• Anonym (Här också)
    Wed 25 Jan 2023 06:45
    15216 visningar
    163 svar
    163
    15216

    Tonåring, hur ska man orka?

    Anonym (Ger snart upp) skrev 2023-01-23 08:30:57 följande:
    Tonåring, hur ska man orka?

    Jag vill inte vara mamma längre, jag HATAR på riktigt att vara det. Jag vill bara ge upp för det spelar ingen roll hur jag är eller vad jag gör så blir det fel. 
    Situationen och bakgrunden är så invecklad att jag kan inte förklara allt. Hon har periodvis mått väldigt dåligt psykiskt och skolan har fallerat.
    Hon är snart 14 år och jag undrar vem hon är? Vart tog min dotter vägen? Henne som jag fick prata med, som jag fick hjälpa och stötta? Som jag åtminstone emellanåt nådde genom att finnas där. 
    Nu går liksom knappt nånting, hon orkar inte skolan, hon vrider på dygnet, hon stänger in sig eller är med kompisar.
    Straff hjälper inte, belöning hjälper ibland, tjat hjälper inte och förståelse hjälper inte. 
    Jag vet att hon innerst inne vill göra rätt men hon har misslyckats så många gånger så hon tror inte längre att hon kan. Vad gör man?


    Jag känner delvis igen mig. Min dotter har haft problem k skolan, främst med att det förekommit mobbning, men även innan det så hamnade hon i en ond spiral när högstadiet började. Hon går sällan till skolan nu och det stressar mig enormt. Hon vill ha bra betyg och komma in på gymnasiet men verkar inte orka bry sig. Vill mest bara ligga i sängen. 


    pga problem med gamla kompisar är hon mest hemma och är på sitt rum. Hennes hunöe pendlar mycket, hon kan vara trevlig i långa perioder men nu har hon en period sen ett par månader tillbaka när hon ävenså arg. Jag kan inte göra något rätt. Hennes pappa bor utomlands. 


    Jag försöker ta vara på de bra stunderna och hon går hos kurator i skolan. Jag är såklart på skolan om deras ansvar gällande miljön i skolan då de ska vara tryggt för alla. Men i övrigt är jag lika handfallen som du är. Jag skulle tro att min dotters pubertet börjar gå mot sitt slut, snart 5 år sen hon kom in i puberteten. 

Svar på tråden Tonåring, hur ska man orka?