• Tue 24 Jan 17:23
  1977 visningar
  48 svar
  -1
  48
  1977

  Att vända sig till familjeliv för råd är som...

  Exhale skrev 2023-01-24 17:04:45 följande:

  Ja det är tragiskt att det blivit en  sån utveckling på familjeliv för jag kommer också ihåg att det var något helt annat för runt 20 år sedan. Trist. Själv har jag slutat be om råd för jag blir bara ledsen i 9 fall av 10 ungefär. 


  Men är det inte bara att 50 procent av de människor som var här för 20 år sedan statistiskt sett numera känner sig gamla, nyseparerade, bedragna och ledsna? Och tar ut det på varandra? 

  Jag menar, vet inte hur gammal du är nu, men om du var 20 år yngre, hade småbarn och livet lekte så är det inte konstigt att det var trevlig stämning då, särskilt om det var lite mindre och gemytligare?

  Jag skulle såklart inte kunnat vara här om jag hade varit tvungen att ha vissa saker för att kvala in, men det känns ibland när människor skrivit i mina trådar som om jag skulle behöva ett forum för folk som förstår sådant jag vill prata om. Så är vi säkert många som känner, men av lite olika anledningar. 
 • Tue 24 Jan 18:17
  #7
  +1
  Anonym (B) skrev 2023-01-24 17:48:07 följande:

  Familjeliv har fått mig att inse att människor faktiskt är så illa som jag trodde.


  Ja, några är säkert det, men de flesta andra människor du möter ute är inte här på sin fritid. Större delen av alla trådar når aldrig heller ens 500 läsare, utan det är de bråkiga trådarna som växer. 
 • Tue 24 Jan 19:18
  #15

  En tråd som "lyckas" få relevanta och välavvägda svar är ofta välskriven och i ett ämne som många har egna erfarenheter av. Tråden ska också ge en känsla av att svar i tråden kommer att göra någon skillnad för ts. Först då väljer de vettiga och sansade människorna lägga sin aktiva energi på tråden. 
  Det handlar om att TS lyckas väcka sympatier och respekt. När tråden är igång är ts närvarande samt tackar för bra svar och ignorerar kokosnötterna som häver ur sig femstaviga anklagelser.

 • Tue 24 Jan 19:31
  #22
  Aurora Borrealis skrev 2023-01-24 19:25:26 följande:

  Nä. När jag startat tråd och frågat om råd handlade det om högre studier och studiestrategi när man är under utbildning. 4 stycken svar fick jag, väldigt långsamt. Tror det gick ett dygn mellan varje svar. Sedan dog tråden ut. Ingen av de 4 var otrevlig.

  Konstigt att ingen kunde eller ville svara angående högre studier och studieteknik... Ändå skrivs det mycket i andra trådar att "alla" är högutbildade och tjänar multum.


  Det låter som en lyckad, och lugn, trådstart. Även om svaren kom långsamt så var de förhoppningsvis relevanta för dig. Bättre det än att det blev en huggsexa om, säg, vem i tråden som är bäst skickad att ge råd om studieteknik. 
 • Tue 24 Jan 19:36
  #23
  Gaskarl skrev 2023-01-24 19:25:27 följande:

  Väldigt många saker det frågas om här, finns på Google, konkret och klart. Jag har många gånger undrat om det är en grej för att känna sig "social" fast man egentligen inte är det. Är ensamhet en stor faktor?


  Jag tror inte att det är de mest ensamma som skriver "värst" saker i trådarna. Men om man startar en tråd i ett ämne som redan finns (det vill säga, i stort sett alla de vanligaste ämnena) så kan det nog vara så att det finns få andra i ens närhet att prata med. 
 • Tue 24 Jan 20:10
  #25
  Gaskarl skrev 2023-01-24 20:01:35 följande:
  Näe, inte värsta sakerna, detr en annan sak än det jag undrar. Alla frågor man kan hitta svar på själv, har man FL, har man med största sannolikhet Google. Varför fråga här, vad man ska göra om man skurit av sig pulsådern, varför ringer man inte 112 
  Jaha, då förstår jag vad du menar!

  Det kan nog vara alltifrån att man inte orkar, till ett sätt att få lite tillfällig uppmärksamhet, (ungefär som en hypokondrisk och uppmärksamhetstörstande faster i något skruvat kostymdrama från Storbritannien).

  Jag har ett råd angående sådana trådar som känns tveksamma men som man ändå skulle vilja svara i om det var på riktigt. Det känns nog självklart för er som är gamla i gården. Avvakta lite och se. Ibland har jag missbedömt något som trollande fast det inte har varit det, då jag funnit det alltför osannolikt att någon skulle kunna göra en sådan trådstart. 
 • Tue 24 Jan 20:22
  #27
  Anonym (-) skrev 2023-01-24 20:16:38 följande:

  Skrev här för närmare 10 år sedan om vissa svårigheter jag har och blev väldigt vänligt bemött med förslag från många som verkligen ville hjälpa. Skrev igen för 2 år sedan och blev nästan chockad av bemötandet. All vänlighet, empati och positiv inställning var som bortblåst. Men det speglar väl utvecklingen i allmänhet.


