• Anonym (Skept­isk)
    Thu 19 Jan 2023 11:38
    1433 visningar
    20 svar
    -1
    20
    1433

    Dejtingsidor för gamers o dyl

    Ja de flesta växer upp och får med "vuxenprioriteringar". Det är en sak att gilla spel, ibland, men man kan inte leva som gamer hela livet. Då blir man som en förvuxen tonåring som lägger sin tid på fel saker. Det är svårt (omöjligt) att ha en god relation och skapa ett familjeliv om den ena ska sitta klistrad vid en skärm stup i kvarten.

  • Anonym (Skept­isk)
    Thu 19 Jan 2023 12:53
    #5
    Anonym (prosit) skrev 2023-01-19 12:38:48 följande:

    Menar inte att personen måste sitta klistrad vid sin dator. Men kollar man på traditionella dejtingsidor så är det oftast annat som är intressant, typ standardsvar mys framför brasan, titta på film, ta en promenad, etc.

    Vissa nämner tv-spel men vill ju att det ska vara nån som faktiskt gillar det oh intte bara skriver det för sakens skull.

    Jag sitter inte heller framför datorn eller tv-spel så mycket som jag gjorde som typ ung vuxen. Annat har kommit emellan men har börjat hitta tillbaka så smått.


    Ja, för att man vill umgås på riktigt med den man har en relation med. Sedan finns det de som kan spela tv-spel en kväll på samma sätt som man kanske ser en film, spelar brädspel, lägger pussel eller något annat, men jag tror få "vuxenvuxna" gör det regelbundet. Du söker en gamer, jag förstår det, men fundera på om det är en särskilt sund livsstil, hur det ska kunna fungera med ett familjeliv t ex. Därför söker många någon som har just en sundare livsstil, någon man kan bilda en framtid med.
  • Anonym (Skept­isk)
    Thu 19 Jan 2023 13:51
    #7
    Anonym (Lira) skrev 2023-01-19 13:48:50 följande:

    Ser inte varför spela tv-spel/dataspel inte skulle vara en sund livsstil.

    Både jag och min sambo spelar, han föredrar dataspel och jag tv-spel.

    Vi har ju båda även andra intressen såsom skoteråkning, titta ngn serie, jakt(för honom), läsning(för mig) och ta oss ut ned båten om sommaren.

    Spelandet är i perioder för oss båda.

    Tråkigt att många tycker att spelande är för ungdomar och inte för vuxna, på vilket vis är det ett sämre intresse än att se på film/promenader/meka/shoppa
    Även gamers lägger ju samma tid på sina barn som folk med andra intressen gör.


    Det beror ju på om man verkligen har tid för annat: relationen, ev barn, att sköta sitt hem. Har man dessutom inga andra hobbies så verkar det inte särskilt bra.
  • Anonym (Skept­isk)
    Thu 19 Jan 2023 14:15
    #9
    -1
    Anonym (Lira) skrev 2023-01-19 14:08:53 följande:
    Vilka hobbys är då sunda?
    Vilka hobbys räknas som bra?

    varför är data/tv-spel sämre än att sticka?

    varför skulle inte en gamer ha tid för relationen/ev barn/sköta sitt hem?
    Har en som har träning som intresse tid för relationen, ev barn och att sköta sitt hem?

    När jag är i spelperiod så gör jag mitt intresse hemma, ingen tid tas för resande mellan hem-intresse.
    Jag kan tex starta/hänga en maskin och för att göra det under utövande av mitt intresse så tycker jag på paus och gör det jag ska
    Jag skulle reagera likadant oavsett om en person var gamer, stickade, mekade eller nåt annat. Om det är allt livet kretsar kring så är det en fixering och inte bara en hobby. Det ÄR inte sunt att ägna sin fritid åt bara en enda sak, särskilt om det tar stor del av ens fritid. Det är inte aktiviteten i sig utan hur man hanterar den.
  • Anonym (Skept­isk)
    Thu 19 Jan 2023 14:43
    #11
    Anonym (Lira) skrev 2023-01-19 14:26:34 följande:

     


    Fast ingenstans skriver trådstartaren att livet kretsar kring spelande så jag förutsätter att spelandet är en hobby och inte en fixering hos TS.


    TS vad spelar du? Är det online i grupper så kanske du kan träffa någon där.


    Nej det behöver inte vara en osund fixering heller för att det ska skada en relation.
Svar på tråden Dejtingsidor för gamers o dyl