• Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 11:24
  10957 visningar
  82 svar
  82
  10957

  Mitt ex skriver om mig

  Anonym (Ja) skrev 2023-01-25 09:37:38 följande:
  Det var ca 3 månader sedan. Jag har inte sett något skrivet av henne på ett tag nu, men jag har å andra sidan inte letat. Men förhoppningsvis så har hon släppt och gått vidare vid det här laget. I detta fallet hade vi väl båda skuld i det, även om jag betvivlar att hon tycker det.

  Så fick du och exet inte pratat om det som hände? Hon typ drog och blockade? Det är jobbigt isåfall, det förstår jag. Så vad hoppas du få ut av att prata med henne? Någon form av okej avslut? 

  Jag söker på henne så att jag ser ju. Hon är heller inte  anonym och det är inget sådant forum som Familjeliv. Som du skriver så hade jag velat prata om det. Kanske så hade jag gjort något som bidrog till det? Jag har också haft behov att skriva av mig men valt forum hon inte är på såklart-härinne som anonym bla. Ja, hon bara blockade mig. Jag fick nåt kort dra åt skogen sen gick hon inte att nå. Det gjorde mig ledsen och fick mig ännu mer att känna mig ratad och värdelös. Hade bara velat förklara. 
  Fick ni ett bra avslut och pratat genom allt och hörs ni idag på ett civiliserat vis? Man vill liksom inte avsluta som ovänner.


  Känns orimligt att bara bryta såhär. 
  Jag,försöker tänka att det inte var mitt fel men det är svårt jag saknar henne så mycket. Som att våra månader ihop inte betydde något.  Hur gick du vidare om du gjorde det? Känns som vi män tar sånt här hårdare medan de bara går vidare som man inte betydde nåt.

 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 11:32
  #37
  Anonym (enklet) skrev 2023-01-25 10:58:01 följande:

  ok, svarar på din fråga.
  Varför gör någon så?

  För att skydda sig själv från känslan av att vara otillräcklig. Sanningen är mer än en objektiv beskrivning av det som hände. Vi alla förnekar saker, hittar alternativa beskrivningar.
  Ingen gillar att se sig själv i spegeln och upptäcka att man inte tycker om vad man ser. Så man försöker skriva om 'manuset' och intala sig själv att man inte är så dålig som man är.

  Självförnekelse är en gren som människan är fantastiskt bra på.

  När man gör det skadar man bara sig själv och hindrar sig själv från att lära och bli en bättre person i framtiden. Ofta är det kopplat till att man mår riktigt dåligt.

  Kanske lär man sig när man mognar och blir mer trygg med sig själv. Då kan man backa bandet och inse sin egen skuld, misstag man gjorde.

  Varför?
  Det är djupt mänskligt.


  Vad är då skillnaden mellan att skriva av sig vilket man ibland vill och rättfärdiga sig själv? Detta får mig att vackla nämligen. Hon skriver ju vissa saker som de är, andra inte. Tiden är en sån grej hon skjuter på.
  Betvivlar att hon mår dåligt för hon fick som hon ville. En ny man, nytt finare boende och hon har makten att avgöra om vi skall höras eller inte. Det är jag som blockad som mår dåligt.
  Jag kan inte ens få en förklaring och sitter ensam utan att orka göra något.
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 11:38
  #38
  Anonym (Hon behöver väl det) skrev 2023-01-25 11:12:11 följande:
  Jag tror att hon bearbetar sina känslor på detta vis.

  Det är lättare för många att våga titta på situationen EFTER man har fått mycket stöd sympati.
  Tycker inte hon fått det riktigt heller. Någon gång nämnde hon otroheten men fick skit. Kanske därför hon vänder om historien lite 
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 15:52
  #44
  Anonym (M) skrev 2023-01-25 15:21:39 följande:

  Hur längesen är det ni gick skilda vägar? 


  Några månader sen. Lång tid tycker vissa men alla minnen finns kvar
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 17:09
  #46
  Anonym (Ja) skrev 2023-01-25 16:25:54 följande:
  Så hon var otrogen, blev sedan ihop med den nya, och sen bad hon dig dra åt skogen och blockade dig? Är det rätt uppfattat så långt?

