• Anonym (Sol)

    Bra städrutiner för stökiga?

    Ett tips från mig är att säga nej till reklam. Det blir massor varje vecka. Hos mig har allt en egen plats, så lång det går. Jag lämnar inget framme när jag använt det, även om jag använder grejen varje dag som till exempel hårblåsen. Bäddar varje dag även om jag har ont om tid. Jag har alltid en påse med sånt som ska till Erikshjälpen. 
    Att sätta timer och bara köra i ett bestämt antal minuter är bra. Eller så bestämmer man att plocka bort 20 grejer. Sen tar man ett nytt antal om en stund eller nästa dag. För mig blir det problem att välja ut vilka...
    Jag gör istället något jag kallar "vänstervarv". Jag står på tröskeln och  tar reda på  en sak i taget till vänster om mig utan att tänka på vad det är. Tillslut har jag tagit rätt på saker i en cirkel och  när jag kommit runt hela rummet är det färdigt. Hoppas det gick att förstå. 
    Mitt problem är pappershögen som blir trots att jag inte får reklam. 
    Jag har delvis provat Marie Kondos metod. Den är bra men jag har ändå väldigt svårt att göra mig av med grejer även om jag inte använder dem. Hoppas kunna bo i hus  om några år och då kommer mycket användas igen. 

Svar på tråden Bra städrutiner för stökiga?