• Tue 24 Jan 2023 18:30
    13041 visningar
    37 svar
    -3 +1
    37
    13041

    Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?

    Nu har min dotter aldrig fått så mycket pengar (inte ens i närheten av det), men hade hon fått det hade hon varit tvungen att betala väldig mycket själv. Alla kläder förutom vinterytterkläder, om de var absolut nödvändiga; alla icke-organiserade aktiviteter (bio osv.); all mat hon köper på vägen (om hon nu inte är "tvungen" till det); kanske några organiserade aktiviteter; alla hudvårdprodukter, om hon vill ha annat än det som finns hemma; billigare saker hon behöver till skolan

  • Wed 25 Jan 2023 19:21
    #25
    Anonym (Johanna) skrev 2023-01-25 18:49:36 följande:
    Fickpengar ur min synvinkel är att pengarna ska täcka hennes egna privata utgifter som är utöver de fasta kostnader vi föräldrar har. Bindor och egna hygienartiklar, prenumerationer och klubbmedlemskap, betalappar som tex Spotify och Netflix, extra surf i mobilen, sparande etc.. Dvs dom utgifter hon själv har valt att ha varje månad.. Pappan tycker dock att hon ska stå för alla sina utgifter även dom han står för utifrån att han är förälder. Vilket då i praktiken innebär att han får skjuta till pengar hela tiden och gnäller på att hon slösar. Hos mig har hon bara sina egna utgifter att tänka på och behöver inte be mig om pengar.

    Om pappaveckan inträffar så pass att hennes busskort går ut precis då är det hon som bekostar det. Han vägrar. Är hon hos mig i den skarven köper jag det. 
    Din dotter välja själv att ha mens?
Svar på tråden Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?