  Om du verkligen inte vet vad du gjort fel så har du ju åtminstone inte medvetet betett dig illa mot henne. Jag förstår att du saknar henne, men helt ärligt, hade du velat bli ihop med henne igen om hon ångrat sig? Hon lär ju sannolikt göra samma sak mot den nya. Tillåt dig att vara ledsen, det är normalt, men som andra i tråden skriver så kommer läkningen att gå fortare utan någon kontakt med henne. Och en dag vaknar du upp och undrar vad du egentligen såg i henne.

  Hur länge var ni ihop? Du skriver månader, det får mig att tro att det inte var så länge. För min del gick jag vidare relativt snabbt eftersom att det var en väldigt stressande relation, så logiskt hade jag insett att det inte ledde till något bra. Jag var sorgsen ett tag över att det slutade i dålig dager, men inte att det tog slut, det var faktiskt lite av en lättnad.

  Vi män verkar ofta ta det hårdare, eller så är det bara så att kvinnor bestämmer sig tidigare utan att vi inser det, sen gör de ofta inte slut förrän de hittat någon annan. Och när det händer så blir det en chock för oss, men de har bearbetat och "sörjt" ett bra tag, och mentalt redan gjort slut.

  Känns lättare att prata med en man faktiskt av någon anledning. Ja, det stämmer precis. När jag visade sorg/ilska i text då jag skulle hämta mina saker där och hon bara ställt mina saker utanför så försökte jag smsa henne. Kanske inte så trevligt men inte för att det skulle resultera i detta. 
  Vi var väl oense om vissa saker som hur fort saker skulle göras i relationen. Jag ville ta den ett steg längre och hon blev frustrerad på mig. Troligtvis för att hon träffat sin nya redan då eller något började hända där. Saker jag velat reda ut, prata ut om liksom. Jag tycker fortfarande så mycket om henne och sakna hennes glada medelanden, roliga saker vi gjorde.

  Du verkar släppa betydligt fortare än jag. Hon och jag blev tillsammans i Februari förra året. Hur långt var ditt förhållande? Önskar att jag också bara kunnat känna en lättnad och gå vidare. Hjälpte det för dig att träffa nån efteråt? kanske är det lösningen för mig med (tolkar gå vidare som att träffa någon annan).


  Vår relation var också stressande, kändes som allt till sist var viktigare än jag. Det stressade mig och kanske inget jag logiskt sett skulle gå in i igen. Hade ni samma? Försöker relatera till något

  Mitt ex hade bestämt sig innan garanterat eftersom hon träffade någon ny redan innan det var slut. Tror det kan vara som du säger där att de mentalt redan bearbetat allt. Var det samma för dig att hon träffade en annan också och därför gjorde slut argt?
  Så svårt att ta in bara att hon gjorde såhär, det gnager 24/7. Även om det var jobbiga stunder är det jobbigt att se hennes inlägg att veta att hon var med en annan.

 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 17:15
  #48
  Anonym (Misstolkat?) skrev 2023-01-25 17:14:22 följande:

  Jag har trott att någon skrev om mig utan att det var vare sig mig det handlade om eller han som skrev det. Så vill varna för att känna igen sig i forumposter. Många människor går igenom liknande problem och det blir oerhört pinsamt om det där inte var han som skrev och det inte handlade om dig men du agerar som om det var det.


  Tack men jag kan hennes nick 
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Wed 25 Jan 22:07
  #60
  Anonym (Ja) skrev 2023-01-25 21:20:13 följande:
  Det låter som att du tyckte/tycker om henne väldigt mycket. Verkligen inget trevligt sätt att göra slut på. Man kan ju tycka att den som träffat någon annan åtminstone borde försöka göra slut på ett någotsånär skonsamt sätt. Ah jag förstår, jag brukar ha som en tumregel att låta kvinnan ta de där initiativen att "föra relationen framåt", mycket för att inte verka för pushig, plus att jag gillar att ta min tid.

