• Anonym (A)
  Ons 25 jan 16:09
  988 visningar
  11 svar
  11
  988

  Ökade huspriser på sikt?

  Anonym (Logiskt) skrev 2023-01-25 15:46:57 följande:
  Ökade huspriser på sikt?

  Med tanke på den höga inflationen, stigande priser på "allt" så lär även lönerna öka markant även de (trots att riksbanken, samhällsekonomier och andra experter varnar för en ond spiral.

  Pengar blir mindre värda helt enkelt. Både sparpengar på banken men även lån.

  Att huspriserna just nu dalar något (speciellt i Sverige kanske med tanke på det säkerhetspolitiska dåliga läget just här) och folk kämpar med höga räntor och elpriser är ju inte konstigt. Men någon gång vänder det ju. Och då pengar är mindre värda och lönerna högre bör ju även huspriserna skjuta i höjden igen. Ett hus är ju ett påtagligt värde i sig självt. Inte som aktier, fonder och valutor. 

  Så jag tycker man kan sitta ganska lugnt i båten. Och för de yngre som kanske haft svårt komma in på husmarknaden kan det snart vara värt att satsa. 


  Nja, jag är inte så säker. På lång sikt ja, men inte den skenande utvecklingen vi har haft de senaste 20 åren. Och det beror på räntorna, vi kommer nog inte tillbaka till 0-ränta, utan den kommer att pendla mellan 2-4%, dvs normalränta. Och det gör att kalkylen inte går ihop med dagens priser. 

  Och nej, lönerna ökar inte i takt med inflationen, och arbetslösheten lär öka. Hur länge lågkonjukturen håller i sig vet ingen. 

  Däremot finns ingen anledning att sälja om man inte måste, värdet på huset är ju bara en siffra, 
Svar på tråden Ökade huspriser på sikt?
Logga in
Bli medlem