• Anonym (Fia)
    Mon 23 Jan 2023 22:50
    30610 visningar
    148 svar
    +4
    148
    30610

    Sugen på en kompis unga dotter??

    Det är lite lustigt. Så fort man pratar om män som glor, så kommer alla och påpekar att man kan inte bestämma vart någon annan ska titta, eller hur en människa tittar eller att det är naturligt att titta på unga tjejer. Jag och många med mig har utsatts för gubbslem som glor. Bland chefer, kompisars pappor, äckel som följer efter en efter simhallen, lärare som stirrar och tafsar så obemärkt att det är svårt att anmäla. Män som går efter en i affären och bara spanar lite. Ute med kompisar så är det män som glor så att ögonen nästan trillar ur (kanske inte enskild blick, men 20 blickar på en middag, it adds up), mitt framför frun eller framför flickvännen. Usch  Föreläsaren på universitetet som ska betygsätta en senare, som stirrar oavbrutet på ens bröst. Män som trycker sig mot en i tunnelbanan. Och mannen som är kompis med släktingen som glor när man går förbi på kalaset i sommarklänning, 16 år gammal. Han 50. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. 

    Parasiter, njäe. Så jävla äckliga bara. 

    Och gränsen för när det blir obehagligt går långt mycket tidigare än vad de flesta män tycks tro. 

    Äckel i långa rader. Och om du befinner dig i en situation där du möter en annan människa som inte fattar vanligt hyfs och stirrar för länge. Då vet du att det räcker med två sekunder, redan det är för länge. Det är skit samma vad som är lagligt. Gränsen går långt tidigare. 

    Sluta glo för fan. Bete er civiliserat. Män som vet att spara era blickar till när de är önskade och uppskattade. Det finns bra män. Välj att bete dig som en sådan.  

    Och till TS. Behöver du verkligen veta mer? Jag förstår din sorg. Ta upp det med honom omedelbart om du vill rädda relationen. Men vill du det? 

  • Anonym (Fia)
    Tue 24 Jan 2023 08:00
    +1
    Ordinär Man skrev 2023-01-24 06:12:08 följande:

    Är det någon som har funderat på varför han hittade dessa 18 bilder? Hur mycket annan surf har han åstadkommit om andra människor han råkat bara nyfiken på? 

    Här har TS dragit igång ett sorts peddokorståg för att hennes man varit nyfiken på, var det grannens(?), familj. Det säger faktiskt ingenting.

    Vill hon ha något mer på fötterna innan hon sätter igång, skulle jag i alla fall vilja ha något mera. Något sorts mönster i hans surfande. 

    Att starta en tråd på grund av 18 bilder hittade genom Google är tragiskt snarare än patetiskt.


    Inte grannens familj. Grannens döttrar. 
  • Anonym (Fia)
    Tue 24 Jan 2023 21:27
    +3

    Män som har kletiga blickar och som försvarar det beteendet är allt för många. Kvinnor är inte allas egendom att flukta över. Nej, vi kan välja hur vi handlar. Män som kvinnor har ansvar för sin sexualitet. Eller har ni svårt att låta bli att hålla möten professionella på jobbet? 

    Inte första gången män menar att de inte kan kontrollera sig och sin sexualitet. Så nedvärderande mot alla män. Många har full kontroll. 

    Nej, inse att ansvaret går längre än vad ni vill göra gällande. Man stirrar inte på människor. Vuxna eller barn. Barn i synnerhet låter man bli att titta på sexuellt. Och kvinnor och män pejlar man om intresse finns, innan man låter blickar tala. Vi kan välja att bete oss respektfullt. 

    Att bli visuellt kladdad på ska man slippa. Män, kvinnor och i synnerhet barn. 

  • Anonym (Fia)
    Tue 24 Jan 2023 21:29
    +1

    Till anonym. Ja, fy. Det är sorgligt. Många behöver greppa hur man beter sig, och INTE. Tills dess, våra döttrar behöver lära sig skydda sig. 

  • Anonym (Fia)
    Thu 26 Jan 2023 17:21

    Det är en man som kommer med ett exempel på hur de har känt sig antastad av en kvinnlig chef. Jag tror inte män förstår i vilken utsträckning unga kvinnor blir utsatta för olämpligt beteende från i huvudsak äldre män. Män som vet att lagen tillåter blickar och att de flesta oönskade närmanden inte går eller kommer att anmälas. Men vi ser och vi äcklas. 

    Sluta bara. Hennes fina baraxlade klänning var inte avsedd för en 25 år äldre gubbe..Hennes söta ansikte är sminkat och hennes tonårs kropp är klädd för den 2 år äldre pojkvännen. Du som är äldre.än 25 kan bara låta bli att kolla in henne. 