  Jag släpper inte alltid fort och lätt, och detta hängde också kvar ett bra tag. Men jag har väl någonstans lärt mig den hårda vägen att när en relation dränerar mer energi än vad den ger så kommer den inte att leda till någon bra för någon av parterna, jag var nog dessutom den avvaktande. Svårt att definiera hur länge.. vi träffades till och från med start oktober-november förr-förra året. Din och min situation är väl rätt olika, med den gemensamma nämnaren att bådas ex skriver negativa grejer på forum, och att min också mer eller mindre bad mig fara och flyga. Dock verkar hon ha släppt det till sist, jag hoppas att hon har det bra och att hon träffat någon bra kille. 

  Jag har faktiskt inte träffat någon efteråt. När jag säger gå vidare så menar jag mer mentalt.. man gör sin grej liksom. Dejta har jag inte riktigt haft varken tid eller direkt lust med på ett tag, uppskattar liksom den stressfria tillvaron som singellivet ger, men det ger sig nog. Men för många funkar det att träffa någon ny, fast det kan bli konstigt också om man fortfarande har starka känslor för exet, så ja.. svårt att säga. Du får känna efter.. jag för min del föredrar ofta att "landa" och fokusera på mig själv ett tag. Det jag nog kan säga säkert är att om man saknar sitt ex så är det som att riva upp ett sår gång på gång att gå in och läsa inlägg och annat om att hon är med någon annan. 

  Gokvällinga, skönt att en person kan hålla sig nyanerad. Jag gjorde ju det och ville verkligen att det skulle vara bra. Låter klokt att låta kvinnan ta initiativet framåt. Jag har dock upplevt att kvinnor kan vara lite rädda för det. Det är oavsett viktigt att man pratar om det och läxan är lärd att ta det lugnt nästa gång.

  Oj ni träffades ju länge ändå. Måste bli svårt med känslor och att bara släppa sådär. Efter att ha analyserat sönder min egen fd relation tycker jag att jag fått ihop det som saknades. Dels kommunikation men den fungerar ju inte om man som hon backar och myglar med andra. Dels trygghet för jag kände mig väldigt otrygg i relationen med henne när hon var sådär. Annars blir det ju tungrott i relationen eller dränerade som du uttrycker. Och så är ju alla relationer till och från? dränerade.
  Får man fråga man till man varför hon bad dig fara och flyga? Låter allvarligt ju. Och trist att ni inte lyckades reda ut vad som fick dig att backa? Antar att ni sågs väldigt mycket om relationen dränerade dig, jag hade aldrig orkat träffas hela tiden. Speciellt inte i perioder när det är tyngre. Då vill jag gärna backa lite. 
  Gemensamma nämnaren är ju att både du och jag sitter och skriver om våra ex. Dock försöker jag att inte hitta på som mitt ex gör. Det svider

  Du gör nog klokt i att landa i hur er relation slutade. Även fast det låter tråkigt när ni ändå verkat hållt ihop länge. Blir ju som att allt blir bortkastat. 
  Låter som att varken du eller jag är redo att träffa nån ny. Vi får gubbgnälla på FL istället. 
  Nej, det kändes verkligen jobbigt att få det uppslängt. Dessutom när hon vet att jag är på samma forum. Känns ju som att hon VILLE att jag skulle se det. Jag skriver ju här för att jag vet att hon inte är här. 


   


   

 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Thu 26 Jan 18:09
  #63
  Anonym (Linda) skrev 2023-01-26 14:32:58 följande:

  Antingen är det väl hennes uppfattning eller så behövde hon väl skriva av sig om situationen?


  Tycker såklart hon får skriva sin uppfattning. Men hon nämner inte ens otroheten utan får mig att framstå som en som brusar upp vilket är väldigt överdrivet samt andra saker. Men hon ser inte anledningen till varför jag brusade upp. Det forumet har ingen anonymitetsfunktion heller och vi båda är ganska etablerade där sen många år tillbaka. Så många vet ju vem jag är. Ska man skriva om sitt ex så bör man i mina ögon åtminstone göra det där man är så anonym som möjligt och vet att exet inte läser. Om man som inte vägrar prata med mig.


