• Anonym (Noooo!)

    Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??

    Brukar äta kyckling. Häller i allt i en större stekpanna, 2 kg. Förut tog det 2 h när man lät det puttra på. Men nu sen senaste sändningen till butik blir ju aldrig klart!!!


    Vad har hänt ???? Köpte ju 6 kg på en gång sist. Ska det va såhär o aldrig bli ätligt, va tusan ska jag göra ??

  • Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??
  • Anonym (Dido)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-06 17:06:41 följande:

    tack för tipset ! Kanske testar det i helgen. Enda problemet är ju att det inte lär ta 10 min att göra 2 kg kyckling? Ska jag fräsa det lite i taget så tar väl bara det ca 1h. Plus att jag då måste stå vid spisen hela tiden... 


    Men tack för tipset faktiskt ! Genuint tacksam. 


    Men fortfarande.. så är det ju aldrig ytan som är problemet utan inuti kan jag tycka då jag vill ha bort allt rosa för att inte råka få salmonella?


    Eftersom du gör så mycket kyckling så är det ju ännu bättre att tina upp den helt först, steka lite yta snabbt på alla bitarna och sen på en plåt in i ugnen.

    Äter du bara kyckling, inget annat?

    Jag tror att den kyckling du köpt är färgad rosa, läste om någon som köpt kycklingburgare på något snabbmatsställe och kycklingen var rosa. Men då visade det sig att den var färdig redan och att köttet var färgat på något sätt.

    Köp svensk kyckling så minimerar du risken för salmonella. 


    Sedan tycker jag att du kanske ska laga hundens mat för sig? Det gör ju inget om maten blir seg för hunden bryr sig ju inte.
    Men tycker lite synd om dig som äter kyckling kokad utan något alls i 2-3 h.

    Testa fräsa lite lök/vitlök, i med kyckling, stek till yta, i med tex grädde eller kokosmjölk, kycklingbuljong och de kryddor du gillar, lovar att din mat blir så mycket godare!

  • Anonym (Noooo!)
    klyban skrev 2022-12-06 17:23:25 följande:

    Jag brukar stanna på 68 grader och om jag tar temperaturen på kycklingen, och sen låta det vila upp till 72.
    Men 70-72 grader säger dom att det ska vara fritt ifrån skadliga/otrevliga bakterier och då är också kycklingen fortfarande mycket saftig.


    Jag får inhandla en termometer o prova det ! Tack !!
  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (Dido) skrev 2022-12-06 20:07:55 följande:

    Eftersom du gör så mycket kyckling så är det ju ännu bättre att tina upp den helt först, steka lite yta snabbt på alla bitarna och sen på en plåt in i ugnen.

    Äter du bara kyckling, inget annat?

    Jag tror att den kyckling du köpt är färgad rosa, läste om någon som köpt kycklingburgare på något snabbmatsställe och kycklingen var rosa. Men då visade det sig att den var färdig redan och att köttet var färgat på något sätt.

    Köp svensk kyckling så minimerar du risken för salmonella. 


    Sedan tycker jag att du kanske ska laga hundens mat för sig? Det gör ju inget om maten blir seg för hunden bryr sig ju inte.
    Men tycker lite synd om dig som äter kyckling kokad utan något alls i 2-3 h.

    Testa fräsa lite lök/vitlök, i med kyckling, stek till yta, i med tex grädde eller kokosmjölk, kycklingbuljong och de kryddor du gillar, lovar att din mat blir så mycket godare!


    Jättebra tips alltihop! Tack! Tyvärr är det lite komplicerat (tänker inte gå in närmare på det) men kan säga att jag har rätt mycket allergier så kan inte blanda i vad som helst, för då kan jag inte stå på min fötter sen då de svullnar upp.


    Kan inte äta nöt, skaldjur de flesta fisksorter, många olika blandkryddor o vitlök (älskar vitlök men allergisk som sagt), rotfrukter). tomat  osv. (Har gjort allergi test via verlabs) 


    O konstigt nog så verkar hunden allergisk mot griskött (läskigt röda ljumskar efter intag) så ingen ide att laga det då. Därav som jag tillagar det så fattigt. Gör 1 sås vid sidan om o är nöjd med det. Men visst, saknar gul lök, men farligt för hunden o så blir den ledsen om den måste vänta extra alt tigger för mycket om hen's mat redan är slut. 


    Så bästa är som jag gör nu tror jag men ska skaffa termometer o testa i ungen ! 


    Tack igen! 

  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-06 20:27:53 följande:

    Jättebra tips alltihop! Tack! Tyvärr är det lite komplicerat (tänker inte gå in närmare på det) men kan säga att jag har rätt mycket allergier så kan inte blanda i vad som helst, för då kan jag inte stå på min fötter sen då de svullnar upp.


