• Wed 25 Jan 13:06
  1777 visningar
  14 svar
  14
  1777

  Köpa doppresent på Röda korset - okej?

  Anonym (L) skrev 2023-01-25 06:02:45 följande:
  Köpa doppresent på Röda korset - okej?

  Dop i helgen. Mannen är fadder. Jag överlät det här med doppresent åt honom då det är hans släkt(bror). Nu säger han att han inte köpt någon. Och helt ärligt vi har INTE råd med någon present för 200 kr eller så. Vi sitter alltså lite i skiten nu när vi är ute så sent. Då säger han att han ska ?kika in på Röda korset och köpa nåt där?. Vår Röda korset är verkligen inte särskilt bra, mest slitna gamla grejer som jag inte hade velat ha ens gratis. Men ja. 

  Men kanske bättre än ingenting? Eller? Nån som har ett annat förslag som är superbilligt och lite mer tanke bakom? Skäms ju om han klmmer med en sliten gammal nalle liksom 


  Grejen med sekond hand är att fina grejer säljs blandat med slitna utrensade skitprylar.

  Nu ska absolut skämmas om ni kommer med en begagnad sliten nalle, men ni får väl titta vad som finns! Folk rensar ut dop-presenter också så det är mycket möjligt att faktiskt hitta ett födelsedagståg, en spargris, en mässings flaggstång eller en fin ram. Eller en hög med fina, inte särskilt lästa böcker. Eller en söt liten hylla, mätsticka, eller något annat passande 

  Det är alldeles utmärkt att köpa presenter på sekond hand, men man måste ju välja något som faktiskt är fint! 

  I my värld är inte problemet röda korset, utan att ni inte tagit tag i presentletandet. En fadder som bror till pappa borde inse att man behöver en lämplig present och fixa det!
 • Wed 25 Jan 21:46
  #10
  Anonym (L) skrev 2023-01-25 17:57:45 följande:

  Ja jag är faktiskt besviken på min man att han inte tagit tag i detta då jag medvetet lagt det på honom för att han ska lära sig ta ansvar. Skäms om vi ska komma där utan nån doppresent för att han inte brytt sig eller bara räknat med att jag ska komma till hans undsättning.

  Tyvärr bor vi på ett mindre ställe och den Röda korset som finns här har inte något bra utbud. De flesta finare saker säljs på de större marknaderna som är en gång i halvåret, men då gäller det att pricka in dem. där kan man minsann fynda! Röda korset har verkligen inget vidare utbud som sagt, Jag är där inne regelbundet och har aldrig lyckats fynda något hittills. Köpt ett pussel, ett Lucialinne och ett par fleecebyxor. Det är allt. Har tidigare bott på ställen där det funnits jättefina saker på second hand, men detta ställe är alltså inget vidare. 

  Sen är ju familjen vars bebis ska döpas av den snobbigare sorten också, barn som går på förskolan i ralph Lauren-kläder och allt ska vara ekologiskt och de bor i ett fint område med hög status. Så jag har jättesvårt att tro att de skulle bli glada av något från loppisen såvida det inte är något fint märke. 


  Ja, då förstår jag att du bävar. Var och en skäms ju för sig, men visst bli det tråkigt att man ändå faktiskt behöver stå bakom ens partner även när de brister.

  Ska han lära sig ta ansvar, så är det väl skönt att det drabbar hans sida av släkten å inte något som du ser som ännu viktigare.

  Hade det varit jag hade jag skällt rätt rejält. Jag vet dock inte om jag skulle löst det. För han kommer ju faktiskt inte bättra sig om allt bara magiskt löser sig.
Svar på tråden Köpa doppresent på Röda korset - okej?
Logga in
Bli medlem