• Tue 3 Jan 2023 18:25
    4385 visningar
    6 svar
    6
    4385

    Söker läkare som kan tänka utanför boxen

    Hej på er,

    Jag har idag fått besked av min läkare att vi inte får någon hjälp alls utan vi får återkomma om 10 månader för ev. IVF. Jag har tunn slemhinna efter en missed abortion utan fastställd orsak och jag har själv föreslagit tre olika behandlingar men läkaren vil inte testa.

    Jag kommer att be om en second opinion av en till läkare. Jag vill därför hitta en läkare/klinik som är mer lösningsorienterad och kan tänka sig att testa behandlingar. Det är ändå min kropp och jag kan tänka mig att testa de nedanstående trots de ev. negativa effekterna.

    Jag har blivit nekad att testa
    * Östrogen-tillskott (pga. normalt men i det lägre normalspannet och tillskott kan tydligen minska kroppen egna produktion),
    * Viagra (pga. läkaren anser att jag har bra blodflöde trots "svag" ring of fire efter ägglossning samt saknas forskning),
    * Letrozol (pga. det kan påverka ägglossningen negativt samt ge fler utvecklade ägg). 


    Läkaren säger nu att de flesta blir gravida ändå och han verkar ha hakat upp sig på att jag har regelbunden ägglossning. Men min slemhinna har som mest varit 5,5 mm och verkar dessutom krympa ihop lite när ägget släppt. Så jag köper verkligen inte att jag skulle råka bli gravid utan någon behandling som kan stimulera slemhinnan.

    Så, vet ni BRA fertilitetsläkare eller kliniker som jag skulle kunna skicka egen remiss till. Spelar ingen roll om det är privat eller inom regionen. Jag vet inte om jag kan vända mig till andra regioner men kommer absolut att se vilka möjligheter som finns med eget vårdval, osv.

  • Svar på tråden Söker läkare som kan tänka utanför boxen
  • Wed 4 Jan 2023 09:52
    #2
    Anonym (Hoppas) skrev 2023-01-04 07:31:41 följande:

    Det enda jag tänkte tipsa om är naturläkare. De ser till hela människan, ibland kan ett problem komma från orsaker som vanliga vården inte ser. 

    Jag vet att många tycker det är bluff, sök upp någon som inte själv säljer sina preparat utan där man får gå till Life eller liknande. Annars tjänar de ju mer pengar ju sämre du mår liksom.

    Det finns ju inga garantier tyvärr men jag har blivit hjälpt med flera saker av naturläkare, inte det du beskriver dock. Men det kan vara värt att testa? 


    Tack, jag ska kika på det. Vanliga vården haltar extremt inom fertilitet. Jag har gått på akupunktur innan men fick inget förtroende för henne, kändes rörig och inte specialiserad på infertilitet. Ska kolla upp någon annan och kinesisk läkare.
  • Wed 4 Jan 2023 12:24
    #5
    mammatill6 skrev 2023-01-04 11:58:53 följande:

    Hur länge har du försökt o hur fammal är du?


    Lite över ett år efter mitt missfall, vi får ivf när det har gått två år trots den konstaterat tunna slemhinnan. Jag är 32 år gammal.
Svar på tråden Söker läkare som kan tänka utanför boxen