• LFF
  Wed 25 Jan 08:24
  7022 visningar
  18 svar
  18
  7022

  Frågor till föräldramötet

  dendära1 skrev 2023-01-24 23:05:45 följande:
  Frågor till föräldramötet

  Hejsan! jag undrar om det är någon som har några bra frågor som man kan ställa på ett föräldramöte ? 

  svårt att veta i förväg innan man vet vad de kommer att ta upp på mötet, men bara skönt att ha en liten hum om frågor man kan ta upp :) 

  Tack på förhand!


  Skola eller förskola? Sen ställer man ju de frågor man undrar över. På vårt föräldramöte i höstas med skolan ställde jag tex frågan om varför barnen inte byter om på idrotten (vilket de fortfarande inte gör). Fick ett "god dag yxskaft"-svar gällande det. Tycker att barn i tredje klass ska byta om till idrottslektionen men barnens lärare håller helt klart inte med för "det är några barn som tycker att det är obekvämt". Ja, det kommer det alltid att finnas. De bytte om i förskoleklass innan pandemin, nu helst plötsligt är det omöjligt. Andra kommunala skolor byter man om på däremot. 
 • LFF
  Wed 25 Jan 09:59
  #9
  Anonym (hinder) skrev 2023-01-25 09:48:45 följande:
  Är det någon som hindrar dina barn att byta om eller vad är problemet? 
  Ja, de öppnar inte omklädningsrummen i gympasalen. Självklart vill de inte byta om i korridoren eller på toaletten. Lektionerna är inte heller anpassade längre för att det ska finnas tid för ombyte till och efter idrottslektionen vad gäller tidsmässigt. Innehållet är ju fortfarande det samma. En annan motivering är "De blir ju lika svettiga på rasten när de leker". Skolan/lärarna orkar helt enkelt inte ta tag i "problemet". Får väl se vad som händer nästa läsår när ungarna börjar i fyran. 
 • LFF
  Wed 25 Jan 10:20
  #11
  +1
  Anonym (hinder) skrev 2023-01-25 10:10:30 följande:
  De kommer säkert att klara sig fint i livet även utan att byta om till idrotten. Skolan ser säkert inget problem, det skulle inte jag heller göra. Problemen med att tvingas byta i en potentiellt otrygg miljö om är både större och allvarligare. 
  Det handlar inte om om de klarar sig i livet. Det handlar om hygien.

  Men... du kanske är en av dem som tycker att det är ok att ha kallingar under badbyxorna också i simhallen? Det är ju bara att tillsätta mer klor. 

  Självklart ska man inte ha en otrygg miljö att byta om i men då får man ju ta tag i den biten istället. Det gick ju hur bra som helst att sköta den biten i förskoleklass innan pandemin kom. Nu har de blivit bekväma i skolan och orkar inte ta tag i optryggheten som ett fåtal känner. Samma fåtal som hade problem att byta om till simningen när de hade den i höstas. Hur gjorde man då? Ingen simning? Nä, man såg till att barnen blev trygga i det hela istället. Varför inte ta det gällande idrottslektionerna också? 
 • LFF
  Wed 25 Jan 10:55
  #15
  Anonym (hinder) skrev 2023-01-25 10:49:43 följande:
  Jag tycker att ombyte på idrotten i skolan är ett otroligt litet och oviktigt problem. Den lite bristande hygienen är helt oväsentlig i livet i stort. Risken för mobbing och utsatthet är så mycket större och allvarligare och får så mycket mer långtgående konsekvenser. Och en lösning på otryggheten är att inte tvinga barnen att klä av sig och duscha inför varandra på skoltid. 

  På badhus är man oftast inte ensam med sina förövare, utan det finns oftast personal, andra badgäster med mera. Mobbing kan inte frodas lika lätt där. Där finns oftast även avskilda utrymmen att byta om, som tex en toalett. 

  I förskoleklass är det inte lika känsligt med att klä av sig inför andra. Det ökar ju med ökande ålder. Och även mobbing ökar med ökande ålder. 
  Anonym (xxx) skrev 2023-01-25 10:35:23 följande:
  Då löser man problemet med den otrygga miljön. 
  Och den lösningen kan vara att inte tvinga dem att byta om. 

  Låt oss vara överens om att vi inte är överens.
Svar på tråden Frågor till föräldramötet
Logga in
Bli medlem