Inlägg från: Anonym (Nyansera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nyansera)

    Sugen på en kompis unga dotter??

    För att nyansera tråden lite: NEJ det är inte pedofili att finna tjejer som gått in i puberteten attraktiva. Det är biologi. JA det är etiskt illa då tjejerna är väldigt omogna och vad en 50 åring ska med en sån tjej till förstår jag inte. JA det är jobbigt för tjejer i yngre åldrar att stå ut med äldre gubbars äckliga tittande. NEJ det är inte tjejers "fel" att folk tittar men JA man har makten att välja ens klädstil. Om jag går ut med svintajta skjorts så kommer folk titta. Det är ju också såhär man delvis lär sig vilken stil man vill ha, genom trial and error, konsekvenser osv. Man får klä sig hur man vill men vissa klädesplagg kommer att dra åt sig fler blickar. Thats life. Och JA, i tanken är allt fritt. Men att gå från tanke till handling kräver vilja. Förväxla inte fantasin med viljan kära ni.

  • Anonym (Nyansera)
    Anonym (Casanova) skrev 2023-01-19 07:17:26 följande:
    Står det ett helt gäng med frågor och påståenden så är jag inte tankeläsare att förstå vilken du menar om det bara är en av frågorna du vill ha svar på.

    Du får ju vara beredd på att alla som ser dig ute ser hur du är klädd. Den som inte fattar den saken har något att lära.

    Vad folk sitter och runkar/fiskar sig till hemma på kammaren? Jag anser att de får fantisera om vad de vill. Jag tror att dotterns kompisar är en fantasi som inte är så ovanlig som du skulle ha önskat.
    Anonym (Casanova) skrev 2023-01-19 07:24:59 följande:
    Hör det där påståendet tidigare... Men när jag läser domar och förundersökningsprotokoll så verkar det vanliga vara tvärt om. De flesta verkar åka dit ganska snabbt efter det att de börjar.

    Ungarna berättar för bästa kompisen som berättar för alla. Särskilt om de är aktiva mot flera olika.

    Ibland, men undantagsvis så läser jag någon som kan hålla på länge i skymundan. Men det är inte normen.

    Du kanske har koll på forskning på området eftersom du påstår dig veta hur det ligger till? Eller är det en så kallad "killgissning"?
    Om du inte når fram till dem med dessa inlägg så vet jag inte vad som skulle nå fram till dem.

  • Anonym (Nyansera)
    Anonym (Magkänsla) skrev 2023-01-19 11:09:59 följande:
    Du är också man va? 

    Varför är det så svårt för många män att ta till sig upplevelser från tjejer och kvinnor som varit med om just det här? Det är ju sådana som ni som begår dessa oönskade antastanden och sedan i ert eget huvud tror att tjejen ville, att hon klätt sig för er osv.

    Casanovan pratar dessutom om att BARN aktivt skulle klä sig med intention om att bli ett sexobjekt för gubbar.

    Ett barn har inte ens konsekvenstänk nog att fullt förstå dom här sakerna (hjärnan utvecklas klart först runt 25 där riskanalys är bland det senaste att utvecklas), att då som fullvuxen man handla efter sina mkt olämpliga lustar (ja, att glo är också en handling och är inte så obemärkt som ni tror). Jag som outvecklad 11åring gick på stan och åt en glass när ett gubbäckel kommer fram och ber mig suga av glassen för honom, det här är vardag för tjejer - att gå hem till tjejkompisen och äcklas av pappans blickar, bli tafsad på vilket hände mig när jag var 12år av en läkare. 

    Att detta är vardag gör även blickarna (som C anser är helt okej) väldigt jobbiga då man som tjej inte vet om det kommer stanna vid blickar).

    Att sedan komma med ett påstående baserat på endast förundersökningar bekräftar bara hur otroligt blåögd man är. Men att leva i förnekelse är betydligt mer bekvämt än att se verkligheten och att gud förbjude faktiskt ta sig i kragen o se över sitt eget beteende och vad det innebär för andra.
    Problemet är att du inte verkar förstå vad det står och kunna separera olika fenomen. Du blandar ihop saker, och imo har fenomenen presenterats på ett extremt tydligt sätt. 

    Och för att besvara din kommentar: Varför har kvinnor så svårt att separera äpplen och päron? (Nej, inte alla kvinnor, precis som jag gissar på att du inte menar alla män).

    Det är ingen som säger att en kvinna BJUDER IN till handling genom att klä sig vågat. Förövaren bär skulden. Men blickar är någonting annat. Äckligt ja, men det är inte farligt, det är inte olagligt, det är inte elakt, det är inte traumatiserande (rent generellt). Och det är väldigt mänskligt att olika kläder drar åt sig olika blickar, och sunt att lära sig det. 

    Du beskriver ett gubbäckel när du var 11, och så likställer du gloande med äckliga handlingar, för, enligt dig *glo är också en handling *. I din världsåskådning så blir kontentan att mäns sexualitet är rent utsagt äcklig. 

