• Anonym (Kaffedraken)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (fkl) skrev 2023-01-16 21:41:45 följande:
    Handlar inte om att vara förblindad, det handlar om vad man får för hjälp som pappa när man förlorar sitt barn på detta sättet, man får ingen hjälp alls.

    Läkaren kunde sjukskriva mig 2 gånger 3 månader, lev livet, fjällturer, res, umgås med familj, vänner. vill du ha tabletter mot depression det var allt hon kunde göra.

    Det tog ändå några år att komma över detta, läst massor om personer som råkat ut för liknande. Alla beskriver hjälplösheten, utlämnad. Det är detta TS måste förstå, chansen att även han råkar ut för detta är mycket hög, dvs bli pappa och inte ens bott med mamman.
    Många människor förstår inte detta, hur dömd man blir när man berättar, jag har ett barn jag inte får träffa, alla dömer en direkt, det är just detta som är så skamligt, det blir en dubbel skam, man mår dåligt och blir i sin tur dömd av andra.
    Därför är mitt råd till TS lämna det bakom dig.
    Mitt ex träffa dessutom en man som själv fick barn med en just innan henne, han träffade inte heller barnet, barnet o mamman bodde i en annan stad. Men så fort dom fick barn, blev det problem för mig. Detta är mycket vanligt.
    Som andra redan skrivit till dig..
    Vad som hände DIG med ditt EX är inte samma sak att det kommer att bli så TS och hans tillfälliga ligg.

    Det är tråkigt det som har hänt dig, men det ger dig ingen rätt eller skyldighet att utgå från att kvinnor i gemen är likadana som ditt EX för den saken skull. 

    Innan du fortsätter om att försöka upplysa mig om att det är vanligt fenomen. Ja det är ganska vanligt fenomen, det är inget jag kommer att förneka, fast ingen vet om det är "majoritet" eller "minoritet" fall baserat på en statistisk generalitets skala. Fast även om det är ett ganska så vanligt fenomen så är det heller inga garantier på att det måste bli så i TS fall för den saken skull.

    Att du exemplifierar hur det blivit för dig och ditt fall är ju okey faktiskt. Det som INTE är okey är att du råder TS att strunta i barnet och lämna det bakom sig baserat på dina privata erfarenheter.  För som sagt, du vet ju inte ett skit om hur mamman till TS barn är, och det är rätt så fel att döma "alla" baserat på anekdot.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-17 00:19:41 följande:
    Kanske lättare o visa verkliga siffror.

    I Sverige bor omkring 230 000 barn antingen med sin mamma eller pappa. Av de barn i Sverige som inte bor med båda sina biologiska föräldrar är det vanligast att bo hos sin mamma, visar ny statistik från SCB som publicerades den 7 november 2018. Den visar att 47 procent av barnen bor hos mamma hela tiden, medan 28 procent bor växelvis
    47% är inte en majoritet.. Det krävs att det är 51% för att det skall räknas som majoritet.
    SCB har faktiskt något på sin site som heter "Lilla statistikskolan".
    Javisst 47% är en ganska så hög siffra, men inte en majoritet.

    Även om du slänger dig med siffror från SCB så säger det inget om en enskild INDIVID i sig, som är bara gravid och hur hon kommer att bli när hon är väl mamma. 

    Det är ju inget du kan veta, och du saknar ju också intresset att ta reda på om fallet är så, då du väljer att döma ut henne på förhand, en individ som du inte känner alls.

    P.S
    Skall man slänga sig med siffror på det sättet du gör så är det klädsamt att du länkar till källan också.
    Då det finns mycket olika typer av statisk på SCB som handlar om barn/familj.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-18 07:07:58 följande:
    Jag läser alla kommentarer men förutsättningarna här är ju verkligen inte de bästa i mitt fall. Jag och tjejen känner ju inte ens varandra och så ska vi komma överens om ett barn. Känns lätt som dömt att misslycka. inte så här man viile bli farsa liksom. 
    Ja det är inte lätt i ert fall.
    Vad än som händer så är barnet faktiskt oskyldigt.
    Kanske dags att lära känna varandra, barnet har liksom rättigheter och har rätten att få veta vem pappan är. 
    Jag säger INTE att ni skall "bli ihop", men det jhag säger är att ni kanske  kan bli såpass bra vänner att ni kan komma överens om en strategi, så att barnet får lära känna och växa upp med sin farsa, även om det blir VV och/eller VH när barnet blir runt 1-2 år och du i början träffar barnet ganska så ofta innan.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Noway) skrev 2023-01-18 10:20:07 följande:

    Ja men det är ju lätt att säga att det skulle jag tänkt på när vi hade sex. Eller att tjejen skulle kunnat upptäcka att hon var gravid tidigare. Då hade vi inte varit i den här sitsen nu. Så inlägg om att ?varför hade du inte kondom? hjälper ju inte här. Jag o tjejen känner inte alls varandra. Vet inte ens vad hon har för förväntningar på mig här. Eller hur hon är som person. Tror inte det här var vad hon ville heller men valde behålla för att det upptäcktes så sent. Så jag har ju inte blivit lurad heller. Men hon kanske bara tycker det är bra om jag inte bryr mig alls. Så får hon bestämma allt. Och då blir det väl så att hon får ensam vårdnad och hon kan skita helt i vem som är barnens pappa. Kanske blir det enklast så? För båda parter. Känns bara sjukt konstigt att jag ska börja umgås med ett barn som har en mamma som jag inte känner. Vad har jag att säga till om där ens? Dömt att misslyckas?


