• Anonym (Hm?)
    Sat 21 Jan 2023 14:41
    56490 visningar
    807 svar
    807
    56490

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Borde polisen ha gett tillstånd till detta spektakel idag?

    Yttrandefrihet på bekostnad av NATO-ansökan i ett så kritiskt skede vi står i nu med Erdogans hets och kriget som pågår

    Vad tycker ni? Har yttrandefriheten gått för långt i Sverige?

  • Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!
  • Mon 23 Jan 2023 21:33
    #91
    +2

    Paludan är en pajas, inget nytt under solen där. Sen är det ju helt sjukt vilka proportioner det får bland muslimerna. Inte undra på dom har så sjukt med konflikter i sina länder.

    Om någon eldar en svensk flagga i Turkiet vem skulle orka bry sig? Ritar du en karikatyr-teckning på profeten så blir du skjuten..


    Ride it like you stole it
  • Anonym (Cliff­)
    Mon 23 Jan 2023 21:53
    #92

    Tycker att både Paludan ska kunna elda en koran och att protester i form av eldande av svenska flaggan ska kunna existera.


    Verkar som att Paludan är förvånad av reaktionerna samt upprörd över den förstärkta hotbilden mot honom. Antar att han får turkar, muslimer, folk som tycker att han beter sig som ett rövhål, samt svennar som vill gå med i Nato ganska upprörda. 

    Han ville ju bara elda upp en helig bok sådär oskyldigt. reaktionerna borde han kunnat räkna ut. Gissningsvis så är det sd som håller i trådarna. de ser en möjlighet att hetsa upp folk och sabotera Nato ansökan.

    Paludan har nog inte fattat det. Jag tror att han är en lättmanipulerad bricka i spelet. Ja, han har turnerat med sin bokbränning, men just den här aktionen står sd bakom. Jag tycker faktiskt lite synd om honom och hans familj.

  • Mon 23 Jan 2023 23:31
    #93
    Anonym (Nej) skrev 2023-01-23 20:55:10 följande:
    Fast nu det ju inte det det handlar om. Chang F och Paludan har Stört Sveriges natoprcess. Det är allvarligt!
    Inte bara Sveriges, utan kanske Finlands också. Hoppas verkligen Finland beslutar att gå med ensamma och inte drar ut på allt genom att försöka vänta in Sverige.
  • Anonym (Cliff­)
    Mon 23 Jan 2023 23:58
    #94
    Tow2Mater skrev 2023-01-23 23:31:04 följande:
    Inte bara Sveriges, utan kanske Finlands också. Hoppas verkligen Finland beslutar att gå med ensamma och inte drar ut på allt genom att försöka vänta in Sverige.

    Ja, fast jag undrar vad konsekvenserna blir om Sverige vill gå med i Nato men inte får. Putin kanske ser det som en inbjudan. Gruvan verkar producera en massa bra-att-ha-saker som Putin gärna vill lägga vantarna på. Tror inte F21 i norr är tillräckligt starkt.


    Någon (här i tråden) har sagt att det och det landet kommer att skydda Sverige, Näe, dom kanske skulle skicka vapen som de gjort i Ukraina. svenskarna skulle lägga benen på ryggen till sommarstugan i Norge. (Sabuni) Särskilt mycket kämparvilja finns inte individualiserade Sverige. Ulf Kristersson skulle fly till usa, Åkesson till Ungern där han kan twittra oppositionella inlägg.


    det här är en av anledningarna till att Putin inte får vinna kriget i Ukraina. Än så länge är han sysselsatt.

  • Tue 24 Jan 2023 03:09
    #95

    Det har visat sig vara en välsignelse... Jag är generellt för ett natomedlemskap men inte om man måste samarbeta med äcklet Erdogan, för hans krav skulle inte sluta även om vi blev medlemmar, har har liksom visat gång på gång att han inte riktigt fattat det här med demokrati och yttrandefrihet. Så nej, hela grejen kan gott läggas på is ett tag, vi behöver visa att demokrati är viktigare och att vi inte böjer oss för en semidiktator... För ryssen har ju dessutom visat att de inte direkt är något stort hot när de inte ens lyckas vinna mot ett land som har mindre än hälften så stor armé.

