• Lönnsirap

    Har alla minst två par vinterskor?

    Anonym (Li) skrev 2023-01-25 07:39:19 följande:

    Det är inte kostnaden som är problemet, vi har helt enkelt inte hunnit. De gick sönder igårmorse, så det är bara en dag hon haft sneakers. Vi har inte haft två par sen förskoletiden, har aldrig behövts förens nu. Skorna är av ett rejält märke och borde ha hållit längre än såhär. Hon är 12.


    Det är fullständigt rimligt att inte ha extra av allt som kan hända och i nödfall kan man faktiskt ha strumpa, plastpåse och sedan sneakers. Men bäst är ju att åka och skaffa ikväll, eller imorgon. Att ha fungerande skor på idrottsdag är väldigt hög prioritet!
  • Lönnsirap
    Mrs Moneybags skrev 2023-01-25 12:53:54 följande:
    Då är det ju ännu viktigare att ha ett extra par någonstans i sina gömmor. Som någon skrev kan man köpa ett par second hand eller ärvda av någon bekant eller liknande, ett par man kan ha när de vanliga skorna är blöta eller kanske går sönder som i det här fallet. 

    Bor man i Stockholm går det ju att köpa när som helst i princip. Gallerior kan ha öppet till 21.00 mm. Lite skillnad, förstås. Man får anpassa sig efter sina förutsättningar. 
    Det kan vara smart att ha ett par extra skor/jacka/mössa extra, men det är inte alltid rimligt att vara hur förberedd som helst.

    Det är rimligt att en lärare ringer och informerar om vissa saker, men det blir faktiskt lite overkill att en lärare går in och tycker att föräldrar ska göra på ett visst sätt.

    I min värld är det rimligare att läraren fokuserar på att informera om att det brukar vara för kallt för gympaskor ute i februari och att det är bäst att ordna något annat.

    Att den fortsätta att "informera" om att man bör ha dubbla vinterskor är att gå lite för långt. Hon vill säkert väl, men det är rätt tondövt. Pre-teen är små varelser som man inte riktigt kan planera för. 

    Jag har extra vinterskor till min lilla frusna familjemedlem. Min mindre frusna familjemedlem har en vinterjacka.... Och "usla skor". Det är liksom ingen idé att införskaffa saker som bara ligger i hallen, eller i en gömma. De små liven vägrar ju ofta att göra som man tänkt!
Svar på tråden Har alla minst två par vinterskor?