• Sön 22 jan 21:39
  5152 visningar
  5 svar
  5
  5152

  Förskola för barn med autism och if

  Hej! 
  Mitt barn är fyra och ett halvt år. Hon har fått diagnosen autism grad 2 och if ungefär för ett år sedan. Hon är ickeverbal och har svårt med kommunikation. Hemma använder vi bildstöd och takk litegrann. Hon behöver mycket stöd både hemma och på förskolan. 
  På förskolan får hon inte bra hjälp. På pappret står att hon har en resurs men i praktiken är resursen är ansvarig för en barngrupp mellan 7-15 barn och resursen ärmycket ointresserad av att hjälpa henne och stödja henne i vardagliga aktiviteter som jämnåriga barn brukar att göra. Pratade med rektorn flera ggr men det hände inget speciellt på praktiken.
  Jag vill byta förskola men vet inte exakt om det är rätt beslut med tanke på att hon har svårt att inkludera sig i nya platser och med nya människor. Svårt att bestämma. Vilken är rätt. Att vara kvar i en förskola som inte är bra för henne eller byta till någon annan och man vet inte hur det kommer att gå.
  Hkälp mig.

 • Svar på tråden Förskola för barn med autism och if
 • Sön 22 jan 21:53
  #2

  Specialpedagogen träffar henne när det behövs. Ibland en gång per månad. Hon tycker att min dotter har  utvecklats under de senaste året. Hon rekomenderar tecken som stöd och bildstöd för personalen och har kommit med några bra råd till personalen. Hon rekomenderar att min dotter stannar på förskolan och ge förskolan ännu mer tid att göra bättre.

 • Sön 22 jan 22:04
  #4
  Anonym (Också diagnos) skrev 2023-01-22 21:57:06 följande:
  Jag hade ringt kommunen. Dels för att söka stöd i hemmet och för att uppmärksamma att jag inte uppfattar att mitt barn har den resurs de betalar för.
  Jag hade ringt till kommunen och bad att byta förskolan men eftersom min dotter har en plats i förskolan nu måste vi vänta minst fyra månader. Vi bor i Gbg kommun.
  Och när man frågar de vilken förskola passar henne så är det ingen som kan rekomendera någon förskola som passar bra till min dotter med hennes situation..

  Du nämnde stöd i hemmet. Vilken/ vilka stöd kan man få? Kan du va snäll och förklara lite?
Svar på tråden Förskola för barn med autism och if
Logga in
Bli medlem