• Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 18:07
    22662 visningar
    175 svar
    175
    22662

    Dumpade bittra män

    Tror det blir fler bittra ju mer år man traskat på livets väg. Både kvinnor och män.

    Dock tror jag männen upplevs som mer bittra eftersom det oftast är kvinnan som väljer att dumpa och gå vidare.

  • Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 18:20
    #12
    -1 +1
    Anonym (Honey) skrev 2023-01-27 18:13:17 följande:
    Fast finns den någon statistik på det. Män är överepresenterade på otrohetssajter exempelvis. Väldigt många kvinnor bedras (även män), kvinnor utsätts i större grad för fysisk grov misshandel. Ändå ser jag aldrig trådar här av kvinnor som skriver att ?män är såhär ovh såhär?, ?män borde sänka sina krav?. Utan mestadels olyckliga kvinnor.

    Det känns som ett illa dolt försök att kasta skit på män. Typ ala kaffedrakens kvinnliga motsvarighet. Jag har sett massor av trådar när kvinnorna klagar på sina män, ofta med slutklämmen om hur andra kvinnor skulle reagera?


    Dessa svar brukar inte låta vänta på sig, lämna aset/ge igen/det där skulle jag aldrig ta-svar. Jag tror inte jag stött på en enda tråd när kvinnor helt enkelt bara uttrycker sin generella sorg över livet i övrigt.

  • Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 18:32
    #17
    +1

    Det är klart fler kvinnor som dumpar sina män, efter att ha klagat och försökt förändra dom på en massa olika sätt. Männen har många gånger försökt att anpassa sig, men blir efter ett par år(då kvinnan ofta bearbetat relationens slut både medvetet och omedvetet) dumpade oavsett.

    Många dumpade män har kört slut på sig vid ett uppbrott och det är vanligt att männen blir deppiga och börjar bearbeta uppbrottet när det tar slut.

  • Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 19:33
    #29
    Anonym (Honey) skrev 2023-01-27 18:36:56 följande:
    Grejen är väl att dessa män inte alls försökt anpassa sig, struntat i att ta ansvar för hem/barn/relationen osv. Det är väl ganska givet att kvinnan får nog? Hur ofta läser du trådar där män klagar över att kvinnan inte tar ansvar för barn/hem osv? Aldrig i princip 

    Eller så har mannen börjat anstränga sig på tok för sent. Tycker man ser att många gör det, precis när kvinnan börjar glida ifrån dem. DÅ vaknar de och börjar anstränga sig
    Du lägger utan att tveka allt ansvar på männen i ditt svar, det är det som får mig att fundera kring tråden intentioner. Är det ytterligare en kamptråd genusmässigt och att du vill dra igång drevet eller vill du verkligen diskutera fenomenet i sig?

    Om du är ute efter en dialog kring detta får du nog vara öppen för att det även finns otrevliga kvinnor som vill mer och mer tills dom dumpar killen, precis som det finns naiva omogna män som inte är kapabla till familjeliv och blir bekväma.
  • Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 19:37
    #33
    -1 +1
    Dunderthunder skrev 2023-01-27 19:34:53 följande:
    Det du uttalar dig om är en upplevelse, vilket du sedan lägger ut på "många" män. Din tråd är en grov generalisering. Dumpad nyligen eller bara gillar att sprida dynga? 
    Jag gissar på sprida dynga.. som jag sa tidigare, en kvinnlig version av draken kanske
  • Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 19:40
    #34
    +1
    Anonym (Honey) skrev 2023-01-27 19:36:23 följande:
    Jag ser enormt månja såna trådar bara här, men ingen kvinnlig motsvarighet. tydligt att du tog åt dig 
    Din sista mening där visar tydligt att du mer är ute efter att knäppa någon på näsan, än att diskutera.. 
  • Anonym (Mx)
    Fri 27 Jan 2023 19:50
    #38
    Anonym (Honey) skrev 2023-01-27 19:40:56 följande:

    Jag vill diskutera fenomenet i sig. Då jag ser enormt många såna trådar. 

    Hur menar du med att att det finns kvinnor som vill mer och mer och sen dumpar killen? Som jag skrev innan, hur många trådar från män ser du där kvinnan aldrig hjälper till i hemmet? Nu var det just fenomenet kring dessa i mina ögon bittra män jag ville diskutera. Precis som ifall jag startat en tråd om hundar så behöver jag liksom inte påtala att det finns katter också. Men det är klart det är enklare att köra whataboutism än ämnet om man känner sig petad på


    Allt är automatiskt männens fel och ansvar i dina svar, du har inget perspektiv.. du använder termer som whataboutism mm.. det visar att du har tuggat detta tidigare. Du är troligen en van retoriker som haft dessa diskussioner många gånger ur ditt kvinnliga perspektiv.

    För mig är det solklart att du bara vill kasta skit, så jag lämnar tråden. Synd, eftersom det skulle kunna vara ett intressant ämne då jag faktiskt tror att ditt antagande stämmer. Av olika anledningar i samhället tror jag faktiskt att män generellt sett kan vara aningen bittrare än kvinnor. Iallafall efter en separation.
  • Anonym (Mx)
    Sat 28 Jan 2023 08:23
    #60
    +2
    Anonym (Lol) skrev 2023-01-27 22:45:00 följande:

    Underbar tråd. TS vill diskutera bittra män, och genast dyker de upp i tråden och förnekar att de finns. 


    Nu var du troligen bara ute efter en rapp och rolig kommentar, men sanningen är ju närmare den att alla som har en åsikt i denna frågan kategoriseras som bitter/incel eller liknande eftersom det är det enklaste sättet att underminera någon retoriskt.

    Jag tror många gånger att dom som skriver här är fullt friska familjefäder med bra förhållande, men som även har åsikter som man uttrycker, så som jag själv.

    Eller känns det helt orimligt att det kan vara så enligt dig?

    Tråden blev förövrigt ungefär så som jag tänkte mig att den skulle bli.. det är otroligt svårt att ha diskussioner kring genus på FL. Det finns så många som vill uttrycka sin frustration över det motsatta könet, när det istället ofta handlar egna tillkortakommande. Både kvinnor och män.
Svar på tråden Dumpade bittra män