• Tue 24 Jan 2023 23:22
    8080 visningar
    18 svar
    18
    8080

    Frågor till föräldramötet

    På föräldramöten brukar precis allt dyka upp. Allt från att inte förstå hur VAB och veckobrev funkar till att kritisera kommunens brist på att laga lekplatsen uppe i skogen.... Och däremellan korkade frågor om extrakläder, förkylningar, barnkalas, mobiler och tupperwereburkar.....

    Kort sagt, föräldramöten är platsen för att ställa alla frågor man annars inte vågar fråga om. I regel brukar pedagogerna komma med inputs om vad som funkar och inte funkar och då brukar det komma ett helt koppel med föräldrar som ställer följdfrågor och har åsikter.. 

    Frågor det alltid blir diskussioner om är kläder för utelek, hämtning/lämning, Lucia, GDPR och fotografering, mobiler och sjukfrånvaron. 

  • Wed 25 Jan 2023 11:43
    #17
    Anonym (hinder) skrev 2023-01-25 10:49:43 följande:
    Jag tycker att ombyte på idrotten i skolan är ett otroligt litet och oviktigt problem. Den lite bristande hygienen är helt oväsentlig i livet i stort. Risken för mobbing och utsatthet är så mycket större och allvarligare och får så mycket mer långtgående konsekvenser. Och en lösning på otryggheten är att inte tvinga barnen att klä av sig och duscha inför varandra på skoltid. 

    På badhus är man oftast inte ensam med sina förövare, utan det finns oftast personal, andra badgäster med mera. Mobbing kan inte frodas lika lätt där. Där finns oftast även avskilda utrymmen att byta om, som tex en toalett. 

    I förskoleklass är det inte lika känsligt med att klä av sig inför andra. Det ökar ju med ökande ålder. Och även mobbing ökar med ökande ålder. 
    Anonym (xxx) skrev 2023-01-25 10:35:23 följande:
    Då löser man problemet med den otrygga miljön. 
    Och den lösningen kan vara att inte tvinga dem att byta om. 

    Du har verkligen ingen koll på hur mobbing funkar ser jag.... Dom barn som luktar svett/ofräsch  efter gympan och som redan är mobbade kommer ju bli ännu mer utsatt av att inte kunna duscha och byta om.
    Pågående mobbing kommer givetvis inte att upphöra bara för att man låser omklädningsrummet 
Svar på tråden Frågor till föräldramötet