  Vad tråkigt att höra! Då faller min teori om att det är människor som blivit olyckliga och ogina och var lyckliga förut. Istället måste det bero på något annat. 
 • Tue 24 Jan 21:05
  #32
  Anonym (My) skrev 2023-01-24 21:01:16 följande:
  Fast om folk varit här så många år och alla anser att det blivit sämre (flera exempel har tagits) så känns det ju som en ganska märklig tes att ha att det skulle bero på att de blivit olyckliga och bittra. varför skulle det ens vara så? Många mår superdåligt när de får första barnen men är väldigt mycket lyckligare när de landat i sig själva och barnen vuxit upp vid kanske 40-50.
  Jo. Jag förkastade just tesen. Det är nog 50 procent som är olyckliga (skilsmässa, otrohet, sjukdom) och 50 procent som precis som du säger fått det bättre ekonomiskt, mindre jobb kring småbarn, mer tid för varandra.
  Bitter är ett ord jag inte tycker om att använda. Olycklig är bättre för vad det handlar om tycker jag. Bitter är ett skällsord som sätter sig till doms över de drabbade. 
 • Tue 24 Jan 21:14
  #34
  +1
  Gaskarl skrev 2023-01-24 20:50:07 följande:
  Bra tips. Men jag ska ge ett exempel. Jag är med i några grillgrupper på FB, och ofta, då kommrr det frågor som t.ex "Jag ska slå en bea för förstagången, bomba mig med era bästa såser." Då brukar jag skicka ICAs googlerecept, för recepten på Google finns väl där för att dom funkar, men då är min tes, det är inte häftigt nog med ICAs recept, man vill vara en i gänget.. Vissa tar det än längre och skriver, "jag orkar inte Googla, hur gör jag god kyckling" och då brukar jag skriva, "jag orkar inte ge dig något recept." Skitfånigt men skitskönt. Jag tycker internet på många sätt förslappat många människor. 
  Fast det är ju också slappt att inte orka svara något mer än "Googla d" ? Jag minns att när människor skrev sådär till mig förut, under en tid när jag kanske hade mer frågor än svar här i livet. Då uppfattade jag det som hemskt oförskämt och drygt om någon bad mig googla. Men nu har jag varit på internet så länge(och haft min hatkärlek ungefär lika länge) att jag känner igen de flesta pilsnerrepliker folk kan ha.

  Intressant med bearnaisesåsen i matgruppen, att man vill åt folks hemliga hipsterrecept. Den gubben gick inte med dig hör jag! 🙂
 • Tue 24 Jan 21:26
  #37

  Haha Gaskarl, "bra karl trycker på gasen själv" . Det var dock fruktansvärt drygt skrivet, och jag förstår att folk gick igång på det. 

 • Wed 25 Jan 10:02
  #41

  Det här måste vara rekord i det som tråden handlar om. En användare skriver:

  Jag tycker du har all rätt att känna dig värdelös för när du berättar om sitt liv så låter det verkligen som som du är det, och nu är du ju dessutom gammal, 50 är väldigt gammalt och din mor är ju inne på sina sista år, jag tror att din mor behandlar dig annorlunda för hon inte älskar dig, inte som dina syskon och hon kanske skäms att du är misslyckad i livet? Och det är därför du blir behandlad annorlund. Jag tänker att om är så pass gammal och fort inte gjort något av livet eller känner sig värdelös så finns det tyvärr inte mycket hopp! Har du något att leva för egentligen om du frågar dig själv? jag försöker ge dig ärliga svar, jag vet att ingen annan här kommer göra det. 

 • Wed 25 Jan 11:31
  #47
  Anonym (Anmälde trollet) skrev 2023-01-25 11:24:07 följande:
  Jag anmälde trollet en minut efter hen skrivit detta, och inlägget plockades bort direkt.

  Jag också kommenterade i tråden (med nick Trollet)
  Tack för det. Jag anmälde också, och det kanske var dumt att "reproducera" inlägget såhär. Men jag tyckte att det var så osedvanligt grymt.

  En person hade lagt stor omsorg på att beskriva sin situation. Jag ville svara något men ett sådant inlägg tar tid att finna de rätta orden för, om de ens finns. Istället kommer någon in med sina uppfattningar färdiga, och tycks inte se på TS som en kännande människa.

  Det är nästan värre med ett hyfsat välskrivet svar som vinnlägger sig om att vara det enda ärliga som TS kommer att få höra. Och man vet att om man svarar kommer det bara leda till tjafs som förstör tråden helt. 
Svar på tråden Att vända sig till familjeliv för råd är som...
Logga in
Bli medlem