• Anonym (M)

  Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

  Anonym (Jo) skrev 2022-12-31 13:10:12 följande:
  Fast i all ärlighet så trodde han väl att piller skulle räcka. Kondom är inte heller 100 % skydd.
  Men att han trodde det hjälper väl inte mot oönskad graviditet?
 • Anonym (M)
  Anonym (Noway) skrev 2022-12-31 14:13:16 följande:

  Men hon åt ju minipiller. Hade vi haft kondom också hade ju den kunna gå sönder elr nåt. Hade det ändå varit mitt fel? 


  Det är bådas fel, om man nu ska använda det ordet.
  Både hon och du accepterade riskerna.
 • Anonym (M)
  Anonym (Noway) skrev 2022-12-31 16:08:35 följande:

  Det är väl knappast alla som tänker på att köra med dubbelt skydd varje gång man har sex? Jag tror bara inte jag har nån större potential att bli en bra pappa ens. kanske barnet får det bättre om jag inte är med till  med? 


  Det finns väl mycket som man inte tänker på, som gör att man råkar ut för någonting man inte ville. Men bara att säga i efterhand att man inte tänkte på det, kan ju inte göra någonting ogjort eller att man slipper konsekvenserna.

  Kanske har jag fel men det låter som att du griper efter halmstrån, letar efter ursäkter att inte vara en pappa. Barnet får det bättre utan dig menar du nu. Men du kan ju göra någonting åt det. Du kan jobba på att bli en bra pappa, om det är barnets bästa som du är ute efter här. 


  Livet blir tyvärr inte alltid som man tänkte sig i alla avseenden. Då är det bästa man kan göra att tänka om, och göra det bästa av det nya. Du har en chans nu. Och gör ditt liv så bra som möjligt och jobba för att livet ska bli som du vill i andra saker. 

 • Anonym (M)
  Tecum skrev 2022-12-31 17:03:56 följande:
  Eller inte... Jag har ingen egen erfarenhet men att tvinga sig att träffa och umgås med ett barn man inte har några positiva känslor för är ju helt förödande för den stackars ungen. Barn märker snabbt att något inte är som det ska och hen kommer att fara illa av kontakten istf att må bra. Ni som är ute efter att straffa TS ,använd inte barnet som vapen!

  Till TS, se tiden an. Stäng inga dörrar men tvinga dig inte till umgänge, oavsett vad omgivningen tycker. Tala om för tjejer hur du känner, är hon vettig ger hon dig chansen att mogna och ändra uppfattning.
  Så mannen ska få förståelse, få chansen att mogna och ändra uppfattning, hur ska kvinnan få samma förmåner om hon behöver dem?
 • Anonym (M)
  Tecum skrev 2022-12-31 17:28:32 följande:
  Han hade chansen att fatta beslut och ev ändra uppfattning när hon blev gravid. Vad menar du, ska man straffa mannen för att kvinnan valde att behålla barnet? Och straffa barnet, att tvingas denne umgås med en person som vantrivs, gör sig till och hycklar. Hu så hemskt för ett litet barn, jag kan absolut föreställa mig hur det skulle vara. Kan ge skador för livet.
  Jag skrev ingenting om det. Jag undrar hur du tycker att man ska lösa det om kvinnan behöver samma.
 • Anonym (M)
  Anonym (Erik) skrev 2022-12-31 19:52:22 följande:
  Så jävla trött på att det alltid är mannen som alltid ska skam- och skuldbeläggas. Om inte kvinnan har vett nog att skydda sig får hon faktiskt skylla sig själv. Det är hennes ansvar att skydda sig om hon inte vill bli på smällen. 
  Men nu handlade det ju inte om att hon inte ville bli på smällen, det vet vi ju inte. Utan det är TS som inte vill det. Då är det hans ansvar att inte göra någon på smällen.
 • Anonym (M)
  Anonym (Noway) skrev 2023-01-01 09:17:58 följande:
  Nä hon ville ju inte heller få nå barn men ändrade sig sen
  OK, ja ändra sig kan man ju göra. Det beror ju på hur viktigt det är för henne att inte få barn, och tydligen så var det inte tillräckligt viktigt så att hon är beredd att genomgå en abort i det läget.
 • Anonym (M)
  Anonym (mläKÖB) skrev 2023-01-01 11:37:05 följande:
  Det är barnet som har umgängsrätt med sin pappa, inte pappan som har umgängesrätt med barnet även om många inom myndigheterna helt glömmer bort det. 
  Det är ju bara om det är OK för föräldern. Vill inte föräldern träffa sitt barn så har barnet faktiskt ingen rätt alls till det.
 • Anonym (M)
  Anonym (Juridisk abort) skrev 2023-01-01 11:58:06 följande:
  Skillnaden är att hon har valet att avbryta, det har inte mannen.

  Återigen, juridisk abort vore en bra sak.
  För barnet är det inte alls bra. Och ska samhället betala för barnets uppehälle i stället tycker du? Det kan ju röra sig om en mamma som inte kan försörja dem. Nej då är det faktiskt i första hand de som skaffat barnet som ska betala. Jag tror inte att de flesta människor har någon lust att försörja andras barn, enbart för att någon inte vill men faktiskt kan.
 • Anonym (M)
  Anonym (mläKÖB) skrev 2023-01-01 12:11:34 följande:

  Barnet har fortfarande rätten, men föräldern har rätt att neka. Så det blir dubbelt där. Men viktigt är att inte föräldrar tror att de har rätten till umgänge med sitt barn oavsett vad. 


  En förälder som kommer och går som hen vill utan rim och reson hävdar inte sällan att de minsann har rätten på sin sida och att den andra föräldern kan dömas för förhindrande om de inte godtar att föräldern lallar runt som en annan egoidiot. Därför är det viktigt att poängtera att så är inte fallet. 


  Jo jag förstår vad du menar. Ville bara påpeka att det finns ingen rätt för barnet i slutändan, om inte föräldern går med på det. Det är ju inte så att man tvingar någon för att barnet har rätten till umgänge med föräldern.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?