• Anonym (Li)

    Har alla minst två par vinterskor?

    Fick samtal från dotterns lärare igår om att det inte är okej att de kommer till skolan i sneakers i det här vädret (pendlar mellan snö och slask) och att "hon måste ha ordentliga vinterskor i morgon (idag)" eftersom de ska vara ute i skogen hela dagen. Jag förklarade att skorna gått sönder och att vi inte haft möjlighet att fixa nya än och då fick jag istället lyssna på vikten av att ha extra och att man måste räkna med sånt.

    Alltså jag fattar att hon inte kan vara en heldag i skogen med sneakers, men jag kan inte göra något åt det! Överväger tom att sjukanmäla henne.

  • Svar på tråden Har alla minst två par vinterskor?
  • Anonym (Li)

    Det är inte kostnaden som är problemet, vi har helt enkelt inte hunnit. De gick sönder igårmorse, så det är bara en dag hon haft sneakers. Vi har inte haft två par sen förskoletiden, har aldrig behövts förens nu. Skorna är av ett rejält märke och borde ha hållit längre än såhär. Hon är 12.

  • Anonym (Li)
    Anonym (Alternativ) skrev 2023-01-25 07:43:28 följande:
    Men har hon inte gyummistövlar? Det och två par strumpor (tunnare och ett par raggsockor) är ju betydligt varmare och torrare än sneakers för en dag i skogen. 
    Hon tycker stövlar är jobbigt att gå med plus så blir det halare än med sneakers. 
  • Anonym (Li)
    Anonym (X) skrev 2023-01-25 07:45:49 följande:

    Visste ni att de skulle vara i skogen hela dagen idag?


    Fick veta det i fredags, så ja, men jag kan inte trolla. Vi har inte haft möjlighet att köpa nya. Jag håller med om att man inte ska gå med sneakers nu, men det var en nödlösning och det kändes något överdrivet att ringa mig efter en enda dag.
  • Anonym (Li)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-25 08:08:16 följande:

    När jag var tolv handlade jag kläder själv, kan du inte ge henne pengar och hon köper ett par kängor själv, om du inte har tid.


    Nej, hon kan inte ta sig in till stan själv, så det skulle inte ha gjort någon skillnad. 
  • Anonym (Li)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-25 08:13:57 följande:
    Det var ju ändå ganska bra framförhållning, ni har haft hela helgen plus måndagen på er att köpa vinterkängor.
    Nej, vi, eller rättare sagt jag, har haft sen igårmorse.
  • Anonym (Li)
    Anonym (T) skrev 2023-01-25 08:48:05 följande:

    Läraren har ju uppenbarligen rätt. Jag hade alltid två par vinterskor till sonen av just det här skälet och jag var ensam mamma med mycket dålig ekonomi på den tiden.

    Jag köpte allt i outlets på nätet där jag kunde hitta kläder och skor av kvalitetsmärken för runt en femtedel av priset.  Jag prioriterade alltid skor eftersom barn tillbringar så mycket tid ute. Själv hade jag lågbudgetskor eftersom jag jobbade inomhus.


    Dessutom slapp jag springa i affärer för det hade jag varken tid eller ork till som ensamstående.


    Läraren ringde säkert eftersom hon hade sett din dotter frysa på rasten. Det är ju av omtanke om dottern hon ringde så jag förstår inte varför du blir upprörd av det. Det är som sagt just därför barn behöver ombyten.


    Sist vi faktiskt behövde två par var hon 3-4 år gammal. Det skulle ha varit extremt mycket bortkastade pengar de här åren.

    Jag har inte någonstans sagt att jag är upprörd över samtalet, däremot tyckte jag hennes attityd vad väldigt överdriven och onödig. Det hade räckt med att maila klassen och betona vikten av att de har rätt typ av kläder, inte ringa mig för en enda dags sneakersanvändande. I vanliga fall hade vi kunnat lösa det, men tyvärr så gick det inte den här gången.
  • Anonym (Li)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-25 09:26:12 följande:
    Läraren tyckte väl att det var väldigt viktigt att din dotter inte kunde vara med på idrottsdagen utan riktiga skor. Detta var ju av omsorg för din dotter, tyder på en engagerad lärare. Jag tycker att du skall vara tacksam över att din dotter har en så engagerad lärare 
    Det går att säga utan en föreläsning om att man alltid ska ha extra etc. Skulle vilja veta om hon ringde de övriga vars barn haft sneakers hela vintern också, för det är väldigt många. Mitt barn är ett av få som har rejäla vinterkläder.
  • Anonym (Li)
    EpicF skrev 2023-01-25 11:30:47 följande:
    Finns vintersneakers vilket kan vara det andra barn har och därför behöver läraren inte ringa de föräldrarna. 

    Tycker du överdriver faktiskt. Prio är väl att ordna skor till din dotter så att hon har ordentliga skor till idrottsdag. Inte starta en tråd på fl och gnälla. 

    Nej, det är tex vanliga låga adidas. 

  • Anonym (Li)
    Anonym (Alternativ) skrev 2023-01-25 12:36:52 följande:
    Om man bor och jobbar så pass off grid att man inte kan ta sig till en affär vare sig på lunch eller efter jobb kanske det ändå är klokt att ha tänkt på reservkläder. Det behöver ju inte innebära två dyra skor - utan ett par som just är en backup eller finns om huvudskorna blivit genomblöta tex. 
    Det gör vi inte heller, men det är annat som gör att vi inte kunde lösa det den här gången.
  • Anonym (Li)
    Jemp skrev 2023-01-25 18:24:01 följande:
    Extra bara för att tycker jag inte, men givetvis måste man då köpa nya direkt och inte låta barnet vara blöt och kall eller avstå undervisningen. Då ingår att köpa på annan affär än man kanske helst vill, om det löser det.

    Det var som sagt inte möjligt att köpa nya. 

  • Anonym (Li)
    Kvittning skrev 2023-01-26 06:37:14 följande:

    Nej man behöver inte extra, vi har inte det trots att vårt ena barn är expert på att ha sönder sina skor. Men däremot åker vi direkt och handlar nya när det händer. Att inte hinna det på två dagar (vilket jag uppfattar att det blir om skorna gick sönder på måndag morgon och man inte hunnit skaffa nya till onsdagens utflykt) känns som att man måste bli bättre på att prioritera. När skorna går sönder blir det prio 1 att skaffa nya helt enkelt. 


     Nej, en dag. Tisdagen. Vanligtvis hade vi kunnat lösa det, men det blev extremt dålig timing.
  • Anonym (Li)
    Tow2Mater skrev 2023-01-26 18:34:53 följande:

    Så hur blev det - stövlar eller stannade hon hemma?


    Hon stannade hemma.
Svar på tråden Har alla minst två par vinterskor?