Inlägg från: Anonym (Snåljåp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snåljåp)

    Storhandlar ni i större utsträckning nu?

    Anonym (Elin79) skrev 2023-01-26 15:17:41 följande:

    Vi har inte direkt ändrat något för vi har alltid storhandlat.
    Går igenom reklambladen varje helg för att planera kommande veckas meny.
    Har nära till alla stora kedjor = behöver inte lägga vare sig tid eller pengar (bränsle) på att åka runt, som ju annars är en kostnad i sig.
    Saker som vi vill ha hemma och som vi äter regelbundet ser vi till att köpa till bra pris. Svensk färs tex. Vill vi laga tacos så vill inte jag vara begränsad av att  färsen är slut i frysen och kostar 99kr kg utan sånt har vi i princip alltid hemma.
    Nästan varje vecka råkar jag också på kort-datum-grejer som vi snabbt stuvar in i menyn. 
    Konserver typ krossade tomater, bönor och liknande kan man också passa på när det är med i reklamen, håller länge.
    Så nej, vi har inte ändrat något.
    Däremot för den som är van att gå in i en butik och köpa det som faller en in - den har nog fått se sina kostnader dra iväg.


    Såhär handlar vi också och har gjort länge. Vi har också turen att ha nära till flera olika butiker så vi kan utnyttja allas olika erbjudanden.
    Det är väldigt sällan vi handlar till ett specifikt recept, eller saker vi är sugna på just då, utan vi bunkar upp med det som är på erbjudande som vi vet att vi kommer äta upp (<- obs! väldigt viktigt). Sen kan vi alltid laga något från frys, kyl och skafferi. 

    Vi har inte valt bort någon mat, men vissa grejer äter vi kanske något mer sällan. Vi försökte byta till smörgåsmargarin, men ingen i familjen gillade det. Bregott är ju fortfarande ohemult dyrt även när det är på erbjudande nu för tiden, men det får vara vår "vardagslyx"...
Svar på tråden Storhandlar ni i större utsträckning nu?