Inlägg från: Anonym (Ja och nej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ja och nej)

    Socialen hotar

    Det är naturligtvis inte ett dugg frivilligt, men det låter bättre utåt sett. Naturligtvis är det ett hot, men en tillåten form av hot.

    För övrigt undrar jag hur många som skulle vara artiga och trevliga mot socialsekreterare ifall de inte hade makt att ta dina barn. Detta alltså vare sig man har problem med sitt föräldraskap eller inte.

  • Anonym (Ja och nej)
    Anonym (ja tyvärr) skrev 2022-12-21 23:37:43 följande:

    Ja tyvärr är det så det går till. Så det är inte speciellt frivilligt. Men det bästa är att samarbeta. Sen vet jag en person som också anlitade en advokat som han kände som hjälpte honom och hans fru gällande deras barn. Och det gav resultat, dom lyssnar mer på en advokat än på föräldrarna. Men det kostade säkert ett par tusen kronor.... har inte frågat men vet att det kostade pengar, det var inte gratis även om hon var en bekant till familjen. 


    Det kan funka. Men risken är att det går prestige i fallet istället. Ungefär: "Du ska minsann inte komma här med en dyr advokat och ifrågasätta vår opartiska bedömning." I själva verket borde alla vara berättigade till en från första början, för att säkerställa en rättssäker hantering.
  • Anonym (Ja och nej)
    Anonym (Ja) skrev 2022-12-26 11:15:32 följande:
    Fel, det är inte "prestige" i sådana fall utan snarare standard att man anlitar advokat i vårdnadstvister.
    När det är socialtjänsten själv som man tvistar om vårdnaden med?
  • Anonym (Ja och nej)
    Anonym (Ja) skrev 2022-12-27 12:25:48 följande:
    En vårdnadstvist är mellan två föräldrar. När det gäller soc så är frågan omhändertagande och inte vårdnad. Soc kan uttala sig i vårdnadstvister mellan föräldrar men de har ingen part i tvisten.
    Och när det inte är en vårdnadstvist mellan två föräldrar så är det inte alls standard med en advokat.
Svar på tråden Socialen hotar