• Anonym (Xyz)

    Jag behöver prata med någon med kunskap om depression/psykisk ohälsa

    Anonym (TS) skrev 2023-01-23 12:50:08 följande:

    Tack så mycket för ditt svar. Han har faktiskt uttryckt i någon diskussion när han varit i en sämre period att han inte har förmågan att upprätthålla en relation just nu. Den gången frågade jag vad vi skall göra med oss då, tror han svarade att vi måste vänta bara. Tror han menade vänta tills han är i bättre period. 


    Jag känner det ibland att avbryta men inte säga farväl, med det menar jag som att avvakta och se. Men det är där känslan kommer in att jag skulle lämna honom när det är dåligt, skall jag komma tillbaka då när han har det bra?? Känns inte snällt?


    Om han inte orkar vara social under sina sämre perioder så är det ju så. Då kommer han att fortsätta försvinna 1 vecka, 1 månad, 1 halvår? Det är inget ovanligt vid psykisk ohälsa. Orken räcker till arbetsdagen och sen behöver han vila.
  • Anonym (Xyz)
    Anonym (TS) skrev 2023-01-23 13:54:56 följande:

    Han är inte min pojkvän, än(?). Men skulle kanske kunna bli. Vi har inte setts än. Men ja, det är svårt att veta om han undviker mig pga att han inte vill att jag ska behöva få någon börda. Eller, om jag betungar honom med mina försök att nå honom? 

    Angående att han skulle vara tveksam låter för mig inte riktigt korrekt dock, han har snarare varit den som visat mer känslor än mig, enda tills han började må dåligt igen, då kanske det är jag som varit i över ibland? 

    Egoism kan man väl inte tala om kring depression, va? 


    Egoism är möjligen fel ord. Men många med psykisk ohälsa blir mer eller mindre ego. De har fullt upp mig så själva och tar därför ringa hänsyn till omgivningen. Behöver mycket vila och egentid, mäktar inte med att ta ansvar och hantera krav, behöver ha det anpassat på sitt sätt och har svårt att ?gilla läget? och bara ta saker som de kommer. Sen är människor givetvis olika, det gäller såklart inte alla. 
  • Anonym (Xyz)
    Anonym (TS) skrev 2023-01-24 08:48:35 följande:
    Låter riktigt, även om den sk egoismen inte är för att de aktivt väljer och vill vara det, tror jag. 
    Det är nog inget val nej. Utan mer att de behöver fokusera på sig själva och vila från sociala intryck.
Svar på tråden Jag behöver prata med någon med kunskap om depression/psykisk ohälsa