• Anonym (abc)
  Mon 23 Jan 13:53
  12974 visningar
  163 svar
  163
  12974

  Tonåring, hur ska man orka?

  Anonym (Ger snart upp) skrev 2023-01-23 12:10:21 följande:
  Tack, tack och åter tack.
  Så skönt att inte bli dömd, så skönt att få förståelse.

  Jag jobbar just nu mycket med mitt eget mående, att ta min tid, sätta gränser och ta hand om mig själv för att jag vill. Mindfulness, meditation, träna, älska mig själv osv. 

  Försöker tänka att det kommer bli bra, det är en period, tänka på de små sakerna som faktiskt fungerar osv. Men så kommer ju andras ord, skolans press, trots att vi på möten pratar om att de ska peppa det som fungerar, att hon faktiskt är där mer, att hon ändå säger att hon vill försöka lämna in mobilen osv, men så kommer hon till skolan, fixar inte att lämna in mobilen för den läraren hon ville lämna den till var inte där just då, eller så glömmer hon, eller så bara vill hon inte och då upplever hon som att hon bara får skit, ingen annan blir ju tillsagd osv. 

  Sen alla andra som tycker att "sätt gränser", "du ska ha mandat som förälder att sätta gränser" "Hon borde komma hem tidigare" " hon måste gå och lägga sig när du bestämmer" osv osv. 

  Så känner jag mig kass igen, men samtidigt vill jag inte att hon ska hoppa för att jag säger hoppa, men jag vill heller inte att hon ska bestämma allt. Men så tänker jag att hade hon fått bestämma allt och göra som hon vill så hade hon bott hos kompisar, aldrig varit hemma, aldrig gått till skolan, aldrig någonsin duschat eller nåt. 
  Eller tänker jag fel?

  Det är så svårt med denna balans. 
  Börja med att bara lyssna på sådana som faktiskt har erfarenhet av hemmasittare och so förstår vad som krävs.

  Jag är helt med på att ställa krav och ge konsekvenser om det är barn som är som mitt äldsta barn. Men krav och konsekvenser för mitt yngsta barn funkar inte, det gör det bara värre (han vet att han har misslyckats varje dag han inte går till skolan, att straffa honom för det är som att ge hans syster straff varje gång hon gör ett misstag på fotbollsplanen och det skulle ju ingen få för sig att göra). 

  Som du skriver så mår hon ju redan dåligt av att misslyckas hela tiden, ingenting blir bättre av att du spär på den känslan. 

  Det känns också som att det ändå finns en potential. Ni verkar ha en dialog och ni har kontakt med både bup och soc. Skolan däremot verkar ju helt tondöv. 

  Har hon utretts för någon diagnos? Flickor med add är ju generellt underdiagnosticerade och när jag haft kontakt med andra föräldrar som har barn med add är det få som klarar av skolan oavsett hur intelligenta de är. 
Svar på tråden Tonåring, hur ska man orka?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.