• LFF

    Har alla minst två par vinterskor?

    Nej, det har vi inte. Barnen har varsitt par höga vinterkängor och varsitt par innegympaskor till idrotten. På söndag ska vi köpa ett par lite kraftigare gympaskor som de kan ha på hockeyn när de kör lite fysträning. 

    Vi har testat att ha två par vinterskor. Det var det största slöseriet med pengar vi haft. 

    Någon undrar om gummistövlar. Mina ungar vägrar gummistövlar. Det senaste paret de hade tror jag använts tre gånger, max, trots att de haft dem på skolan och det varit dagar med mycket vatten. Samma sak med utebyxor under alla säsonger utom vintern. 

    Mina killar är 9 år. 

  • LFF

    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-25 08:13:57 följande:
    Det var ju ändå ganska bra framförhållning, ni har haft hela helgen plus måndagen på er att köpa vinterkängor.
    De fick veta att barnen skulle ut i skogen i fredags. Då hade TS dotter fortfarande ett par vinterskor eftersom de gick sönder igår (tisdag). Så varför skulle de ha köpt ett par extra vinterskor i helgen om dottern då redan hade ett par vinterskor?
  • LFF
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-25 08:24:13 följande:

    Men det var väl bra att skolan ringde. Nu vet du ju att du inte kan skicka flickan till skolan och att det är bättre för henne att vara hemma istället för att frysa sönder fötterna på skogsutflykten. Det minsta problemet borde väl vara att skolan ringde.


    Sen tycker jag , att bor man så avsides som ni verkar göra och har så svårt att komma iväg till en affär, då kan det vara läge att ha reservalternativ för tex skor, baddräkt och annat nödvändigt. 


    Man behöver inte bo avsides bara för att man inte har möjlighet att åka och köpa ett par nya skor direkt att de gamla har gått sönder. 

    Skulle mina barns skor ha gått sönder igår (samma tidsram som TS) så är i eftermiddag den tidigaste tiden vi hade haft möjlighet att åka och handla nya skor. Om då barnen hade haft utflykt idag så är det ju för sent. Bor i en kranskommun till Stockholm men just igår var en sjukt dålig dag om något hade behövt panikhandlas just pga jobb och barnens aktiviteter. 
  • LFF
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-01-25 09:48:54 följande:

    På högstadiet får man väl vara i uppehållsrummet på rasten, det fick vi i alla fall vara på åttiotalet.
    Jag var med mina egn barn ett flertal dagar i skolan på både lågstadiet och mellanstadiet. Alla barn var tvungna att vara ute alla raster oavsett väder. Det fanns ingen möjlighet att vara inne , alla skulle ut. 


    Om det var snöslask var många barns kläder genomblöta efter tiorasten. Det fanns två torkskåp på 45 barn, där fick de bara torka mössor och vantar. Sen skulle de ut hela lunchrasten, många i redan blöta kläder.
    Efter det var jag väldigt noga med att se till att mina barn hade bra skor och kläder .


    Bortsett från skor (där jag fortfarande kan påverka dem genom att se till att de har vettiga skor när de går hemifrån) så kan jag inte påverka ett skit vad de väljer att ha på sig på rasterna när de väl är i skolan. Utebyxor (skalbyxor) åker så gott som aldrig på även fast de ligger i ryggsäcken och följer med till skolan varje dag. Under den kallare tiden på året när de behöver thermobyxor är det iofs lite bättre. Gummistövlarna har stått och samlat damm i skolan, de tar hellre på sig de vanliga skorna även om de är blöta (även de bästa skorna blir ju blöta om vattnet kommer in från fel håll). 

    Vill inte tänka på hur det blir när ungarna ska ta sig själva till och från skolan och vi inte är hemma. Nåja, det är deras problem helt enkelt.
  • LFF
    Mrs Moneybags skrev 2023-01-25 13:19:52 följande:
    Skulle hon vilja vandra i skogen med uggs...?? Eller sneakers? Som man ofta vill ha i relativt snyggt skick? 

    Även en femtonåring kan behöva ett par kängor. 
    Vad man behöver och vad man använder som tonåring eller "tweenie" är ju helt olika saker. 
  • LFF
    Anonym (P) skrev 2023-01-25 13:20:58 följande:

    Jag hoppas verkligen att svaren i tråden baseras på att folk tror att barnet är fyra år gammalt och går på förskola...

    Jag bor granne med en F-6-skola. Av de äldre barn jag möter och ser på skolan, är det ett ytterst, ytterst fåtal som har vinterkläder på sig. I övrigt är det helt vanliga gympaskor och i bästa fall en öppen jacka. I många fall är det en tunn jacka. Mössa? Hahahaha. Vantar? Gud nej. Halsduk? Absolut icke. Skolväska då? Nejnej, tjejerna har en nätt handväska och släpar resten i händerna. 


    Ja, jag blir ju mörkrädd när jag ser ungarna på barnens skola som går i mellanstadiet. Inte ett dugg praktiska kläder eller skor nånstans nästan.
Svar på tråden Har alla minst två par vinterskor?