• Anonym (Tack och hej)
  Mån 23 jan 13:30
  2188 visningar
  31 svar
  31
  2188

  Jag behöver prata med någon med kunskap om depression/psykisk ohälsa

  Dina frågor finns det nog inget egentligt svar på och varierar nog kraftigt mellan olika personer Depressioner slår olika. Vissa kan klara gå upp ur sängen, duscha, klä på sig, kanske umgås med bara några få av de allra närmsta som är okomplicerade och inte ställer krav. Andra klarar inte stiga upp, tvättar sig inte, vill avsluta sina liv, isolerar sig helt och ser ingen mening.

  Att inleda relationer med andra om man inte aktivt kämpar för att komma ut sin depression och vill ut ur den. Vad gör din pojkvän för att må bättre tex? Verkar han vilja ta tag i sitt liv? Som det är nu sitter du ju bara på vänt, vilket är ett indirekt krav som du lämpar över på honom. Du väntar och det vet han. Även om du inte kräver något vill du ju ha honom och att han ska ta tag i er relation, ta ett beslut osv. För min del tror jag inte hans agerande handlar om han depression utan att hans har tveksamheter inför dig och er relation vilket kan göra honom än mer deprimerad och skapa ångest. Han vågar kanske inte vara ärlig att han inte vill ha en relation även om han tycker om dig och känner attraktion.

  Vad skulle du ge för räd till en väninna som hamnade i din situation? Hade du rått henne att stanna kvar och vänta på något som kanske aldrig kommer, eller leva sitt liv och avsluta? Troligen skulle du se rätt mörkt på situationen och tänka hur egoistisk den deprimerade mannen var och hur han faktiskt utnyttjar kvinnans medberoende och känslor.

  Avsluta för din egen skull och tänk att han inte har tillräckligt med motivationm troligen känslor, för att ha ett förhållande med dig. Jag har själv erfarenhet av bipolära män och vet att de går in och ut ur sina känslor och är ytterst oförutsägbara och opålitliga. Att de kan ryckas med och få en bra period och vilja ses, men det är alltid upp till dem. OVÄRDIGT!

Svar på tråden Jag behöver prata med någon med kunskap om depression/psykisk ohälsa
Logga in
Bli medlem