Inlägg från: Anonym (ååå) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ååå)

    Passning av barnbarn känns som ett krav?

    Ni har ju ff rätt små egna barn så det måste ju er stora dotter förstå. 
    Ni får sätta er med henne och förklara just den ni skriver: ni vill ställa upp men ni kan inte alltid göra det. Hon måste också passa tider. 

  • Anonym (ååå)
    Stiffy skrev 2023-01-01 17:02:34 följande:

    Ja vi har börjat så, att vi inte säger till i förväg när vi ska vara lediga, men inför julledigheten var det planerat och svårare att undanhålla sanningen. :)

    För att komplicera till det lite ytterligare, så ser hela familjen varandra på kartor i mobilen och den funktionen verkar användas flitigt för att hålla koll på om vi är hemma eller på jobbet. Den funktionen är ju annars bra och en trygghet för barnen och normalt inte störande med det känns som det används i det här syftet. "Ser att ni är hemma, kan ni hämta barnet?"

    svårt även att att ta bort den funktionen utan "godtagbara" skäl. Den funktionen skulle vi egentligen bara behöva erbjuda våra hemmavarande barn och inte de som flyttat ut.

    så det är även det en konflikt vi behöver ta som vi drar oss för. Vi har helt klart målat in oss i ett hörn. :)


    Förlåt men varför har ni så att ni kan se hela familjen i mobilerna? 
    Jag har aldrig haft den funktionen och vi har 5 ungdomar i vår familj. Tror några av dem använder den sinsemellan men vi föräldrar har aldrig tyckt man behöver sån kontroll på dem. 
    jag tycker ni kan ta bort er vuxna dotter, hon är ju inte del av ert hushåll längre. Inget konstigt alls - bara gör't. Varför ser ni det som att det ska bli en konflikt i det? 
    Eller om det känns bättre så stäng av er själva från funktionen ett tag. 

    Nu är det ju nytt år - ta det som en anledning att skapa lite nya rutiner. 
  • Anonym (ååå)

    Det kan också vara så att er dotter är klok och förstår när ni förklarar. Det behöver inte bli en konflikt tänker jag. Ta det bara i lugn och ro och inte när andra syskon är med, eller hon är stressad och ska iväg. 

Svar på tråden Passning av barnbarn känns som ett krav?