• Tue 3 Jan 13:44
  7703 visningar
  13 svar
  13
  7703

  RFSU graviditetstest teststreck inte lika starkt

  Sluta testa! Det går helt enkelt inte bedöma en graviditet utifrån gravtest. Möjligen, möjligen om man tar digitala med veckor som bör ha ökat efter åtminstone 1,5 vecka. Eller om man tar hcg varannan vecka som jag gjorde. Bara VUL ger helt klart besked. Det är ju dessutom en ökning så varför du prompt ska tro på m.f förstår jag inte. Du blir bara stressad i onödan av att testa hela tiden. Boka VUL istället.

 • Tue 3 Jan 14:07
  #4
  liasmaria skrev 2023-01-03 13:50:38 följande:
  Jag vet jag borde sluta testa men kan verkligen inte:( har flera missfall i bagaget så oron äter upp mig vare sig jag testar eller ej tyvärr..
  Jag hade 4 m.f före första barnet så oron fattar jag. Jag tog inte ett enda gravtest i 5 graviditeter. Det hade stressat mig nåt enormt för de säger ingenting. Oron består ju ändå. Enda som hjälpte var att inte tänka på det. Inte hoppas alls. Så är det med allt. Hoppas man inte blir man inte besviken. Blir det då bättre än man trodde har man vunnit.
 • Tue 3 Jan 18:23
  #9
  liasmaria skrev 2023-01-03 18:14:24 följande:
  Önskar verkligen jag kunde låta bli att testa..

  Tack för de kloka orden, får försöka tänka mer som du säger att inte hoppas alls så slipper jag bli beskriven. Men kanske lite sent för det denna gång haha
  Be nån gömma testen åt dig så du inte kan testa mer. Och köp inga fler heller. Sysselsätt dig med annat, göra vad som helst som dryktar tankarna. Och boka ett VUL som sagt.
 • Tue 3 Jan 20:47
  #11
  Anonym (Eleonora) skrev 2023-01-03 19:17:18 följande:
  Alla är olika och man får testa hur mycket man vill, det är inget man ska behöva bli knäppt på näsan för. dina test ser ut att vara så starka de kan bli!
  Förstår att du syftar på mig. Jag knäpper ingen på näsan alls. Haft flera missfall själv. Fattar oron. men tycker att test i tid och otid är onödigt för det ger ju bara stress. Inga svar alls. För det kan de inte ge. Förr fanns inga test. Tror folk nojade mycket mindre då. Sen får folk självklart testa hur mycket de vill. Allt är valfritt.
Svar på tråden RFSU graviditetstest teststreck inte lika starkt
Logga in
Bli medlem