    Du säger att du läser (du hävdade så i ett tidigare inlägg), men när du väl skriver i tråden så visar du inte ett skit på att du har läst andras svar. Du reflektera  inte alls över det i dina inlägg att du har läst andras svar.

    Utan du fortsätter att mala på i samma hjulspår som när du stratade din tråd. Vi är några som lagt förslag på att du skall lära känna kvinnan till ditt barn.

    Du fortsätter olika spekulationer om kvinnan som går ut på samma sak, d.v.s "till din fördel" om att du skall slippa att ta ansvar för barnet, du var med och skapade hon tar fullt eget ansvar.

    Dina ord om att du läser andras texter blir helt motsagda av dina handlingar (inläggen du skriver)
    Om du läser andras texter så visa när du lägger in dina kommentarer i tråden.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 11:51:14 följande:
    Som sagt är jag själv utsatt för detta, har läst det mesta om hur kan det bli så här.

    Bla fanns en grupp minpappa.nu där man drev denna fråga ganska hårt, där man plockade fram skrämmande resultat. under tiden dom var aktiva 2007-2009 begärde man ut alla domar i Skåne.
    Detta nådde även ut i pressen.
    Ex i Lund där förlorade 100% vårdnadstvisten. under perioden man gick igenom alla domar. 
    Tingsrätterna har sedan gjort om domar så alla blir enskilda och föra statistik har försvårats,  ex min rättegång blev lag under sekretess, det fanns inget skäl för att lägga den dit, jag frågade varför? domaren svara: domar är offentliga och vi gör det för att skydda ditt barn så andra inte får tillgång till uppgifterna.

    Att TS ens ska fundera på gå in och ge hela sitt hjärta i försök att uppnå en fungerade relation är nästan obefintlig till att lyckas, det bästa han kan göra är att backa, barnet vet vem pappa är, barnet kan kontakta han när barnet blir vuxet, där man kan välja att starta kontakt.
    Men att gå in i detta är enligt statistik dömt redan från start att misslyckas, det kommer inte ge mycket mer än en begränsning för TS att leva sitt liv. Det bästa TS kan göra är att se framåt, än att ha detta som ett överhängande nertrycknings moment.
    -
    Resultat min pappa.nu kom framtill.
    Statistiken är skrämmande, i Lund förlorar 100 % av papporna i de utredda familjerna utan att det finns underlag och bevismaterial som styrker det familjerätten påstår. 

    I denna utredning har över 804 domar från hela Skåne genomgåtts och analyserats. Resultatet är 322 domar med enskild vårdnad till mamman(76%) och 100 domar till pappan (24%). Staden Lund står ut i undersökningen. I Lund får pappor aldrig enskild vårdnad och utpekas nästan alltid av familjerätten som våldsmän. Enligt BRÅ har Lund lägre frekvens i våldsbrott än vad många andra städer har.
    Oh herregud.. 15år gamla statistik. 🙄
     
    Skall du övertyga mig, att det skall vara rätt att fördöma en individ baserat på statistik/generellt", så får du faktiskt hosta upp färsk statisk, maximalt 2år gammal om du lyckas att nå en chans hos mig att få trovärdighet åt ditt patetiska utlåtande att man skall stämpla en individ baserat på statistik, och att du råkade vara en som matchade stamtiken.

    Eller är det okey att man dömer dig, utan att känna dig alls, utan att veta vem du är, mer än att du är en man,  och baserat då på statistik, och (sin personliga) personlig erfarenhet och utgå från att du är en våldtäktsman?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 12:29:38 följande:
    Tro mig, min pappa.nu hade över 2500 följare som låg i samma sitts, man kämpade några år, man insåg detta var en lönlös kamp.
    Det gick även upp i riksdagen, varav vi fick delade föräldradagar, man kom fram till att enda lösningen på problemet var att bägge föräldrar spenderar lika mycket tid med barnet, detta ska resultera i att barnet även väljer pappan vid skilsmässor.
    Ja det kom upp i riksdagen och det blev en förändring.
    Inser du inte själv hur patetiskt det är att försöka övertyga några att du gör rätt i att stämpla fördöma kvinna som TS knullade, och be TS strunta i barnet och henne?
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 12:29:38 följande:
    TS kommer inte ens få föräldradagar, mamman kommer ha enskild vårdnad och ha alla föräldradagar själv. vilket även är naturligt, dom bor inte ihop.
    En sak som du missar.. Man måste faktiskt inte bo ihop (som sambos) för att få gemensam vårdnad.

