• Anonym (Läget­)
  Tis 24 jan 11:51
  2773 visningar
  33 svar
  33
  2773

  Är min sambo svartsjuk?

  Min systers man har betett sig illa mot oss på ett liknande sätt under ett par års tid. Han varvar att vara trevlig och smådryg. Det är effektivt. Jag vill inte längre träffa deras familj så ofta och det är troligen vad han önskar, även om han inför min syster bedyrar att han gillar oss. Så din sambo vill nog ha bort den trevliga stämningen mellan dig och hans vän. Jag hade övervägt att lämna sambon men förstår att han har många fina sidor också. Det är bara att tänka på hur den sidan blir för dig att leva med när åren går. 

 • Anonym (Läget­)
  Tis 24 jan 12:13
  #8
  Anonym (Vahänder) skrev 2023-01-24 12:00:15 följande:
  Har du en aning om varför han betedde sig så, vad var grundorsaken ? Du kan ju inte veta med 100% säkerhet men din magkänsla kanske hintar om något?
  Jag vet inte. Jag tror att hans ärliga mening är att vara trevlig men det finns något som skaver och kommer ut så. Det är trist men ibland får man bara hålla god min.

  Skillnaden är att detta är din sambo, som ska vara "din närmaste och bästa" person, och jag skulle försöka hitta ett sätt att få honom se ditt perspektiv. Det kan vara omedvetet och en omognad.
 • Anonym (Läget­)
  Ons 25 jan 09:57
  #22
  Anonym (Hmm) skrev 2023-01-25 09:42:01 följande:

  Nej, jag har inte blivit bedragen. 


  Jag vet precis vilket slags beteende du innehar ts då många har betett sig liknande för att få umgås / prata med mig framför sin partner när vi väl ses.
  Och det har inte imponerat på mig överhuvudtaget.

  Snarare så har jag fått be om ursäkt till deras killar för att situationen blir så uppenbart pinsam och kränkande mot dom att jag istället då har valt att stötta killen i plural istället för att faktiskt uppskatta tjejernas samtal med mig.


  Jag tolkade TS som att hon ofta pratar med en gemensam vän till henne och sambon på deras spelkvällar, vilket gör sambon svartsjuk. Sambon har svårt att säga att han blir svartsjuk rätt ut, och blir smått taskig och mobbande  mot denna vän framför de andra gemensamma vännerna, troligen för att hävda sig. De andra vännerna tycker att situationen är så pinsam att de "stirrar ner i tallriken".

  Du har tankar kring att du vet vilken sorts beteende som TS har, utifrån, tolkar jag det som, att du är så pass attraktiv att kvinnliga vänner ignorerar sina partners för att istället fokusera på att umgås med dig. Då har du blivit obekväm och stöttat deras manliga partners. 

  Din historia är inte oviktig, utan skulle kunna vara en väckarklocka för kvinnor som män vilka flirtar med andra inför sin partner. Men just här antar du lite för mycket som du inte vet.

  En fråga jag därför har till TS: har du och vännen fler gemensamma intressen än vännens dejting, som alltså din sambo inte är intresserad av? Eller finns det fler ämnen där din sambo känner sig utanför? Det verkar ju inte heller som om de andra deltar i samtalen mellan er, utan tycker att det hela är pinsamt. Har du några tankar om varför de andra tycker att situationen är så pinsam att de stirrar ner i sina tallrikar? 
 • Anonym (Läget­)
  Ons 25 jan 10:52
  #28
  Anonym (Hmm) skrev 2023-01-25 10:46:07 följande:

  Bra sammanfattning. 


  Har varit med om det så många gånger att jag blir lite smått irriterad och kanske lite fartblind tydligen då ni är några som säger att jag antar lite för mycket.


  Har varit den där killen som får otrevliga nervärderande kommentarer utav andra partners män och det är tråkigt. Men tycker att män som beter sig så är otroligt korkade också. O framför allt fega som inte vågar prata ut med sin kvinna om hans oroväckande känslor som i många fall enbart har varit en inbillning. Iallafall ifrån mitt håll. Tjejernas håll  kan jag inte svara för, men har uppfattat det som att det inte hade varit svårt att få dom i säng om jag hade varit ett as o utnyttjat situationerna.


  Men jag hatar otrohet så har aldrig gjort det.


  Jag såg det som att du läste situationen utifrån dina erfarenheter, och på så sätt fick jag frågor i mig som inte fanns där när jag först läste trådstarten. 
  Tråkigt att höra att du varit med om detta flera gånger, särskilt som du inte själv vill utnyttja situationen. Jag har inte tänkt på denna aspekt av att vara attraktiv tidigare. Nu förstår jag mer om varför man kan bli utanför som singel och attraktiv, i och med att uttråkade människor i parrelationer ser på en som lovligt byte då. Du kanske kan säga att du redan träffar någon nästa gång, och vara lite tråkig och kortfattad i kontakten med tjejerna?
  Vi får avvakta TS klargörande av sin situation. 
Svar på tråden Är min sambo svartsjuk?
Logga in
Bli medlem