• Tue 24 Jan 2023 22:55
    13141 visningar
    37 svar
    37
    13141

    Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?

    Nu var jag 15, visserligen, men jag fick dubbla barnbidraget (omräknat till dagens värde var barnbidraget högre då) och betalade allt utom mat, handtvål och toalettpapper själv. Duschgel/schampo/deo/bindor, busskort, kontantkort, utemat, kläder inkl ytterkläder och vinterskor, ny cykel vid behov, flygbiljetten vid familjeresor osv. Jag lärde mig snabbt både att det var viktigt att hushålla med pengarna och att ha en buffert för större utgifter, och att om jag prioriterade rätt så kunde jag ha ganska mycket över till kläder, bio och utemat.

    Nu är er dotter bara 13 och kanske inte kan sköta allt själv, men jag tror det finns ett värde i att få tex 2000 kr och på en gång få hjälp att betala mobilen och busskortet så att 800 försvinner, istället för att få 1200 kr + att surfen och busskortet magiskt fylls på. 

Svar på tråden Vår 13-åring ska börja få hela sitt barnbidrag, vi föräldrar diskuterar vad hon ska betala själv och ekonomiska gränser. Tankar/åsikter?