Inlägg från: Anonym (Märkligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Märkligt)

    Angående rättvis fördelning av presenter/klappar/sparande för bonus- och biobarn?

    Jag tycker du resonerar väldigt konstigt. Strunta i vad bonusarna får från sin mamma! Det har ju faktiskt inget med er att göra.
    Verkligheten är att bonusarna har två familjer som de får sparande och presenter ifrån och ditt biobarn bara ha en familj.
    Så länge som ni ger alla barnen lika från ert håll är det rättvist om ni frågar mig. Det blir ju väldigt märkligt om ni ska kompensera ert gemensamma barn för att bonusarna även får från sin biomamma.

    Livet är orättvist och ert biobarn slipper ju förhoppningsvis vara med om att dess föräldrar separerar, vilket i så fall skulle kunna ses som en orättvisa mot bonusarna eftersom deras biologiska mamma och pappa separerade. 

  • Anonym (Märkligt)
    Memestar skrev 2023-01-10 17:02:34 följande:

    Men då har ju plötsligt bonusbarnen en klar fördel i livet med att ha separerade föräldrar. Känns som det kommer kännas orättvist att deras barn får köpa lgh för 500k men vårat gemensamma ska få för 250k till exempel. Hade jag varit det barnet hade jag känt mig väldigt missunnad. 


     


    So what?

    Verkligheten ser ut som den gör och det får ni lära barnen att hantera. Livet är som sagt inte rättvist och om ni inte klarar av att lära barnen det har ni en del att fundera över.

    Ert gemensamma barn har förhoppningsvis intellektuell kapacitet att förstå varför dess halvsyskon får mer pengar eftersom de även har en mamman utanför familjen som sparat åt dem. Vad hon väljer att göra för sina barn har inget med ert barn att göra överhuvudtaget.
  • Anonym (Märkligt)
    Memestar skrev 2023-01-10 17:26:01 följande:

    Oj, vad du verkar arg. Förstår inte varför du blir så fruktansvärt upprörd över min fråga? 


    Hade du velat som barn att dina halvsyskon fick dubbelt så mycket kontantinsats som du när du fyller 20. Tycker verkligen inte det är konstigt att man vill att barnen ska få lika mycket. Men det verkar gjort dig otroligt arg..

    Bonusbarnen har en mamma och en pappa, vårat barn. Kommer också ha en mamma och en papp så varför ska vårat barn få mindre? Jag står ju inte för spar-delen till bonusarna, vilket du kanske missat. 


    Jag är inte det minsta arg, men jag tycker du tänker fel så in åt h*vete.

    Nu är det väldigt hypotetiskt eftersom jag inte har några halvsyskon, men som 20-åring var jag tillräckligt mogen och hade nog intellektuell spänst att förstå varför mina hypotetiska halvsyskon fick mer pengar än mig eftersom de fick sparande från två håll. 

    Men då så. Om du inte står för sparandet för bonusbarnen  så får ju ert barn också ett sparande från två personer, problemet löst. Eller tror du att din sambo inte vill spara lika mycket till det nya barnet?

    Nu vet jag inte hur gamla bonusarna är, men det kommer ju antagligen vara några år efter att de fyllt 20 där det inte sparas något åt dem, och då kan ju pappan pytsa in mer åt den nya under den perioden om det är så att han inte har råd att spara lika mycket åt ert gemensamma barn från början.

    Men vad bonusarna får från sin mamma har inget med er familj och ert gemensamma barn att göra överhuvudtaget.
Svar på tråden Angående rättvis fördelning av presenter/klappar/sparande för bonus- och biobarn?