   

 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Thu 26 Jan 18:13
  #64
  Anonym (Skit i det) skrev 2023-01-26 16:23:29 följande:

  Har också ett ex som går runt och pratar.i vårat fall är det dessutom rena lögner som han drar till folk vi känner. 


  jag vet att det är skitsnack och bemödar mig inte ens med att försöka förklara mig själv. Dom som frågat hur det ligger till har jag förklarat för men övriga köoer det han sprider med hull och hår. 


  visst stör det mig och det är skrattretande att höra om det, men jag sitter lugnt i båten och låter han avslöja sig själv till slut, vilket sådana personer gör. Dom drar och ältar och folk som verkligen lyssnar hör till slut att det inte går ihop. 


  samtidugt tönker jag att andra lyssnar gärna, skvallrar vidare men dom enda som egentligen ?bryr? sig är ju personerna det talas om. 

  så mitt råd är släpp att hon drar sin skit, oavsett vad du gör kommer hon fortsätta. Skulle du gå in i försvar eller försöka rättfärdiga själv så drar du bara ut på det plus att hon får energi av att du reagerar. 

  bästa du kan göra är att inte göra något. Hon mår sämre av att veta att du inte bryr dig ett dugg 


  Tackar hon vet dock ju att jag faktiskt bryr mig. Att prata av sig är en sak vi alla kan behöva. Men att medvetet svartmåla på detta sätt och vägra prata med mig om det är för mig en gåta. Det är verkar mer vara för att svartmåla mig. Inte att ventilera på ett konstrukttivt sätt 
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Thu 26 Jan 20:15
  #66
  Anonym (Hell no) skrev 2023-01-26 20:06:19 följande:
  Fast du skriver ju själv att du brusade upp, så uppenbarligen är det inte överdrivet.
  Inte på den nivå hon skriver. jag rö? inte gick bananer
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Sun 29 Jan 22:01
  #69

  Sprang på henne i på Ica igår. Hon stirrade iskallt på mig. När jag sa hennes namn sprang hon iväg. Samma kväll hade hon skrivit en ny tråd om att hennes före detta alltså jag då hotat henne i affären. Jag blir förtvivlad 

 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Mon 30 Jan 11:51
  #71
  Anonym (enklet) skrev 2023-01-30 11:40:12 följande:

  Varje gång du försöker få kontakt bekräftas hon i sin uppfattning. Du kommer aldrig få till ett samtal med henne eftersom hon inte vill prata med dig.


  Detta behöver du acceptera och förhålla dig till.
  Shit happens, hon har en felaktig uppfattning om dig och sprider lögner.


  Blir människor indragna i detta som är nära dig och viktiga i ditt liv så kan det vara värt att försvara sig, att starta en egen tråd och beskriva din sida av saken. Om det är ett forum med en slags virtuell verklighet så är det bättre att släppa taget. Låta henne säga vad hon vill, låta folk tro vad de vill, undvika att gå in där och läsa.


  Gå vidare med ditt liv och konstatera att hon är ett misslyckat kapitel som du behöver släppa taget om. Du kommer inte att få det kompletta avslut som du skulle vilja. Hon är inte skyldig dig det oavsett vad som hänt eller inte hänt.


  Hon väljer att kapa, rakt av. Smärtsamt men inget att göra.
  Inse och ta hand om dig själv på annat sätt.


  Få kontakt och få kontakt. Jag ville säga hej aommman ju brukar göra med personer man känner liksom.
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Mon 30 Jan 13:28
  #73
  Anonym (därför) skrev 2023-01-30 12:28:11 följande:
  För att rentvå sig själv såklart. Om hen kan få dig att framstå som boven i dramat så kommer hen få sympatier och du kritik... ganska vanligt tyvärr.
  Det är nog så. Förstår att man kan behöva ventilera en relation. Är ljugandet jag vänder mig mot
 • Anonym (Ragge­) Trådstartaren
  Mon 30 Jan 13:51
  #75
  Anonym (S) skrev 2023-01-30 13:29:40 följande:
  Har du någonsin funderat på att det hon skriver är sanning för henne? Att det faktiskt är så hon sett relationen? Jag förstår att ni gjorde slut.
  Det är självklart jag har. Men hon tar inte ens med att hon var otrogen. Vilket ju är den största haken. Hur kan att ha sex med en annan och sen inte alriva med det vara hennes sanning när hon t.o.m. berättat det?
Svar på tråden Mitt ex skriver om mig