Anonym (Dido) skrev 2022-12-06 20:07:55 följande:
Eftersom du gör så mycket kyckling så är det ju ännu bättre att tina upp den helt först, steka lite yta snabbt på alla bitarna och sen på en plåt in i ugnen.
Äter du bara kyckling, inget annat?
Jag tror att den kyckling du köpt är färgad rosa, läste om någon som köpt kycklingburgare på något snabbmatsställe och kycklingen var rosa. Men då visade det sig att den var färdig redan och att köttet var färgat på något sätt.
Köp svensk kyckling så minimerar du risken för salmonella.
Sedan tycker jag att du kanske ska laga hundens mat för sig? Det gör ju inget om maten blir seg för hunden bryr sig ju inte.
Men tycker lite synd om dig som äter kyckling kokad utan något alls i 2-3 h.
Testa fräsa lite lök/vitlök, i med kyckling, stek till yta, i med tex grädde eller kokosmjölk, kycklingbuljong och de kryddor du gillar, lovar att din mat blir så mycket godare!
Jättebra tips alltihop! Tack! Tyvärr är det lite komplicerat (tänker inte gå in närmare på det) men kan säga att jag har rätt mycket allergier så kan inte blanda i vad som helst, för då kan jag inte stå på min fötter sen då de svullnar upp.
Kan inte äta nöt, skaldjur de flesta fisksorter, många olika blandkryddor o vitlök (älskar vitlök men allergisk som sagt), rotfrukter). tomat osv. (Har gjort allergi test via verlabs)
O konstigt nog så verkar hunden allergisk mot griskött (läskigt röda ljumskar efter intag) så ingen ide att laga det då. Därav som jag tillagar det så fattigt. Gör 1 sås vid sidan om o är nöjd med det. Men visst, saknar gul lök, men farligt för hunden o så blir den ledsen om den måste vänta extra alt tigger för mycket om hen's mat redan är slut.
Så bästa är som jag gör nu tror jag men ska skaffa termometer o testa i ungen !
Tack igen!