    Sen beskriver du senare att alla är parasiter och det gäller att göra så lite skada som möjligt. Detta är ett klassiskt tänkande i västvärlden, som härstammar från kristendomens Arvsskuld. Sjukt intressant att värderingar som sitter djupt rotade går i arv på det sättet. Märk att detta knappt existerar i civilisationer som inte har en kristen bakgrund.

    Tips från coachen: Livet är inte perfekt, låt livet vara det det är. Fördöm förövaren och handlingen, men inte tittande eller fantasier, sånt har människan väldigt lite kontroll över och det orsakar ingen förödelse. 

    Och du som vill att män ska leva sig in i tjejers liv (vilket jag verkligen gör, tycker gubbäckel är gubbäckel som tar sänt till handling). Lev dig in i hur det är att vara man, om du vill.
  • Anonym (Nyansera)

    Juste, vill också poängtera att det är en skillnad mellan att Råglo och att titta mer än vanligt. Råglo:ande är creepy Ja, men grejen är att nästan alla mäns blick går automatiskt åt det som ger dopaminkickar (kvinnlig skönhet). Så kan vara att vi pratar förbi varann och att du pratar om folk som RÅGLOR konstant utan att värja blicken.

  • Anonym (Nyansera)
    Anonym skrev 2023-01-23 21:41:32 följande:

    Mäns stirrande väcker obehag hos den som blir utstirrad. Det är inte oskyldigt utan det är obehagligt.
    Alla som vill visa sina medmänniskor hänsyn borde tänka på det. 


    Barbröstade tanter på stranden väcker obehag hos män. Alla som vill visa sina medmänniskor hänsyn borde tänka på det.

    Nä dåligt exempel, men jag tror att vi ofta pratar förbi varann angående det här med att stirra. Menar du folk som stirrar obehagligt oavbrutet i 1 minut utan att vika blicken? Eller menar du småbarnspappan i affären som du märker tittar en extra gång, håller blicken snäppet för länge, men som viker bort blicken? För dessa är Vääääldigt olika, och jag tror ALLA håller med om att 1 minuts stirrande är sjukt obehagligt. Men jag misstänker att det du och din falang också fördömmer är småbarnspappans extra blickar. Och där tänker vi olika, även om jag personligen tycker han är äcklig så tycker jag inte att det är Fel av honom.
  • Anonym (Nyansera)
    Anonym (Magkänsla) skrev 2023-01-24 01:58:31 följande:
    Du skrev följande till casanova med detta citat:
    ANONYM (CASANOVA) SKREV 2023-01-19 07:24:59 FÖLJANDE:
    Hör det där påståendet tidigare... Men när jag läser domar och förundersökningsprotokoll så verkar det vanliga vara tvärt om. De flesta verkar åka dit ganska snabbt efter det att de börjar.

    Ungarna berättar för bästa kompisen som berättar för alla. Särskilt om de är aktiva mot flera olika.

    Ibland, men undantagsvis så läser jag någon som kan hålla på länge i skymundan. Men det är inte normen.

    Du kanske har koll på forskning på området eftersom du påstår dig veta hur det ligger till? Eller är det en så kallad "killgissning"?
    "Om du inte når fram till dem med dessa inlägg så vet jag inte vad som skulle nå fram till dem."

    Hela hans inlägg som citerats är 100% fel. Och detta tycker du ska nå fram till oss som utsätts?

    Läs gärna länkarna med statistik i mitt inlägg, casanova sj som efterfrågade länkar orkade inte många meningar, hade han orkat en mening till hade han sett att när det gäller barn är det bara 1 av 10 som uppskattas berätta. Att basera sin åsikt på fup och domar är att börja bakifrån.

    Vad det gäller tankar så tänk vad tusan du vill, en tanke skadar ingen (om det inte är så att uppmuntrande av tankar senare leder till förtappad moral och handlingar).

    Det du inte verkar förstå är att glo ÄR en handling, punkt. Att sitta o söka på bilder att runka till är en handling. Att uppmuntra synsättet att barn är sexobjekt är en handling.

    Dessa blickar går inte obemärkt förbi, och du verkar endast se det ur mannens perspektiv "att jag råkar titta på ett sexigt barn i några sekunder gör väl ingen skada" men det är kanske 20 sådana män det barnet möter på en dag och kanske 5 som ger olämpliga kommentarer och kanske 1-2 som satte sig för nära, tryckte sig emot, tafsade eller annat. Ska du då ursäkta dig med att "ja men jag tittade ju bara 5 sekunder" utan att se helhetsbilden ur flickans perspektiv att dessa blickar är något som skadar?

    Klart man inte ska göra sig blind men att låta blicken stanna eller återvända till ett objekt ÄR en handling.

