• Anonym (Tvill­ingmor­san)
  Ons 25 jan 10:15
  1909 visningar
  25 svar
  25
  1909

  Hur klara sömnbrist med bebis, jag går under!

  Du behöver avlastning. Finns en annan förälder med i bilden, bör ni hitta ett sätt som denne kan avlasta dig när h*n inte jobbar. Annars kanske släktingar eller vänner kan ställa upp? Sömnbrist får man räkna med som småbarnsförälder, men du verkar nära bristningsgränsen och det är inte bra.

  Detta med amningen verkar också stressa dig. Har du höga krav på dig själv? Jag säger inte att du ska sluta amma eller sluta försöka än, men det finns trots allt alternativ om amningen inte fungerar. 

  Ingen tjänar på att du kör slut på dig själv. Allra minst bebis.

  Vi fick två på en gång. Som tur var sov båda större delen av nätterna i princip från dag 1. Vi blev aldrig väckta varannan timme utom enstaka nätter, men visst har vi haft vår beskärda del av vaknätter.  

  Amningen funkade också bra, men jag helammade aldrig. Då hade jag knappt hunnit göra annat. Vi varvade amning med ersättning från början.

 • Anonym (Tvill­ingmor­san)
  Ons 25 jan 10:21
  #7

  Och som flera klokt har påpekat: Prioritera! Sov när du kan. Strunta i vardagssysslor som inte måste göras. Din partner får göra dem när h*n är hemma. Är du ensamstående kanske det finns andra du kan få avlastning av.

 • Anonym (Tvill­ingmor­san)
  Ons 25 jan 10:35
  #10

  Jag fick också ont av amningen i början, men inte jätteont. Men det var lite meckigt att få till det första veckorna, särskilt med ena barnet. Sen gick det bra.

  Jag hade aldrig fortsatt om jag hade mått som TS. Och hade jag helammat båda hade jag nog haft konstant såriga bröstvårtor. Jag ville amma, men inte till vilket pris som helst. Fördelen men flaskmatning är ju också att även partnern kan mata.

  Vi hittade ett sätt som fungerade för oss. Det är det man måste göra. Släppa på kraven och prestigen. Inte bry sig så mycket om vad andra tycker. Det viktigaste är att barnen får vad de behöver. Mat, kärlek och omsorg! Inte att det måste vara på ett visst sätt.

Svar på tråden Hur klara sömnbrist med bebis, jag går under!
Logga in
Bli medlem