• Anonym (Niet)
    Sun 1 Jan 2023 16:23
    13687 visningar
    59 svar
    +4
    59
    13687

    Passning av barnbarn känns som ett krav?

    Det finns ett väldigt bra ord att lära sig, och det ordet är Nej.

    obs jag är inte sarkastisk nu!

    Er dotter har vant sig nu att ni alltid ställer upp. Men börja säga nej lite då och då och ställ bara upp om ni vill det och om det är kris!

    Ni kan säga: tyvärr kan vi inte vara barnvakt på fredag. Inga ursäker, gå inte in på varför. Låt er dotter bli stött då. Om hon tror att ni hatar henne/barnbarnet handlar bara om att hon vill manipulera er för att ni ska ställa upp.
    Det är möjligt att hon försvinner ett tag när ni börjar säga Nej, men hon lär ju komma krypande tillbaka och fråga igen.

  • Anonym (Niet)
    Sun 1 Jan 2023 16:47
    #6
    Stiffy skrev 2023-01-01 16:34:58 följande:

    Ja, vi är usla på att säga nej, särskilt dåliga känner vi oss när vi inte har någon "godtagbar" ursäkt. Vi märker att vi drar oss för konflikten som skulle uppstå också.

    Absolut, läkartider, bio, konsert, restaurang och liknande aktiviteter är absolut inget problem och inte skulle heller en date med en ny partner vara något problem. Men när det bara handlar om att korta ner dagen bara för att vi är lediga känns det inte bra eftersom vi förutom semester på sommaren kanske tar en dag eller två på hela året och ibland någon halvdag. Och som sagt när vi fick distansarbeta och vi hade 10 minuter till vår egen 7-årings skola kändes livet lätt. När vi var tvungna att åka till kontoret igen innebar det 15 timmar i veckan längre tid på förskolan för honom och är vårt tåg 5 minuter försenat hinner vi knappt tills förskolan stänger. Det problemet har inte vår dotter som bor och jobbar med en kilometers mellanrum.

    det jobbiga är att säga nej och där är min fru bara lite mesigare än jag, så ingen av oss är särskilt bra på hur vi ska göra.


    Ni kan börja med att bara låta bli att tala om för er dotter när ni slutar tidigare eller har lediga dagar.
    Det blir ju en liten mjukstart att börja klara av att säga nej genom att helt enkelt slippa säga nej.
Svar på tråden Passning av barnbarn känns som ett krav?