    Kristen är jag inte, arvssynd nja, jag sitter inte på en hög häst och tänker att jag är bättre än någon annan, och det är inte svårt att se att människan gör mkt fint och vi bär en otrolig kapacitet men vi pysslar med väldigt mkt galenskap, att leva idag innebär att vi på ett eller annat sätt deltar i denna galenskap genom vår konsumtion tex.
    Jag förstår precis hur det är från kvinnans perspektiv, och ja det suger när man är en attraktiv ung kvinna att få blickar efter sig hela tiden. Men det är en del av den sexuella driften som män har, precis som det är en del av den sexuella driften att kvinnor gillar att klä sig snyggt (sexuellt utmanande) för att känna sig sexiga. Eller att män söker statusjobb. Eller att kvinnor fokuserar så mycket på utséendet. Eller att kvinnor gillar att bli betraktade av Rätt man. Och att män gillar att titta på kvinnor. 
    Det kommer man liksom inte runt. Sen kan man göra det på ett snyggt sätt eller ett fult sätt. Men jag är helt emot det du säger om att handlingen i sig är fel. Då ger du inget utrymme till att sköta det på ett snyggt sätt och du säger därför att hela den manliga sexuella driften är fel, och att män ska stå emot sin drift i varenda situation som uppstår, även om det bara gäller en blick.
    De där 5 som ger olämpliga kommentarer och 1-2 som sätter sig för nära - sånt håller ALLA med om är Skitbetéende.

    Och det var inte just detta med domar som jag höll med casanova om utan det var dels tankesättet att denna man hos ts skulle vara en sån man som förgriper sig på barn bara för att han kollade upp 20 bilder på tjejer som kommit in i puberteten. Han fantiserade säkert om det. Jag kan söka upp vem som helst på nätet och fantisera om jag så vill, det gör inte mig till någon som NÅGONSIN skulle ta det till handling. Lite som att en kvinna skulle onanera till en våldtäktsfantasi - det är inte att hon Vill bli våldtagen, det vet hon oftast själv, men i tanken kan det vara sexigt.

    Det är det jag menar med att vara noga med särskiljningen mellan fantasi o verklighet. Tänker du att kvinnan i oavstående fall har tagit första klivet till att gå ut i en mörk gränd i hopp om att bli våldtagen? För det är på precis samma sätt när en man fantiserar eller söker upp bilder - sånt stannar oftast i fantasin. Och skulle personen i fråga ta det till handling så kan du vara säker på att varenda jävel fördömmer handlingen. 
  • Anonym (Nyansera)
    Anonym (Magkänsla) skrev 2023-01-24 11:12:30 följande:
    Är du inte kvinna kan du inte förstå precis. Liksom att jag som kvinna inte precis kan förstå hur det är att vara man.

    Dels är det svårt att ens fortsätta diskusionen då du kallar barn för unga kvinnor. Sedan beskriver du att mäns normala sexualitet är att tända på barn och att det är okej att handla med blickar, du har väll en hjärna att tänka med? Har du sett något vackert - fantisera om det då, varför ska du hålla kvar blicken eller återkomma med blicken till något som är olämpligt och oönskat från personen?

    Domarna var det du citerade men ok då håller du inte med om det.

    Skillnaden i fantasin du beskriver är att kvinnan i exemplet fantiserar om att bli utsatt medan mannen fantiserar om att vara förövare. Hur kan man vilja vara en förövare? Hur kan man vilja göra något mot någon som är oönskat? Hur kan man försvara detta övht när det gäller barn?

    Sen håller tyvärr inte "ALLA" med om att förkasta sådana beteenden för då hade det inte hänt, nu händer det på rutin vilket då även förstärker avsmaken och skadan av all oönskad och olämplig sexuell uppmärksamhet.

    Sedan åter igen, du försvarar ett beteende som faktiskt skadar med att det är den normala sexualiteten hos en man. Vad skulle du säga till din underåriga dotter om hon kom hem och grät och berättade att gamla gubbar tittar på henne obehagligt på väg till o från skolan, att det är naturligt för män att göra det o att hon får finna sig?

    Anonym (M2) skrev 2023-01-24 09:43:34 följande:
    Jag har haft flera granntanter som varit alldeles för påflugna, både rent fysiskt men mest kommentarer långt över gränsen. Min fru trodde inte sina öron i början, men nu har hon insett att även kvinnor kan bete sig sunkigt.

    Skillnaden är dock att jag är betydligt större och starkare, så jag behöver inte oroa mig för att råka illa ut mer än obehaget.
    Det är exakt lika vidrigt med tantäckel, och med gubbäckel som går på pojkar.
    Du har helt rätt, vi definierar saker olika och då är det lönnlöst att fortsätta diskutera. 

    Till mina döttrar, precis som med mina systrar, så kommer jag lära dem att peka finger åt gubbarna som kollar för länge eller himla med ögonen åt de man vill markera åt. Samt att lära ut en enkel nivå av självförsvar för att de ska ha tillit till sin egen förmåga att hantera situationer som för andra kan uppfattas som hotfulla.

    Hejdå
Svar på tråden Sugen på en kompis unga dotter??