    Gick visst in närmare på det. 
  • Lönnsirap

    Har inte läst hela tråden men tänker spontant att det är en fas som gått på spisen och att den därför fungerar VÄLDIGT mycket sämre än vanligt.

    Kolla i proppskåpet!

  • Anonym (h)
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-06 20:06:05 följande:

    Varför skulle jag behöva ha talat om detta då jag har lagat det på samma sätt hur många gånger som helst. Frågan var varför de tre sista gångerna har särskilt sig emot alla andra gånger som jag har gjort lika dant.


    Du verkar ha uppenbarliga grova problem med hur du ser saker o ting. Tråden spårade urr o då försökte jag förklara mig o blev bara hånad till en början. Precis som någon annan skrev i en annan tråd, "när det blir för ogreppbart så hånar o misstror folk hellre än att faktiskt ta till sig av vad man säger / skriver". något sånt, o det verkar ju stämma rätt bra faktiskt! 


    Jag har fortfarande inte fått något svar på om varför kycklingen de 3 sista gångerna har särskilt sig emot tidigare exakt samma procedur upp till 2h gränsen åtminstone.


    Ojoj. Du var riktigt otrevlig mot någon som inte förtjänade det och denne var t.om snäll nog att be dig om ursäkt för lättsamma skämt. Väntar någon en halv tråd med att faktiskt ge tillräckligt med information för att vi ska kunna analysera lite... Ja jag skulle inte bete mig på det viset om jag inte kan producera en trovärdig tråd.


    Det är inte som att alla företag som tillverkar kycklingfileer plötsligt har ett problem utan då är det i ditt handahavande, din spis eller något specifikt till ett företag om dessa är från samma.

  • Anonym (Noooo!)
    Anonym (h) skrev 2022-12-06 20:52:04 följande:

    Ojoj. Du var riktigt otrevlig mot någon som inte förtjänade det och denne var t.om snäll nog att be dig om ursäkt för lättsamma skämt. Väntar någon en halv tråd med att faktiskt ge tillräckligt med information för att vi ska kunna analysera lite... Ja jag skulle inte bete mig på det viset om jag inte kan producera en trovärdig tråd.


    Det är inte som att alla företag som tillverkar kycklingfileer plötsligt har ett problem utan då är det i ditt handahavande, din spis eller något specifikt till ett företag om dessa är från samma.


    Vad vill du egentligen? Första meningen i min ts står det ju redan skrivet. Så vad raljerar du om ? 
  • Anonym (Noooo!)
    Lönnsirap skrev 2022-12-06 20:47:50 följande:

    Har inte läst hela tråden men tänker spontant att det är en fas som gått på spisen och att den därför fungerar VÄLDIGT mycket sämre än vanligt.

    Kolla i proppskåpet!


    Tack för iden! Men gjorde kycklingköttbullar förut o det skiljde sig inte emot tidigare. Spisen fungerar. Men iden var  både bra o god! 
  • Anonym (Malin)

    Finns det kycklingfil att köpa. usch låter inte gott!?

  • flygrl
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-06 20:06:25 följande:
    Accepterar din ursäkt.
    Tack, hoppas du förstår att jag inte menade nåt ont.
    Sen har du ju fått en hel del bra tips med i tråden så nästa gång du lagar kyckling hoppas jag du får ett perfekt resultat.
  • klyban
    Anonym (Noooo!) skrev 2022-12-06 20:12:27 följande:
    Jag får inhandla en termometer o prova det ! Tack !!

    En bra termometer är fantastik bra att ha i köket för mer än bara mäta kötttemperaturer.
    Jag har två, en variant av "Gula änkan"(Kommer inte på märket just nu), det är en spetstermometer som mäter 0,1 graders intervaller och snabbt.
    Och så har jag även en IR-termometer också, för olja och vad nu man kommer på för stunden och mäta på avstånd.
    IR-termometer är rätt billiga, men en sådan där gula änkan kostar nog mot en tusenlapp på det absolut billigaste ställena, men kvalitén är livslång och går använda till annat som man behöver få reda på tempen, så inte bara till köket och om man har andra hobbies som man behöver mäta saker.


    Och för få ett kött perfekt, så är en termometer omöjligt att vara utan.

    Även kan ibland kyckling ha rosa köttsaft, men om man tittar noggrannare så ser man ofta att köttet är vitt i dessa lägen och att det är rester kvar i kycklingen som ger denna rosa vätska.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad är det för fel på kyckling filen nu för tiden??