• GrodanGap

    Negativt på 5e insättningen, blir aldrig gravid :(

    Det är en tuff situation när man upptäcker att det är svårt att bli gravid. Det blir allt livet handlar om och det gör allt tufft. Tyvärr är det en ond cirkel som inte blir bättre av att du känner dig stressad men att sluta stressa över det känns omöjligt. 

    Jag sitter i samma situation som du, fast man, vi kan inte få barn. Men IVF är inte ett alternativ för oss tyvärr på grund av vart vi bor och en del andra anledningar. Du är inte misslyckad och värdelös. Ditt liv är inte över. 

    Vi började i januari 2020 att försöka få barn aktivt. Gav upp i juni 2022 då det inte blev något trots att allt fungerar som det ska enligt läkare. Det är tyvärr en tredjedel som inte kan få barn av obestämbara anledningar. Stress är tyvärr en faktor som kan spela in. 

    Att se vänner och familj skaffa barn gör inte det hela lättare. Dock tycker jag du ska ta upp kontakten igen. Prata om annat och gör roliga saker. Försök att sluta göra barnaskapandet till hela livet. 

    Fråga om du kan byta psykolog, tror att en kvinna skulle vara enklare att prata med här. 

  • GrodanGap
    TBSB123 skrev 2023-01-10 12:35:16 följande:

    GrodanGap:
    Tack för ditt svar. 


    Jag har också läst att stress kan vara en faktor, därför blev jag extra besviken den här sista gången när jag verkligen kände mig lugn och positiv inför insättningen och under väntetiden, akupunktur och yoga hjälpte mig och jag trodde verkligen på att jag skulle bli gravid, men när det sen blev negativt idag kändes allt bara värdelöst, trots att jag kände att jag mådde bra så blev jag ändå inte gravid.

    Får jag fråga hur ni lever vidare nu, har ni bestämt er för ett liv utan barn? Jag ser inte hur jag ska kunna leva utan barn i det här samhället, det känns som att man kommer vara en outsider resten av livet.
    Hur klarar ni av att omge er av vänner och familjer med barn? Gör det inte ont? Jag får ångest bara av att tänka på det.


    Ja du vad gör man, hoppet finns väl kvar att det ska förändras. Det är som sagt inget fel utan blir bara inte. Vi är det omvända mot er, jag 34 och min fru 37. Jag vill inte adoptera och IVF är inte aktuellt. Det finns då inga val kvar att göra. 

    Kommer från en stor familj med över 11 syskonbarn. Det är inte helt enkelt men det är så livet ser ut. Får planera andra saker att göra med livet. Ont gör det självklart att veta att det troligtvis aldrig kommer att bli som jag drömt om. Som jag ville ha det. 
  • GrodanGap
    TBSB123 skrev 2023-01-11 07:26:11 följande:

    Primulina: Fin historia, grattis till er. Jag inser väl mer och mer att livet måste gå vidare, även om det är svårt. Det hade varit ?skönt? att ha en anledning till vår barnlöshet bara, än att gå runt i vår oförklarliga som vi gör nu. Vi är friska och superfertila på pappret men det är uppenbart något fel på oss. Låter bra med en kurator, hur fick du tag på en bra? 

    GrodanGap: Jag förstår, vi vill inte heller adoptera. Får jag fråga varför IVF inte är aktuellt för er? (Inte för att det har hjälpt oss iofs) Men åldern är ju inte en faktor för er? Försöker ni fortfarande aktivt med ägglossningsstickor eller har ni bara oskyddat sex? Jag tänker att om vi ska komma till ett avslut måste vi nog lägga ner helt, annars kommer man alltid gå runt och hoppas för mycket.


    Kewi:
    Har inte kollat upp tarmhälsan, men har aldrig haft magproblem. Hur kollar man upp den vet du? 


    Du har nog rätt i att jag måste byta psykolog, ska säga det till honom idag.


    Absolut, vi bor utomlands och det är en lång kö till IVF, vilket är en faktor. Utöver det är min fru väldigt orolig för vad det ska göra med henne. Nej, vi försöker inte aktivt utan vi har sex oskyddat och då utan att titta om hon har ägglossning eller något annat. 

    Stressen av att ständigt försöka få barn, pricka in rätt dagar och oron över om det blivit något blev helt enkelt för mycket både för henne och mig. Hoppet kommer nog finnas kvar i många år framöver. Jag tror inte man kan få något bra avslut på det hela även om man vill. Vi försöker att göra annat, träffa människor och resa lite mer. 
Svar på tråden Negativt på 5e insättningen, blir aldrig gravid :(