Inlägg från: Anonym (Ma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ma)

    Oplanerat gravid - abort pga dålig tajming?

    Det är aldrig bra tajming att bli gravid. Det finns alltid något som gör det opassande just när Man plussar. Jag förstår om du tycker det är fel tid nu med tanke på du snart tar examen men kommer det vara bättre sen?


    Kanske. Men vem vet, du kanske aldrig får det där perfekta jobbet direkt efter skolan slutat. Det kanske dröjer så att det med facit i hand hade passat alldeles utmärkt att klämma in en liten bebis i glappet. 


    Och skulle du få jobb precis som du önskar så lär det inte vara så passande att bli gravid direkt. Och kanske kommer det hintat om befordring. Då passar det inte heller?.


    Jag tycker inte du / ni ska tänka så mycket på tajmingen, den kommer som sagt aldrig att vara perfekt. Ta beslutet efter om ni vill ha barnet, inget annat. Det kommer kosta ekonomiskt och du får stuva om i dina planer men du får ett rätt bra pris för det. Och tvååringen. Ur hens aspekt är det perfekt med ett syskon så nära i tid. Dessutom har en tvååring varken krav på eget rum eller dyra prylar. Så hem lär inte lida av lite åtstramningar i ekonomin.

  • Anonym (Ma)
    Anonym (Svårt!) skrev 2023-01-25 13:46:59 följande:
    Hen kan ju dock "lida" av att föräldrarna är stressade ekonomiskt. Att man inte har råd att spara dagar och gå ner i tid längre fram exempelvis. 
    Eller att man hamnar i bråk pga man är oense om ekonomi om den är skral.
    Jag säger inte att det är fel att behålla, jag bara menar att det finns många sidor av ett mynt och ibland är det svårt att tänka att allt bara löser sig. Det gör det för att man får prioritera och göra val. Men det händer inte av sig självt.
    Jättesvår fråga, har du TS möjlighet att prata med barnmorska eller kurator på MVC?
    Absolut kan barnet lida av att föräldrarna är stressade ekonomiskt. Å andra sidan om dom väntar några år kan barnet lida av stressade föräldrar av andra orsaker. Det finns alltid ett men som gör att det inte är bra att skaffa barn just nu. 
Svar på tråden Oplanerat gravid - abort pga dålig tajming?