• Mon 2 Jan 18:53
  115384 visningar
  385 svar
  385
  115384

  Vi som startar IVF 2023

  Vi ska också börja med ivf (pgt) i år. Pratade med reproduktionsmedicin idag och ska starta med bemfola 300 imorgon. Kort protokoll.
  Vi kör ivf pga manlig faktor. (Alldeles för få spermier + en ovanlig mutation med 50% ärftlighet). Vi har rätt "dåliga" odds. Men det känns ändå ganska bra.

    Vi har ett barn sedan tidigare. Också med hjälp av ivf. Där vi hade tur.  6 ägg vid äggplock.  Endast 2 som blev befruktade. Minus på ET men plus på FET och som sen blev vår dotter.   
  Är jättetaggad på att börja.  Glad

 • Fri 6 Jan 14:16
  #4

  Ja. Det är segt att vi har dåliga odds. Så vi är än mer realistiska denna gång och hoppas på det bästa, men är väldigt beredda på "det värsta". 

  Än så länge går det bra med sprutorna. Sist gång fick jag gonal-f.  Bemfola-sprutorna är lika enkla. Men jag får desto mer biverkningar den här gången. Huvudvärk av och till hela dagen 😑  men det får gå.  10-14 dagar går snabbt som tur är.

 • Thu 12 Jan 12:00
  #14

  Uppdatering.
  Jag är nu inne på sprutdag 10. Bemfola 300IE + fyremadel.
  Ultraljudet visade 3 äggblåsor på vänster sida och 6 äggblåsor på höger. Bara 2 var tillräckligt stora. Och flera var för små så jag ska fortsätta med sprutorna några dagar till.  Förhoppningsvis blir det äggplock på onsdag nästa vecka.

 • Sun 15 Jan 06:38
  #20

  Var på ultraljud i fredags. Äggblåsorna hade satt igång att växa ordentligt.  För det blev lite bråttom med äggplock helt plötsligt.  Så nu ska jag dit på måndag och plocka ägg.  Det verkar finnas 5-7 äggblåsor.   Hoppas det är samma antal på måndag när det är dags för äggplock.

  . Någon blåsa kan hinna gå sönder innan dess då de var sora redan i tisdags.   Men vi får se. 

 • Mon 16 Jan 13:07
  #21

  Nu har jag varit på äggplock. Det gick jättebra. Mår lite illa bara och lite ont i magen. Men annars inga problem.
  De fick ut 9 ägg.  Fler än vad vi trodde så det känns positivt.  Om en vecka får vi svar på om hur många som befruktats och eventuellt gått att frysa.  
  Vi gör ju IVF med PGT. Så ifall några blastocyster går att frysa så tar det ca 8 veckor innan vi får svar på om några är "friska" och går att återföra.  
  Annars blir det för hoppningsvis ett nytt försök innan sommaren.

 • Mon 23 Jan 11:42
  #38

  Idag ringde reproduktionsmedicin. 
  Av 9 ägg vid äggplock blev 4 befruktade (icsi). Dessa kunde analyseras. 
  Men "bara" 2 överlevde till dag 6 och kunde frysas.
  Nu ska vi vänta 4-5 veckor innan analysen är klar. Det är 50% chans att embryona i frysen har den mutation som vi "inte vill ha".  Så det är bara att hoppas på det bästa.  

 • Sun 26 Mar 09:35

  Vi fick minus idag på graviditetstestet. Hade börjat blöda redan för 4 dagar sedan så det var väntat.
  Vi har inga friska ägg kvar i frysen så vi behöver börj om med ivf/pgt omgång 2.
  Ska ringa reproduktionsmedicin på måndag och höra vad de säger. Jag hoppas att vi får göra ett försök till innan sommaruppehållet.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
Logga in
Bli medlem