Inlägg från: Anonym (Teddy) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Teddy)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Och varför tror du att detta handlar om dina känslor? Du har varit med om att slarva dig till ett försvarslöst barn, dina egna kränkta känslor har inte med saken att göra. Väx upp.

  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Noway) skrev 2022-12-30 21:50:16 följande:

    Allrså det var inte oskyddat heller hon åt minipiller men blev magsjuk dagen efter så de skyddade inte. 


    Det finns inget preventivmedel som är 100 % säkert, du vet det va?
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (E) skrev 2022-12-31 17:31:44 följande:
    Detta var ju... en ny variant iaf.
    Jag visste väl att spöken finns. I alla fall här på familjeliv. 
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (M) skrev 2022-12-31 17:41:23 följande:
    Jag skrev ingenting om det. Jag undrar hur du tycker att man ska lösa det om kvinnan behöver samma.
    Det skulle jag också vilja veta.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Abc) skrev 2022-12-31 18:06:49 följande:

    Det är ju ingen fel. Ni gjorde båda vad ni kunde. Det är så klart en märklig situation. 


    Nu försöker du rättfärdiga den väg du vill gå. Men är du inte missbrukare, kvinno eller barnmisshandlare eller pedofil så har du antagligen ganska goda möjligheter att bli en bra pappa. Lita på dig själv. Du ska bli pappa. Luft huvudet. Var stolt! Det kommer bli en jävla resa.

    Ge dig själv möjligheten att bli en av viktigaste personerna i en ny människas liv. Den där ungen kommer älska dig mer än någon tjej någonsin kommer göra. Jag förstår att det inte går att ta in. Jag vet själv hur jag var i din ålder. Men lita på mig. Du kommer vara hjälten som försvarar mot allt ont. Som tröstar när knäna skrapats eller när någon varit dum. Du behöver inte vara någon filosofisk mästare. Ofta räcker det att du finns där.


    Väldigt fint skrivet.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-17 12:44:42 följande:
    Det handlar om samarbete, man bor nära varandra, nästan samma område, nära skola, kompisar osv.
    Många har även lite längre vv-tid, 2 veckor till 1 månad man bor hos vardera föräldrar.
    Men som sagt det är få föräldrar som lyckas med detta, men det är dom stora vinnarna.

    Tyvärr är det oftare som du berättar, man låter barnen bestämma, man planerar inte som förälder sitt boende, så det fungerar.

    Men samtidigt bra vi utvecklar ämnet, det ger TS större förståelse om det kommer fungera för han och barnet, det hänger på samarbete, att bägge kommer bo nära varandra, att bägge kan hålla liknande klass på boende, dvs nog stort boende med rum åt varje barn.
    Så fort en börjar ändra eller, börjar o bråka, en trycker på barnet ska bo där barnet vill, dvs den förälder får underhåll, barnbidrag o bostadsbidrag, genom att bara ha barnen 10 dagar till per månad får man mellan 6000-8000 kr mer än den andra förälder, vilket leder till en dålig spiral, den underhålls skyldige förälder får sämre ekonomi, måste växla ner boendet osv,
    Bara ta ett ex bägge tjänar 25 tusen kr månad, har hyror på 7000 kr  ena blir underhållsskyldig på två barn, får betala 4448 kr månad i underhåll, samt tappa ett barnbidrag 1250kr blir =5698 kr extra för den ena medans den andre förlorande förälder får minus 4448 kr i sin lön, skillnad mellan föräldrar blir drygt 10000-12000kr efter skatt, dvs skattefritt på bara öka ut med 10 extra dagar per månad.

    Detta är oftast en orsak till att man startar upp bråk, det handlar om stora pengar på öka dagar med barnet, 10 dagar extra ger med andra ord ca 1000kr om dom extra dagar mer åt den andra förälder när man jämför inkomsterna från likvärdiga.

    Detta bör TS även tänka på.
    Den ena föräldern får 5698 "extra". Som en vinst menar du? Kostar inte barnet pengar då? Kläder, mat, hobbies, dyrare hyra, bensinkostnad, sparande.
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-19 18:38:24 följande:

    Verkar inte vara så många ofrivilliga pappor på den här sidan. Det var dem jag ville lyssna på hur dom upplevt det hela. Några få här bara.


    Och vad har dom få sagt till dig här? Kan du sammanfatta?
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?