• Sun 25 Dec 2022 20:06
    7262 visningar
    41 svar
    41
    7262

    Styvbarn med ADHD dränerar mig på energi och skapar bråk med min partner

    Hej, jag är en man som skulle vilja ha tips, åsikter och råd om följande:
    Jag är sambo med en underbar kvinna, har med mig ett barn och min partner har två barn i vår gemensamma familj. Inget av barnen är alltså gemensamma. Ett av min partners barn är i tioårsåldern och är diagnosticerat med ADHD. Barnet agerar såsom jag har förstått att många barn med ADHD gör, det vill säga sitter inte still och uppför sig inte vid matbordet, säger konstant emot sin mamma och mig, är väldigt utåtagerande på ett skrikigt sätt och bryr sig inte ett skvatt om hur det påverkar sin omgivning. 
    Detta beteende är väldigt påfrestande i längden och gör att jag dräneras på energi, blir arg samt väldigt ofta får ont i magen vid måltider. 

    Vad än värre är är att barnets mamma och jag hamnar i bråk om barnets beteende. Vi har olika åsikter om hur barnet ska bemötas och vi kan inte komma framåt i diskussionerna kring hur vi ska behandla barnet och bemöta dess beteende. Det har gått så långt att min partner nu säger att hon behöver "försvara" sitt barn mot mig. Jag har naturligtvis aldrig varit fysisk mot barnet utan det rör sig om att barnet ska försvaras mot min höjda röst och mitt "affektiva bemötande".

    Mitt barn, som är i gymnasieåldern, känner samma som jag och blir också påverkat negativt av hur det är.

    Detta tär väldigt på mitt och min partners förhållande samt mitt förhållande till mitt barn. 

  • Svar på tråden Styvbarn med ADHD dränerar mig på energi och skapar bråk med min partner
  • Tue 27 Dec 2022 11:49
    #20

    Tack till all som svarat, speciellt ni som skrev lite mer utförligt.

Svar på tråden Styvbarn med ADHD dränerar mig på energi och skapar bråk med min partner