• Anonym (Teddy­)
  Mån 23 jan 17:43
  10728 visningar
  24 svar
  24
  10728

  Magvärk och blod i avföringen

  Jag har fått lära mig av vårdpersonal att man alltid ska ta smärta i magtrakten på allvar, speciellt som kvinna, men även som man. Detta därför att vi har mycket viktigt där som kan spöka såsom blindtarm, äggstockar, livmoder, graviditet som sitter fel. 
  Du är man, men du har smärta och blöder. Jag tycker du ska kontakta vården.

 • Anonym (Teddy­)
  Tis 24 jan 20:10
  #14
  Anonym (Undrar) skrev 2023-01-24 19:49:37 följande:
  Fja skrev 2023-01-24 13:37:19 följande:

  Läkarstudent: Som tidigare nämnt i tråden, kontakt sjukvården! 


  Ont i höger nedre mage, och sova på vänstersida är något vi typiskt ser med Appendicitis (blindtarmsinflammation), även divertikulit som tidigare nämnts, där tarmfickor blir inflammerade och kan spricka är möjligt. Tarmflickorna bildas oftast på grund av att tarmen utsatts för stress, såsom den gör om man har en långvarig förstoppning där tarminnehållet trycker på tarmen. 
  Både tillhör akutbuk, alltså problem med magen där du behöver omedelbar sjukvård och oftast operation. 


  Vid förstoppning drick mycket vätska, och rör på dig, du vill få igång tarmarna. Det finns receptfria läkemedel på apoteket att använda med gott resultat. Jag tycker personligen att te hjälper mig vid förstoppning. ?Härda? inte ut en förstoppning utan ta hjälp! 


  Som också nämnt i tråden är färskt rött blod ett tecken på problem i nedre tarm, medans svart mörkare blod beror på problem högre upp i tarmsystemet. Detta blod har hunnit spjälkas av matspjälkningen och därför blivit mörkare. Blod i avföring ska utredas, då det kan bero på ofarliga saker som hemorrojder men även cancer, inre blödning osv.


  Tillsist, sök hjälp vid besvär, skriv inte på internetforum, och kom ihåg att man alltid kan ringa 1177 om man inte vet ifall man ska åka in eller ej. 


  Tack till alla som har svarat.

  Valde att citera ut 3 av er.


  Jag är inte direkt den som springer till vården. 


  Men blev hemma idag ifrån jobbet. 


  Har konstigt nog inte haft något blod alls idag vad jag har kunnat se?


  Däremot fortfarande lite smärta i magen.


  Tänkte se om det blir bättre tills imorgon. Men nu när det verkar ha slutat blöda så borde jag ju gå tillbaka till jobbet. Får bara arbeta lite saktare p ga magsmärtan. Smärtan är ju inte jättestark men det känns.


  Tack för inputen ang föda. Har känt mig osäker på om jag ska äta på eller minska på maten. ätit makaroner o pasta men åt ris senast (kanske därför som det gör ondare nu igen? Har skippat alla kryddor o salt.


  Då det har slutat blöda så kanske jag inte behöver vara så orolig eller ?


  Har funderat på att jag kanske bör kolla upp fläcken med.


   


  Tack för eran omtanke alla.


  Man får ju faktiskt vara hemma ifrån jobbet vid smärta också. Bara så att du vet Skrattande
Svar på tråden Magvärk och blod i avföringen
Logga in
Bli medlem