    Gemensam vårdnad baseras inte på huruvida föräldrarna bor ihop, det baseras på om förändra är överens om att det skall vara gemensam vårdnad.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 12:58:12 följande:
    Finns en mycket enkel förklaring, domstolar gick ut med att man översvämmas av vårdnadstvister, systemet har sedan gjort om, nu tar sällan Hovrätten upp en vårdnadstvist.

    Bara att ens en domstol går ut med att man överöses av vårdnadstvister påvisar att det är något fel i systemet.
    Jag förstår att du har absolut färsk fakta (maximalt två år gammal) på att domstolar (går ut med)  översvämmas av vårdnadstvister att länka till?

    Att Hovet sällan tar tag i vårdnadstvister är för att Familjerätten tar hand om det i stället sköter tvisterna, och det har samma lagliga bindande som om en domstol skulle skött det.

    Så nej, bara för att du inte hänger med på alla förändringar och det nya sättet att lösa vårdnadstvister på betyder inte att det är "fel på systemet" för den saken skull.
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 12:58:12 följande:
    Sedan första åren med umgänge är helt meningslösa, barnet minns inte ens pappan om det blir ett uppehåll i umgänget.

    Bästa TS kan göra är att låta första åren vara, tar barnet kontakt lite senare i livet kan umgänge starta.

    Det SKA inte vara barnets uppgift att kontakta föräldrar. Det är föräldrars plikt att hålla kontakt med barnen.

    Dessutom, för dem som hänger med i utvecklingen, så har det blivit mycket svårare för mamman att "sabotera umgänget", än vad det var "förr i tiden".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 13:55:20 följande:
    Har ägnat många år åt detta, både rättsligt samt inom socialtjänsten arbete.
    Verkligen? Och det bästa du kunde prestera, med "ägnat många år åt detta" är 15år gammal statistik.

    slutade du att "ägna dig ått detta" för 15år sedan och därför inte kan presentera färskare statistik? 

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 14:15:30 följande:
    Tog typ 3 sekunder, men du kanske dömer ut den? den är 3 år och 7 dagar gammal, dessa 1 år och 7 dagar är kanske avgörande för din bedömning.

    www.svd.se/a/0nJ2lA/fordubbling-av-vardnadstvister-pa-tio-ar
    Stor ökning av vårdnadstvister på tio år

    Antalet vårdnadstvister i domstol har ökat stort de senaste tio åren.


    Inte sällan drabbas barnen i de långdragna juridiska processerna när de hamnar mitt emellan föräldrars olika viljor ? ett perspektiv som alltför ofta hamnar i skymundan, anser en expert.


    Marc Skogelin/TT
    Publicerad 2020-01-11
    Vad bra.. Att du hittade det så snabbt då.
    För det är trots allt ditt jobb att fixa fram bevis när det är du som påstår en sak.

    Så fortsätter du att döma.
    Bara för att man dömer ut din 15år gamla statisk så betyder det inte att man dömer ut färsk statisk. Det hade du sett om du läste. Så det är bara en rätt så infantil kommentar "du kanske dömer ut den med", att komma med från din sida.

    Artikeln är från 2020 och stilistiken i artikeln är från 2018.
    Och så läser man artikeln i sig.. Var i artikeln stödjer det din sak om kvinnans roll och mannens roll i den stilistiken? Var i artikeln framgår det att kvinnorna har övertaget i dessa vårdnadstvister. Det är ju du som hävdar (påstår) att kvinnorna har övertaget när det kommer till detta med barn, och tvister.. Inget som framgår i den artikeln.. Den är så otroligt könsneutralt skriven så man blir förvånad för den saken skull i stället.

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (fkl) skrev 2023-01-18 17:07:28 följande:
    Haha, det har gått på nyheterna och varit ut i tidningarna.
    Precis som att det är krig i Ukraina, jag behöver ingen källa för att förstå att det är krig där, det har jag själv sett i tv och läst, men det kallas allmänbildning att följa vad som händer runtomkring en. kommer även förstå det efter 10 år, även fast kriget slutade för länge sedan.
    Men visst läser man inte tidningar o ser nyheter kan det komma som en chock.

    Sedan att inte ett nyhets uppslag inte tar upp ex folkmord menas inte att inte andra nyheter tagit upp det eller att det inte existerar.
    Likt som vårdnadstvister hamna på nyheterna o tidningarna, där tar inte heller alla upp exakt allt i varje nyhet, man måste läsa flera för att nå en allmänbildning.

    Men denna diskussion vill TS vi lägger ner på tråden, av förståeliga skäl.
    Ja det är väl tur att jag håller med TS att denna diskussion skall  läggas ned.

    Och dina personangrepp, du valde att använda som avslut på denna diskussion, kan du ta och stoppa upp där bak på dig själv där solen inte skiner. 

    För att avsluta helt, det tillhör även allmänbildning också att inte döma individer, så som du gjort om TS tillfälliga knull, baserat på s.k "statistik" och "privata erfarenheter".. Men jag vet att det är överkurs för dig att förstå att det tillhör allmänbildning.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?