  • Anonym (Maria­81)
    Tue 24 Jan 2023 05:36
    #96

    Egentligen ganska onödigt just nu kanske, i redan oroliga tider, man får se situationen i ett större perspektiv tycker jag.
    Men då tänker jag främst på gruppen som hängde upp Erdogandockan. Koranbränningen ja kanske onödig händelse men vem hade brytt sig om någon brände en bibel. 

    Den islamska världen är så lättkränkt (el låtsas vara) och tar varje möjlighet till att skapa bråka och slå mot samhället. Tänk påskupploppen.
    Synd att vår Natoansökan ligger i händerna på en islamistisk ledare. Inte bra. Men tror man vinner på att dessa lägen hålla huvudet kallt och vara med i diskussionen istället för att förändra än att ställa till det. Dessa människorna, islamisterna alltså förstår inte demokrati och det kan vara bättre att komma an på ett mer seriöst sätt med tanke på deras insnöade inställning. Går inte att ändra i en handvändning. 
    Har vi kriminella turkar här ja skicka de till Turkiet för 17 det kan han få tbx. Hur kan det ens vara en fråga för Sverige...

  • Anonym (Hin håle)
    Tue 24 Jan 2023 06:38
    #97
    Anonym (Nej) skrev 2023-01-23 20:55:10 följande:
    Fast nu det ju inte det det handlar om. Chang F och Paludan har Stört Sveriges natoprcess. Det är allvarligt!
    Tror du på allvar att Erdogan hade gett oss sitt stöd till inträde oavsett? 
  • Tue 24 Jan 2023 08:27
    #98
    -1
    Anonym (Hm?) skrev 2023-01-23 21:28:20 följande:

    Hur ser ni i tråden på världens reaktioner och demonstrationer på denna handling? Är det inte galet att flera tusentals trängs på nåt torg och utanför Sveriges ambassader och bränner bilder på Paludan? Islamister är skogstokiga och vem fan vet  vad som kommer näst?


    Man är inte islamist för att man demonstrerar emot något, eller är demonstrationer i yttrandefrihetens namn bara tillåtna för ena sidan? 

    Sålänge man inte vandaliserar så är det fullt rimligt att demonstrera emot att Paludan fick tillstånd till något så korkat. Man är inte heller "skogstokig" eller "lättkränkt", det kallas för beskyddande svartsjuka (ghayrah). Blir så tröttsamt att jämt jämföra med "rycka på axlarna åt allt"-mentaliteten som dominerar i västvärlden. 
  • Tue 24 Jan 2023 10:19
    #99
    -1 +1
    ClumsySmurf skrev 2023-01-23 17:33:35 följande:
     
    Vad som är heligt eller inte och vad som är onödigt eller inte, vad du har att göra med något eller inte är väldigt subjektivt.
    Du ignorerar helt min poäng. Om det är heligt för ANDRA, så är det det. Man ska respektera det då. JUST för att det är så subjektivt. Du behöver inte förstå det, du behöver inte hålla med, men du kan fortfarande behandla det med respekt. Eller åtminstone inte behandla det direkt respektlöst. Det är ett minimum av civiliserat beteende, som vi alla borde kunna omsätta.

    Och för alla som nu vill komma med hemska exempel på att vi då hamnar i deras värderingar och blir uppslukade av medelålders värderingar  -  det är inte fråga om att anpassa sig till något - bara att ha en grundläggande respekt för en annan människa och inte med flit ge sig dennes mest heliga/känsliga grejer. Detta gäller förstås bara så långt som det inte inskränker ens eget liv. Påverkar det andra - där går min gräns. 
  • Tue 24 Jan 2023 10:24
    +1
    Anonym (Cliff) skrev 2023-01-23 18:50:10 följande:
    Javisst, håller med om att det är respektlöst, men Paludan ville väl visa upp något han också ?brinner? för.

    skämt åsido. Tycker sd skulle vara mer öppen med sina åsikter om Nato I stället för att sponsra en sån aktion av Paludan. Antagligen skulle majoriteten av Sverige inte stödja sd då och de skulle tappa väljare, som visar sin åsikt. I stället för att faktiskt sabotera Nato ansökan.
    Ja.... jag undrar om alla andra NATO-länder, främst USA, bara kommer att titta på. Jag hoppas bara på att USA läxar upp Erdogan och säger att om han vill ha dessa flygplan någon gång så ska han sluta tramsa.
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!