• Anonym (det är dags)
  Tue 24 Jan 17:10
  11942 visningar
  37 svar
  37
  11942

  Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?

  Vi har INTE tagit upp detta med 13-åringen än, utan detta är en diskussion vi tyckte vi skulle ta mellan oss först. 

  Vi är helt överns om att dottern, som fyller 13, ska få hela sitt barnbirag själv från och med då. Vi båda ser det som att hon får öva på att hantera pengar själv, vilket hon inte är jättedålig på redan men hon är ju inte så jättegammal än. Det vi däremot inte är överens om helt är vad pengarna ska räcka till när hon får så mycket, och var gränsen går för vissa saker.

  Exempel:
  Pappa tycker att dottern ska få terminskort till bussen, och dottern får betala fritidskort själv. 
  Mamma tycker att dottern kan få 500 kr i reskassa.

  Pappa tycker att dottern kan köpa sina egna kläder, förutom ytterkläder.
  Mamma tycker att dottern inte ska behöva stå för basplagg/priset en basversion av ett köpt plagg skulle kosta om hon köper något. Ex om dottern köper en tröja spontant för 300 kr och en baströja av samma typ kostar 100 kr så ska hon få tillbaka en hundring. Detta ska dock endast gälla ett visst antal plagg per månad.

  Pappa tycker att om dottern äter middag ute (med sina kompisar, utan familjen, då) ska dottern få tillbaka de pengarna.
  Mamma tycker att dotter får betala själv under såna omständigheter.

  Nu ser jag inte vad jag skriver längre för FL lägger element över texten om man skriver långt, men det finns flera såna här saker som vi inte är helt överens om. Ni kan säkert tänka er. Hur tänker ni? Hur gör ni med era tonåringar som får mycket månadpeng/hela barnbidraget?

Svar på tråden Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.