• Anonym (olika­)
    Tue 10 Jan 2023 17:18
    6621 visningar
    31 svar
    +1
    31
    6621

    Angående rättvis fördelning av presenter/klappar/sparande för bonus- och biobarn?

    Det är ofta olika även för helsyskon. Jag är äldst och när jag var barn studerade mina föräldrar flera år och hade sämre betalda jobb. Det fanns inte på kartan att de skulle kunna spara till mig. När min bror föddes 7 år senare hade de en annan ekonomisk situation - han har därför fått mer sparade pengar än jag. 

    Å andra sidan flyttade jag hemifrån långt före honom och fick hjälp på olika sätt då, medan han flyttade in hos mig först när han flyttade hemifrån och inte behövde pengar eller annan hjälp från våra föräldrar.

    Det blir aldrig millimeterrättvisa och det är inte nödvändigt, det viktiga är att man inte är uppenbart orättvis så som man kan se i en del familjer.

    I min närhet har jag en familj med fyra barn. Föräldrarna har gett bort delar av sommarstugan till två av barnen. Det tredje barnet skulle gärna vilja vara delägare också, men föräldrarna säger nej för då blir det jobbigt med så många delägare. (Det fjärde barnet är ointresserat.) En annan familj köpte lägenhet till dottern när hon ville det, medan sönerna inte fick någon hjälp alls med bostad utan har fått hanka sig fram (i Sthlm).

    Sådana orättvisor är hemska! Men att inte spara exakt på kronan lika till varje barn är typ normalt i mina ögon.

Svar på tråden Angående rättvis fördelning av presenter/klappar/sparande för bonus- och biobarn?