  • Anonym (Fia)
    Thu 26 Jan 2023 17:28

    Det är inte ett dugg svårt att se skillnad på någon som svävar iväg med blicken eller kolla in någons kläder jänfört med blickar laddade med sexuellt intresse. Det är däremot många män som tror att de glor obemärkt, vilket är näst intill humoristiskt. För kladdiga blickar är uppenbara. I synnerhet hos en kvinna som tränat några år på att själv bli utsatt för dem. Nej, det är fan inte någon förväxling. 

    Sluta flukta ovälkommet på kvinnor och i synnerhet på barn. Spara sexuella blickar till den som välkomnar dem. 

  • Anonym (Fia)
    Thu 26 Jan 2023 23:20

    Man kan helt enkelt börja med att se människor i ögonen istället. Finns det intresse så märks det. 


    Och man kan inse att urringningen är avsedd för någon annan än just dig. I synnerhet när er gäller unga kvinnor och flickor. De tänker i många fall mest att de har lite coola kläder. Inte att de ger specifikt ger sexuella signaler. 

    Tro mig, vi är många som har dragit på oss jätteskjortor och långa bylsiga kavajer för att inte bli utsatt för mishapps på jobbet. Förstår du hur ogärna man vill bli sexualiserad i tid och otid? Men yngre kvinnor har oftast inte lärt sig att de måste skydda sig. Trist att det ens ska behöva vara så. Och det är i princip bara burka som täcker tillräckligt. Är vi inte mer civiliserade än att vi ska slippa extrema tilltag för att gå fredade? 
    Som kvinna är man ofta utsatts för en hel del ovälkomna blickar kommentarer och rent tafsande. Och vill man som man inte väcka obehag så pejlar man läget innan man glor. Och man låter bli att betrakta världen som ett smörgåsbord av brudar till för män att visuellt ta för sig av. 

    Vill du väcka obehag eller vill du bli ett trevligt inslag i vardagen?
    Se folk i ögonen pejla och flörta om det är lämpligt. Men gå inte omkring och flukta ovälkommet.

    Barn ska överhuvudtaget inte ingå i vokabuläret samtidigt som vi pratar spana och sexualitet. Men det tror jag vi kan vara överens om. 
  • Anonym (Fia)
    Fri 27 Jan 2023 17:09
    +5

    Men att en gång misstolkas kan lätt slätas över med ett artigt beteende nästa gång. Och löser du tråden så ser du spaltmeter med kvinnor som utsatts för kladdiga blickar en masse. Och vi snackar inte en gång. En man jag började jobba med som konsult, pratade med mina bröst de tre första veckorna. Jag var lite för ung för att veta hur jag skulle hantera en 20 år äldre kollega som dessutom var min uppdragsgivare. Och det är tyvärr när man är ung som man drabbas värst. Och exakt som magkänsla skriver, det märks när blicken är något mer. De som fluktar ovälkommet kommer inte heller verbalt fråga, är det ok med dig om jag klär av dig med blicken medan du hämtar vatten? Lika.lite kommer jag säga, sluta flukta ditt kryp. 

    Jag skulle kunna ge flera hundra exempel på män som klivit över tysta regler. Stått för nära. Stirrat. Tafsat. Men om någon råkar kolla fel en gång, det händer säkert de flesta. Men liksom trådstarten som pratar om mannen som googlar bilder på barn 20 ggr. Är det en kollega så vet man snart om det är någon som har för vana att flukta. 

     80% av all vår kommunikation är icke verbal. Så vi behöver kunna visa hänsyn, även med våra icke-verbala signaler. Vi kan välja att vara tydliga och vänliga och artiga. Och framförallt stirra inte ovälkommet med syfte att spana in kvinnor och barns kroppar, eller mäns för den delen (tror inte män är lika drabbade men respekt ska gå åt alla håll). Lika lite som man ställer sig för nära någon bara för att man fryser eller för att man gillar hur de luktar, så beter man sig inte påträngande på andra sätt heller. Det gäller även blickar.

    I ett omklädningsrum för män skulle du gissningsvis bli tittad snett på om du kollade fel på männen i duschen eller utanför för den. Men av någon anledning så är det hos många män ok att kliva över gränser för hur närgången man blir med blicken på barn och kvinnor. 

    Vi människor känner och mörker när något inte är ok i omgivningens beteenden. Det märks. Och man ser vart blickar vandrar. Bra att ha som regel att titta först när du har fått ok. 

Svar på tråden Sugen på en kompis unga dotter??