• Anonym (Jag)

    Preventivmedel utan att träffa BM, går det?

    Jag har fått både piller och p-spruta utskrivet via "min doktor". Appen alltså. Men för sprutan behöver man ju ändå besöka bm för att ta den. Piller är dock lugnt.

    Jag har aldrig undersökts inför det och hade inte haft prev.medel på över tio år när jag fick genom dem.

  • Anonym (Jag)
    Gullvivor skrev 2022-12-07 13:58:49 följande:
    Jag kollade upp min doktor och man behövde tydligen mäta blodtryck hemma eller hos vc/mvc.. behövde inte du göra det alltså?  
    Nej. Fyllde i ett formulär om migrän etc och så var det inget mer med det.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (att visa punanin) skrev 2022-12-08 05:27:35 följande:

    Vad har barnmorskorna gjort dig Gullvivor?

    Varför är det så hemskt att visa underlivet för en utbildad person som jobbar med det hela dagarna? Är ditt underliv speciellt på något sätt? 
    Att det är ovanligt är inget konstigt. De tittar på underliv hela dagarna och har sett alla varianter.

    Förstår dock om du blivit utsatt för tex kvinnlig könsstympning. Då kan nog chocken över det hemska övergrepp du blivit utsatt för göra att vissa bm har svårt att hålla neutral min och förstår då att det blir jobbigt för dig. 
    Observera att detta endast är en spekulation och inget som jag tror måste vara sant.
    Många somaliska kvinnor (även om inte du är det), även i Sverige, har varit med om detta hemska övergrepp. Så visst har nog de flesta barnmorskor och gynekologer sett det. Förstår att de blir ledsna för en sån sak, men det hjälper ju inte den som varit utsatt för det.

    Lite samma som när jag ska ta blodprov och personalen bli helt chockade när de ser mina armar som har haft stora skador som inte liknar något vanligt vilket gett konstig ärrbildning. Tänk typ syrakastning.


    Nu är inte jag ts, men enda gångerna jag varit vid gyn har varit i samband med graviditeterna och jag hade full panik hela tiden.
    Det spelar ingen roll att det är deras jobb, att de sett det mesta innan etc. Det är MIG det handlar om, inte vårdpersonalen. Och ja, jag har gått hos psykolog och försökt komma till freds med det, men utan att det fungerat.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (att visa punanin) skrev 2022-12-08 12:35:18 följande:
    Även till Gullvivor:

    Herregud, vad ledsen jag blir över att det är så många i en sån liten tråd som är helt ologiskt rädda för en läkarundersökning.

    Jag är helt paff, vet inte vad jag ska säga. Stackars er! Vad hemskt att lida så mycket inför något så simpelt.{#emotions_dlg.flower}

    Iofs finns det ju folk som behöver sövas vid tandläkarbesök vilket också det är helt ologiskt och konstigt.
    Det är professionella personer det handlar om och intellektet borde tala om att det inte är något farligt.

    Kram till er alla som måste lida vid läkarbesök{#emotions_dlg.flower}
    Den som är orsak till min rädsla ÄR läkare. Efter det har jag jättesvårt för läkarbesök.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (att visa punanin) skrev 2022-12-08 13:42:21 följande:
    Usch, beklagar att du träffat på en idiotisk läkare.

    Kanske ett tokigt råd, men går det att tänka att sannolikheten för att just du ska råka ut för en sån läkare igen borde vara mindre nu än innan?

    Förstår om du inte vill gå in på vad som hände, men var det så illa att det var olagligt det läkaren gjorde så hoppas jag att du orkade göra en anmälan.

     


    Tyvärr inte... Män i den åldern han var och som har samma brytning är en enorm trigger oavsett situation och även fast jag vet att han gått i pension nu så är jag livrädd varje gång jag måste till ett sjukhus. Jag har träffat två läkare på vc som jag känner mig trygg med, men de kan ju inte hantera tex gyn...

    Nej jag anmälde inte. Jag var 15, nu är jag i 30-årsåldern och det är först för några år sedan jag började våga berätta om det.

  • Anonym (Jag)
    Johan70 skrev 2022-12-09 17:15:05 följande:
    Det är din åsikt. Jag gav ett tips i all välmening.

    Om man hantera kondomen rätt är det inga problem, det blir inte särskilt lätt rynkor eller veck. Det känns inte mindre skönt med kondom, det känns bara lite annorlunda.
    Ska du, Johan, berätta hur det känns för kvinnor? Maken till mansplaining har jag nog aldrig hört.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Nilla) skrev 2022-12-12 19:13:22 följande:
    Va?
    Jag har då inte märkt någon skillnad. Alls.
    Och du kan svara för hur du själv upplever det. En man kan däremot omöjligt veta hur det känns för kvinnor.

    Jag känner stor skillnad.
  • Anonym (Jag)
    Johan70 skrev 2022-12-18 02:26:26 följande:
    Ehm, jag har ju förstås pratat om den saken med de kvinnor jag har haft i mitt liv. Ingen av de kvinnor jag har haft längre förhållanden med har tyckt något annat än det jag framförde här. Så lägg av med det där snacket om mansplaining, det hör inte hemma i en belevad diskussion.
    Och jag, som också är kvinna, känner definitivt skillnad, så uppenbarligen gäller deras upplevelser bara dem själva. Det är ingen allmän sanning.
Svar på tråden Preventivmedel utan att träffa BM, går det?