• Primulina

    Negativt på 5e insättningen, blir aldrig gravid :(

    Vi försökte 2,5 år och jag gick under tiden in i en depression och lyckades bränna ut mig för jobbet var det enda roliga. 

    Jag behövde hitta en kurator som jobbade med barnlöshet för att få den förståelse som jag behövde för att kunna gå vidare. 

    Vi var helt inställda på att leva barnlösa iaf tills vi uppfyllde kraven för IVF vilket vi inte gjorde. Jag hade dessutom lågt AMH så egentligen skulle vi nog behöva äggdonation. När vi berättat för alla och börjat leva igen så blev mycket lättare men jag hade nog inte kommit dit utan kuratorn och då hade jag gått hos 2 psykologer. 

    Läs inte vidare om du inte vill ha lyckliga slut (jag kräktes på lyckliga slut när det var som mörkast). 

    När vi börjat leva igen och inse att livet går vidare blev vi spontan gravida med vår gosse. Lågt AMH är en sån diagnos. Det bruka gå men kan ta 10 år eller aldrig. 

  • Primulina
    TBSB123 skrev 2023-01-11 07:26:11 följande:

    Primulina: Fin historia, grattis till er. Jag inser väl mer och mer att livet måste gå vidare, även om det är svårt. Det hade varit ?skönt? att ha en anledning till vår barnlöshet bara, än att gå runt i vår oförklarliga som vi gör nu. Vi är friska och superfertila på pappret men det är uppenbart något fel på oss. Låter bra med en kurator, hur fick du tag på en bra? 

    GrodanGap: Jag förstår, vi vill inte heller adoptera. Får jag fråga varför IVF inte är aktuellt för er? (Inte för att det har hjälpt oss iofs) Men åldern är ju inte en faktor för er? Försöker ni fortfarande aktivt med ägglossningsstickor eller har ni bara oskyddat sex? Jag tänker att om vi ska komma till ett avslut måste vi nog lägga ner helt, annars kommer man alltid gå runt och hoppas för mycket.


    Kewi:
    Har inte kollat upp tarmhälsan, men har aldrig haft magproblem. Hur kollar man upp den vet du? 


    Du har nog rätt i att jag måste byta psykolog, ska säga det till honom idag.


    Jag kontaktade regionens barnlöshetsavdelning  och skrev att jag behövde hjälp med mående och trodde jag var deprimerad. 

    Då hörde de av sig och gav mig kontakt till en kurator på mitt närmsta sjukhus som jobbar med barnlöshet. Jag tror de flesta sånna avdelningar även de privata har kuratorer kopplade till sig just för det är så tungt psykiskt. 
  • Primulina
    TBSB123 skrev 2023-01-12 10:51:35 följande:
    Okej tack för svar, pratade med min IVF-klinik de hade ingen kurator, tyckte det var lite konstigt. Jag får leta vidare..
    Det var synd, hoppas du hittar nån. Kanske kontakta nån annan IVF kliniker just för det eller som sagt landstingets barnlöshetsavdelning. 

    Jag tycker nästan det var dåligt av dem att inte har nån att kontakta. Jag kan tänka mig att de flesta i IVF träsket nästan behöver en kurator eller liknande. 

    Hoppas du hittar nån som kan hjälpa dig. Sånt här är inte lätt att reda ut själv. 
Svar på tråden Negativt på 5e insättningen, blir aldrig gravid :(