skrev 2022-12-04 21:54:30 följande:
    Ok, NU kommer sanningen fram! Nej, du kan inte bara ångkoka kyckling i en stor klump och tro att den blir klar.
    Fast det har ju gått alla andra gånger. O självklart rör jag omkring i det. Har heller aldrig kommit med osanning.
  • kioskvältare
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 21:47:56 följande:

    Hur snabbt gör du din kyckling?


    O hur gör du? Jag brukar inte steka det då jag delar det med hunden. 


    Har ju lagat kyckling många gånger men aldrig varit med om liknande tidigare.


    Alltså att steka tärnad kyckling i stekpanna ska inte ta mer än 10 minuter.
    Att koka en hel kycklingfilé ska inte heller ta mer än 10-15 minuter och tärningar således absolut inte mer.
    Att lägga hela kycklingfiléer i ugn är det som tar längst tid, ca 20 minuter.

    Att puttra kycklingfilé i tärningar i 2 timmar låter helt absurt, det skulle jag verkligen inte vilja äta. Borde vara som att äta en träbit...
  • Anonym (Noooo!)
    Hobgoblin skrev 2022-12-04 21:59:16 följande:
    Just kyckling är ju vääääldigt viktigt att få helt klar - MEN har aldrig någonsin lagt den tiden på att laga kyckling oavsett hel filè eller strimlor eller ... Kan det vara så att du börjat med djupfryst?
    Det kan aldrig någonsin ta så lång tid att laga kyckling. Någonsin!
    Kan nog helsteka en liten gris på samma tid, hahaha
    Skrev det tidigare. Lägger det i diskhon fryst i låter det ligga i hett vatten o så är det tinat på 30 min typ. Skär upp det i tärningar o häller i allt i min "stora" stekpanna (får väll lägga till det då folk inte verkar förstå) Allt på en gång. Lock på, på 7:an i 2 h. Plus omrörning  några gånger ca 6ggr.
  • Anonym (Hmm)
    Hobgoblin skrev 2022-12-04 21:59:16 följande:
    Just kyckling är ju vääääldigt viktigt att få helt klar - MEN har aldrig någonsin lagt den tiden på att laga kyckling oavsett hel filè eller strimlor eller ... Kan det vara så att du börjat med djupfryst?
    Det kan aldrig någonsin ta så lång tid att laga kyckling. Någonsin!
    Kan nog helsteka en liten gris på samma tid, hahaha
    Kan ju också vara någon som är "nysvensk" och har köpt djupfryst kyckling och försökte steka den, Då blir det ju svårare.....om man inte kopplar djupfryst till färdig.
    Nu indiikerar trådstarten  att man inte är nyanländ men ...
  • Anonym (Enkelt)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-04 22:00:05 följande:
    Fast det har ju gått alla andra gånger. O självklart rör jag omkring i det. Har heller aldrig kommit med osanning.
    Du kanske inte är så värst kunnig kring matlagning...? Ärlig fråga, lovar. För även om det funkat tidigare så brukar man inte göra så. Man rör runt, en hel del, och med såna mängder tar det tid att få runt all kyckling så bitarna blir tillräckligt varma. Med så mycket kyckling som två kg i bitar så är det bra att ha vätska i som värmer upp mer än bara runt botten.

    Kyckling ska inte ta mer än säg max en kvart om man gör på rätt sätt och har små mängder, med större mängder tar det lite längre men även om jag tar i från tårna så är det under en halvtimme ändå.
Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??